Valeriu Steriu, preşedintele UNPR: „Vom depăşi pragul electoral de cinci la sută”

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a fost prezent, vineri, la Zalău, alături de senatorul Marian Vasiliev şi deputatul Luminiţa Adam, în cadrul unui turneu de susţinere a organizaţiilor judeţene, în vederea consilidării partidului.
În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la sediul UNPR Sălaj, Steriu s-a arătat încrezător că formaţiunea politică pe care o conduce va reuşi să depăşească pragul electoral la scrutinul din 5 iunie: „După ce am vizitat aproape toate organizaţiile din ţară, pot spune că UNPR îşi va atinge obiectivele propuse pentru această campanie electorală, probabil vom depăşi destul de bine pragul electoral de cinci la sută; sperăm chiar să trecem de şapte la sută, din evaluările pe care le avem”.
Liderul UNPR a subliniat faptul că ziua de 5 iunie va fi un moment foarte important pentru partid, acesta fiind pus pentru a doua oară în ultimii şase ani, în situaţia de a purta singur bătălia electorală contra majorităţii partidelor. „Acum patru ani am mai avut un proces similar, la data respectivă UNPR trebuind să înfrunte USL în foarte multe judeţe. A fost o misiune grea, întrucât aveam doar doi ani de existenţă”, a precizat Steriu. Potrivit spuselor sale, în 5 iunie, în 36 de judeţe ale ţării UNPR va fi „contra tuturor”, iar în alte şase judeţe, vor exista diferite alianţe. Cu toate acestea, preşedintele formaţiunii politice are convingerea că UNPR va avea „un număr mare de primari şi un număr foarte mare de consilieri locali. Practic, vom termina un ciclu electoral important, care ne va pregăti pentru ceea ce ne interesează în mod special: alegerile generale din toamnă”.
Referindu-se la candidaţii sălăjeni pentru şefia primăriilor, Valeriu Steriu s-a arătat optimist în ceea ce îi priveşte, declarând că „Liviu Balint este foarte bine poziţionat pentru a deveni primar al Jiboului”, că Mircea Abrudan „face o treabă foarte bună” şi că rezultatele pe Zalău „vor fi foarte-foarte frumoase”.
În opinia sa, alegerile contruite pe un ghid nou de legislaţie (fără bannere, cu stabilirea primarilor dintr-un singur tur) sunt favorabile partidelor mari, care au primari în funcţie. „Suntem convinşi că altul ar fi fost rezultatul dacă votul era în două tururi, mai ales în privinţa numărului de primari”, a afirmat preşedintele UNPR. Cu toate acestea, el speră ca formaţiunea pe care o conduce să rămână, şi după 5 iunie, al treilea partid politic al României.

Alte articole

3 Thoughts to “Valeriu Steriu, preşedintele UNPR: „Vom depăşi pragul electoral de cinci la sută””

 1. Anonim

  Vine acest deputat de Calarasi in Salaj si cea mai mare preocupare a sa este ca la Consiliul Judetean sa se formeze o MAJORITATE PUR ROMANEASCA.
  -Mai cunosc eu pe cineva care a vrut o natie pura cu orice pret si care si-a gasit sfarsitul intr-un buncar.

 2. iubirea invinge

  ce vorbiti mai, scrieti si cititi corect apoi candidati pentru o institutie publica, faceti sport sib folositi pasta de dinti.

 3. Anonim

  Steriule ai luat vreo primarie pe Salaj.Steriule ai atins 5 la suta pe tara ha!!!!No sohan in veci Pmp nu va lua 5 la suta la parlamentare

Leave a Comment