USR Sălaj îndreaptă politica spre oameni şi nevoile lor

O echipă tânără, care mizează  pe experienţă profesională, pe factorul uman, pe integritate şi mai puţin pe experienţa politică, a organizat miercuri, 16 noiembrie, prima conferinţă de presă la sediul filialei sălăjene a Uniunii Salvaţi România.

 După alegerile locale din vara acestui an, Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) a devenit Uniunea Salvați România (USR). Uniunea s-a extins la nivel național și a înființat filiale în aproape toate județele țării. USR Sălaj are în componenţă oameni tineri, neimplicaţi până acum în politică, lucru care reprezintă un avantaj în faţa unui electorat convins de necesitatea unui suflu nou în politica românească, dar mai ales în rândurile celor care ne vor decide viitorul, ne vor face legile, ne vor promova proiectele şi vor promova o politică a oamenilor, mai puţin a politicienilor. Conferinţa de presă organizată de USR Sălaj miercuri, 16 noiembrie, a adus în atenţia electoratului câteva din convingerile şi dorinţele celor care alcătuiesc această formaţiune politică nouă.

Cei care fac parte din echipa USR Sălaj sunt Cosmin Vasile Ardelean, preşedinte, Raul Stelian Balotă şi Ciprian Lupaş, vicepreşedinţi. Carmen Gabriela Olar, de profesie cadru didactic, deschide lista la Senat, pe locul II în listă aflându-se Ciprian Lupaş, jurist. Raul Stelian Balotă şi Alin Peştean sunt candidaţii de pe primele locuri  pe lista Camerei Deputaţilor. USR îşi propune, printre altele, eliminarea imunităţii parlamentare, un lucru absolut necesar în condiţiile în care mediul politic este, din păcate, dominat de persoane aflate în conflict cu legea. O reformă în învăţământ, prin crearea unei Legi a Educaţiei adaptată la vremurile prezente şi care să dea rezultate inclusiv în momentul în care copiii sau tinerii îşi vor alege cariera, sau carierele, un sistem medical performant, facil, care să reuşească să fie eficient începând de la nivelul unui cabinet aflat în mediul rural şi până în marile unităţi medicale din judeţ ori din municipiu.

USR îşi propune schimbări drastice în ceea ce priveşte mediul înconjurător, protejarea fondului forestier, îmbunătăţirea calităţii aerului, a apelor, încurajarea folosirii surselor de energie alternativă. Candidaţii USR îşi propun să promoveze totala transparenţă decizională, promovarea tinerilor în posturi de conducere, încurajarea mediului de afaceri, atragerea de investiţii dar şi o atenţie mai mare îndreptată către persoanele în vârstă, ale căror drepturi au fost de cele mai multe ori uitate ori neglijate. Candidaţii USR Sălaj au făcut referire, în conferinţa de presă de miercuri, la necesitatea stringentă a debirocratizării, la toate nivelurile. “Noi nu ne bazăm pe experienţa politică, ci pe experienţa profesională şi pe anii de activitate pe care îi avem, fiecare, în urma noastră. Acestea sunt dovezile de profesionalism cu care venim în faţa electoratului.

Suntem dezamăgiţi de felul în care oamenii sunt reprezentaţi, ascultaţi şi sprijiniţi de politicieni, astăzi. Suntem tineri, însă ceea ce ne-am propus nu se referă doar la tineri ci la toate categoriile sociale ori de vârstă, din România. Avem nevoie de politicieni integri, de oameni care să transforme politica într-un instrument care să vină în primul rând în sprijinul oamenilor, şi nu al intereselor personale ori de partid, aşa cum mulţi au demonstrat şi încă demonstrează în prezent”, a spus preşedintele USR, Cosmin Ardelean. Raul Balotă a făcut referire la neajunsurile şi experienţele triste pe care le-a avut în anii trecuţi, în alegeri, şi la ceea ce l-a determinat să îşi dorească o schimbare:

“Eu sunt inginer constructor, am o experienta de zece ani în activitate, am analizat, ca orice român interesat de lucrurile care îl afectează direct sau indirect, de-a lungul anilor, activitatea clasei politice din România, constatând că de fiecare dată am fost dezamăgit. În 2012 am fost în situaţia de a nu avea reprezentare pe buletinele de vot şi încă din acel moment am avut ideea de a mă implica şi de a încerca să schimb lucrurile făcând parte dintr-o formaţiune nouă, alcătuită din oameni simpli, noi, care deşi nu au o experienţă politică vastă în spate, au experienţă profesională, managerială. Doresc să îmi aduc aportul prin activitatea de concepţie şi propuneri de pachete legislative care să vină cu adevărat în sprijinul oamenilor, al sălăjenilor. Am văzut proiectele mari, pierdute în adevărate << găuri negre >>, bani aruncaţi, pierduţi, investiţii care au rămas neterminate sau multe rămase doar în fază de promisiuni. Doresc, împreună cu echipa USR Sălaj, să schimb toate aceste lucruri”, a spus candidatul USR pe listele Camerei Deputaţilor, Balotă Raul. USR Sălaj şi-a propus să convingă electoratul de toate vârstele, în special pe cei care au refuzat să voteze în ultimii ani din lipsă de oferte electorale convingătoare, să vină pe 11 decembrie la vot şi să aleagă oameni care să le semene şi care să le reprezinte în cel mai înalt for drepturile, dorinţele, neajunsurile.

“Tinerii trebuie să îşi dorească un altfel de viitor. Trebuie să aibă un minimum de cunoştinţe în momentul în care merg la vot, să poată discerne, să poată compara şi în final, să poată vota. Atât votul lor, care a lipsit la ultimele alegeri, cât şi votul celor maturi, sunt voturi care le vor putea schimba nu doar prezentul, ci mai ales viitorul. România trebuie salvată, iar acest lucru va fi posibil prin conştientizarea necesităţii votului fiecăruia dintre noi, a celor care ne dorim mai puţină doctrină politică şi mai multe fapte concrete, care să ne schimbe în bine vieţile”, a conchis Carmen Gabriela Olar, candidatul USR Sălaj pe listele Senatului.

(P)

 

 

Alte articole

36 Thoughts to “USR Sălaj îndreaptă politica spre oameni şi nevoile lor”

 1. Anonim

  Oamenii au nevoie de figuri noi care sa ii reprezinte in Parlament si mai ales de oameni care nu au imbatranit in caracatita politica, care a distrus Romania. In fiecare domeniu este nevoie la un moment dat de o schimbare.
  Mult succes!

 2. Anonim

  Atata vreme cat sunteti reprezentati de un presedinte de partid, absolvent al liceului de chimie si trecut prin mai multe partide nu obtineti mau multe 2 la suta!

 3. Angela

  Decât dinozaurii de pe liste care nu se mai satura de atâtea pensii si avantaje, am sa fac cum au făcut americanii, atunci când NU au mai votat un politician corupt in fruntea statului, si au reusit sa rastoarne sistemul. Sunt satula pana peste cap de ofertele sălăjene, aceleasi de 15 ani. Merg pe mana voastră!!!

 4. Andrei Teglas

  Sper ca usr-ul sa nu se implice doar la Zalau, sa vina la Jibou si pe valea Somesului.

  De restul „politicienilor” din Salaj m-am saturat, au demonstrat ce au facut timp de 26 ani..

 5. Nepostac

  Anonimule de la 17:43, care-i problema ca d-nul Ardelean Cosmin este absolventul Liceului de Chimie? Aceasta scoala a pregatit si pregateste profesionisti si oameni, recunoscuti la nivel national si nu numai. Poate aveai simtul fin, nu acela de postac cu norma, sa vezi ca desi presedinte de partid, nu s-a postat in fruntea niciunei liste. De ce nu vorbesti despre calitatile candidatilor? Sau, asta ti s-a spus, asta ai scris. Apropo, asa ai invatat tu la scoala aia minunata la care ai fost, sa desconsideri fara argumente? Nu prea cred. Asa te-au invatat candidatii partidului pentru care postezi si care au cam fost de nota 5 (ca sa poata trece clasa, nu ca il meritau) pe la scolile lor, alea ”bune”. Si dam si nume daca ii musai…, ca e pe liste. Poate si mai mult!

  1. Anonim

   ce oameni, ce profesionisti in ultimii cinci promovabilitatea la bac la nr. 3 a fost sub 5 la suta! ardelean nu cred ca lua bacul daca il dadea in ultimii 5 ani

 6. Dana

  Succes echipei USR Salaj! Avem nevoie de oameni tineri, profesionisti, de caracter, care sa schimbe ceva in politica de astazi si sa ne reprezinte pe noi, cetatenii, si nu propriile lor interese. Merita sa le dam o sansa!

 7. Anonim

  Numele perimate din politica salajeana, prezente din nou pe liste, la cersit, au avut timp sa demonstreze ceea ce au promis. Nu au fost luni, ci ani. Nu au facut nimic. Suntem mai saraci, abandonati de investitori, lipsiti de perspectiva. Salajenii s-au convins, greu, dar s-au convins. Chiar daca nu-i cunosc pe acesti oameni, sunt in stare sa aleg ideile lor si sa incerc o alta sansa. De restul, m-am convins si regret ca am avut nevoie de prea mult timp pentru asta.

 8. Ioan

  Oare cetățenii își vor da vreodată seama cît de găunos-demagogică e denumirea unei organizații care conține cuvîntul „salvare”? Comitetul Salvării Publice a comis crime în masă în revoluția franceză în 1793-1794, Frontul Salvării Naționale a făcut-o în România anilor ’90, iar acum vin troglodiții ăștia cu Salvarea României.

  1. Anonim

   ce judecata superficiala si inutila!

   1. Ioan

    Chill out, maybe next millennium you’ll be clever!

  2. Dana

   Nu vi se pare ca, la cum arata lucrurile in tara asta, chiar ar fi nevoie la propriu de o salvare, respectiv de o schimbare de directie? Sau vreti sa ne conduca in continuare aceleasi personaje care se rotesc la guvernare de 26 de ani si care si-au dovedit „calitatile”? Cat despre aprecieri gen „trogloditi”facute fata de niste tineri, curajosi pana la urma, care incearca sa faca o schimbare in peisajul asta dezolant, asta nu dovedeste decat ca sunteti o persoana care arunca gratuit cu noroi, probabil din gasca „dinozaurilor” politici, ca doar aia mai practica un asa limbaj .

   1. Ioan

    Dacă simți nevoia să fii „salvată” și să „schimbi direcția”, ia-o spre mănăstire! Altceva, alte panglici demagogice? Că tot e campanie…

    1. Dana

     Bine, mai Ioane, ca nu-s astialalti demagogi, care de ani de zile ne fac aceleasi promisiuni, pe care le fac apoi uitate. Tu du-te cu aia si nu incerca sa schimbi nimic, ca e totul perfect in tara asta.

     1. Ioan

      Votează-ți liniștită „salvatorii”!

 9. Dan

  Cred ca politicienii actuali vor avea o mare surpriza ,cel putin la nivel de Zalău in luna cadourilor.Au avut insa timp sa faca in 26 de ani ceva cadou pentru Salaj.Adevarata reusita a clasei politice salajene este in obtinerea detasata a primului loc la nivel de Ardeal in ceea ce priveste sărăcia.

 10. Nepostac

  Anonim, slabuca minte ai. Se vede din ce directie postezi. Daca toata valoarea unui om sta in Bac, atunci, trist pentru ca astfel de oameni ca tine sunt in echipele de campanii. Poate dai tu solutii despre ce sa se intample cu toti elevii care invata in acel liceu, care insist sa spun ca sunt educati si li se gaseste un sens in viata. Daca asta e politica partidului pentru care postezi si care tare cred ca e de sorginte sociala, mai stai si judeca un pic, ca iti dai cu firma in cap. Si apropo de Bac-ul dat, si tu care esti vreo absolventa de Filo, te vedeam cam ce faceai la Bac-ul cu matematica. Deci, lasa-l pe d-nul Ardelean si uita-te tu la barna ta, poate iti strica machiajul.
  Succes USR! Speram sa ne scapati de senatori care abia au promovat clasa sau de deputati care vor doar sa iasa la pensie din fotolii de parlamentari.

 11. Columb

  Doresc cu adevărat ca Sălăjeni sa treacă de la sărăcia comunista la demnitate și Civilizatie.
  Speram în trezirea tuturor celor care nu si-au
  cumparat sau,,lins” functii, sa voteze schimbarea grilelor din parlament care dorm pe sume fabuloase ca sa-și bata joc de cei ce muncesc cu adevărat.
  Votați multi ca sa le arătăm ca nu sunt prosti aici în Zalău și Sălaj.
  Succes! U.S.R.

 12. Columb

  Doresc cu adevărat ca Sălăjeni sa treacă de la sărăcia comunista la demnitate și Civilizatie.
  Speram în trezirea tuturor celor care nu si-au
  cumparat sau,,lins” functii, sa voteze schimbarea gorilelor din parlament care dorm pe sume fabuloase ca sa-și bata joc de cei ce muncesc cu adevărat.
  Votați multi ca sa le arătăm ca nu sunt prosti aici în Zalău și Sălaj.
  Succes! U.S.R.

 13. Anonim

  Cata invidie si ura poate sa fie in unii indivizi.Daca cineva incearca sa faca altceva si vine din randul oamenilor normali , care traiesc si ei problemele de zi cu zi, nu au interese ,sunt simpli angajati si fac ce fac pe banii lor,pe timpul lor , nu e bine ,sunt catalogati in fel si chip.Nici nu sunt ascultati si pe deasupra sunt acuzati fara nici o sustinere.Nu li se da nici o sansa sa demonstreze ca macar au intentii bune si sunt cinstiti .Pentru mine asta e primul pas.Experienta nu a avut nimeni de la inceput.Pt mine ca votant scarbit de toata clasa politica conteaza printre altele doua lucruri importante : cinstea si onoarea .Acestea trebuie recastigate de romani.Dupa aceea se poate cladi orice.

 14. Blatter

  Oricare dintre aceia care se invartosaza si ies in fata pentru a ontine o demnitate publica,o fac in primul rand pentru propriile lor interese! O fac din trufie,din dorinta de a se realiza material si de a dobandi de cele mai multe ori o notorietate nemeritata!
  Credibilitatea in general a candidatilor in politica romaneasca pentru mine si altii ca mine este nici de 5%,procent care-i vizeaza si pe astia cu USR-ul lor,mai ales daca avem de a face si cu traseisti politici.Nu cred ca exista,in lumea larga,cu atat mai putin la noi,vreun individ care sa candideze pentru astfel de functii si interesul real fata de problemele care ar trebui sa le rezolve din acea postura de votat sa primeze in fata interesului personal si de grup.Imaginea acestor echipe si echipaje de candidati,sobri,ganditori si care par foarte preocupati si ganditori,ma duce cu gandul la fostele prezidii UTC,PCR cu sedintele aferente unde prostimea sta de voie de nevoie sa le asculte aberatiile,pentru ca mai apoi sa se reintoarca fiecare la interesele sale…Sigur,cineva si ceva trebuie ALES! Necazul este ca in astfel de cazuri insasi cuvantul Alegeri devine un nonsens,pentru ca a alege inseamna sa compari sa iei mai multe lucruri la gramada si sa il alegi pe cel mai bun,dar am ajuns in faza in care nu mai avem ce si pe cine alege,caci toti sunt o apa si un pamant! Oamenii onorabili,fara de prihana,de certa valoare morala sau profesionala,varfurile adevarate ale societatii nu se baga in astfel de laturi politicianiste,asa ca ramanem cu amatorii carora singurul tel real este sa manance si gura lor…….
  In general in disputele politice fatarnicia este arma de lupta folosita,fatarnicie care desi are o mie de fetze nu are niciun obraz,iara votantii stau in tribune si platesc cu varf si indesat ca la patridele de fotbal cu miza mare,unde isi mai si sparg ca suporteri botanisti capetele pentru echipa,se injura si se porcaiesc in vreme ce echipele jucatoare din teren castiga bani cat nu pot duce si faima tot atata,si fac blat cand vrea spitzul lor,ignorand porceste pretentia publicului pentru un spectacol de calitate si corect fair play…

  1. Anonim

   In mare parte ai dreptate. Cu totii suntem satui de politicieni, pentru ca vedem ce inseamna pentru ei valori precum onestitatea, corectitudinea si profesionalismul. Dar atitudinea asta de a sta si a critica de pe margini, spunand ca oamenii de caracter nu se implica in politica din cauza modului in care se face politica, si de a-i pune si pe cei noi veniti care incearca o schimbare, in aceiasi oala cu toti ceilalti, e paguboasa. Pana la urma, insasi ideea ca niste oameni tineri, care nu au mai facut politica, incearca sa intre in aceasta tagma si declara ca vor sa schimbe ceva, e laudabila, si merita sa le acordam o sansa sa dovedeasca ce spun. Nu sa-i taxam din start ca oportunisti, fara a vedea de ce sunt in stare.Bravo celor care au curajul sa intre in aceasta cloaca politica, cu intentia declarata de a schimba ceva. Ca daca nimeni nici macar nu incearca o schimbare, fii sigur ca nici n-o s-o avem, si atunci ne meritam soarta.

  2. Anonim

   D-le Blatter ,iesisti d-voastra in fata organizati-va intr-un fel cum doriti d-voastra , prezentati-va si eu personal o sa va ascult inainte de a va baga pumnul in gura si a va eticheta in vreun fel. Daca o sa aduceti ceva bun o sa va si sustin.Prezumtia de nevinovatie functioneaza pt toti oamenii uni chiar si cand nu mai este dubiu ca sunt vinovati se folosesc de asta.Oamenii astia pt care nu exista o dovada ca au facut ceva magarii sau au furat de ce nu ar beneficia de prezumtia de nevinovatie.

   1. Blatter

    Am prea mult bun simt si sinceritate in mine si nu mi-as permite sa mint pe fata si sa promit ceea ce nu se poate,doar de dragul de a fi ales!
    Sta in spirala ADN-ului romanului shulfareala si trasu-n piept a partenerului, si e de inteles oarecum,ca aia alesii,isi fac facutele in primul rand si cu prioritate.
    Dar,macar sa dea si alegatorilor cate o firimitura din binele la care au ajuns sau vor ca sa ajunga! Dar,nu! Ei vor totul doar pentru ei si clica lor si aici ma refer in general la toti nu numai la astia din poza,caci nu este nicio deosebire intre pretendenti si actualii care sunt!
    Asa ca,multzam de invitatie,dar am atata respect pentru persoana mea si stiu exact cat valorez,ca sa ma expun ca un caraghios si un fariseu spunand ca fac si dreg,iar rezultatul sa nu fie decat minciuni sfruntate si irealizabile!
    Si stiti de ce? Nu ai cu cine si mai ales la labilitatea puerila a majoritatii alegatorilor nu ai nici pentru cine!
    Un singur presedinte am cunoscut care este credibil si l-as alege si de 1 milion de ori! Se numeste Jose Mujica el presidente del Uruguay! Cand or ajunge macar umbra unui astfel de politician,ai nostri pretendenti sa ne conduca si sa ne reprezinte o sa incep sa cred in ei si sa-i stimez! Pana atunci,insa,totul este numai vanare de vant si vorbe goale uramte foarte des de vizitele DNA………Noroc ca este macar un DNA in Romania!

 15. Anonim

  Daca PNListii seriosi, nepatati, impreuna cu toti fostii taranisti de prin toate partidele , precum si pedelistii curati voteaza cu USR, astia ies in fata lui Bode!

 16. Anonim

  Singura sansa sa scapam de ciuma rosie e sa votam USR!!!

 17. Anonim

  cel mai bine ar fi sa scapam nu doar de psd ci si de pnl-ul incompetent , Voi vota USR.

 18. Anonim

  daca USR nu avea candidati si in Salaj eu unul nu ma mai duce-am la vot…asa am sperante in USR

 19. Anonim

  Bravo USR Salaj tineretul votam cu voi!

 20. Anonim

  Nu doar tineri, cred ca toti cei care ne-am saturat de corupti si obositi din psd,pnl alde, Votam oameni noi doar asa se poate schimba ceva in tara asta.

 21. Anonim

  Bla, bla, bla. Nici un partid nu se deosebește în promisiuni de celelalte, nu se individualizează, promit de toate pentru toți: investiții, locuri de muncă, promovarea tinerilor, reforma educației, sănătate, ecologie, pensionari, reforma administrației ș.a.m.d. Și atunci de ce să-i votezi pe unii sau pe alții, dacă nu țintesc nimic precis, nu se evidențiază în tabloul electoral? Numai pentru că s-au adunat și candidează? Și pentru că și-au încorporat un limbaj de lemn demagogic? Neconvingător!

 22. Anonim

  aleg USR
  Sa ma razbun si sa nu mai vad ruginitii care ne au mancat si proiectele si sperantele si viitorul. Aleg un strain de pe strada decat sa.mai aleg ciumeţii rosii sau pnl. Alde nici atat, nulitati pe de-antregul. Merg cu astia mici chiar daca nu s cei mai buni sau cei mai pregatiti! Iar ca mine sunt deja f f f multi. Veti vedea.

  1. Anonim

   Nu as baga mana in foc la faza „cei mai buni si cei mai pregatiti”. Am lucrat pana acum doar in mediu privat, si nu stiu ce performante are doamna de la USR pt. senat, insa cel de la camera deputatilor, lucreaza de mult la departamentul tehnic din silcotub.

 23. Anonim

  Sunteti si voi activi la 4 ani…Pana luna trecuta dormeati toti, acum va implicati. Alte vrajeli electorale

 24. Anonim

  USR Nicusor , in zalau nu vei avea succes planuri teoretic vreti ceva ,practic sunteti zero barat cu Clotilde e cam frig .cind o aud la televizor cum se tureaza parca are turbosuflanta ,cu asta vreti voi sa salvati ROMANIA ? nici o sansa.

 25. Anonim

  Copii si jineri de procurori prespalati fara Nick I valoare

Leave a Comment