USL a făcut plângere penală împotriva Andreei Vass

Deputatul PNL Sălaj, Mirel Taloş, a afirmat vineri, la Zalău, că plângerea penală formulată de USL împotriva lui Traian Băsescu, şi a altor lideri PDL, printre care se numără fostul prim-ministru Emil Boc, preşedintele democrat-liberal Vasile Blaga şi fostul consilier de stat, Andreea Vass a fost depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către reprezentanţii USL, documentul fiind semnat de toţi parlamentarii Uniunii. „Acţiunile celor 15 persoane, îndreptate împotriva României, intră sub incidenţa art. 165 şi 1681 din Codul Penal, partea specială, titlul I, infracţiuni contra statului. De asemenea, aceştia au încălcat în mod grav şi Constituţia României. Cele 15 persoane publice au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România. Aceştia au făcut afirmaţii oficiale referitoare la o <>, la o aşa-zisă <>, la <>, la <>, la <> şefi de la Parchetul General şi DNA, la <> fundamentale, la <> etc”, a declarat Mirel Taloş.
Pe de altă parte, deputatul liberal este de părere că Traian Băsescu continuă lupta împotriva românilor, acesta afirmând de curând că se impune desfiinţarea a 100.000 de paturi din spitale pentru funcţionarea normală a unităţilor sanitare. „În condiţiile în care numărul total de paturi în spitalele din România este de 125.000, propunerea lui Băsescu ar însemna practic desfiinţarea sistemului public de sănătate şi condamnarea a milioane de români la suferinţă. Declaraţiile halucinante ale lui Traian Băsescu vin în completarea afirmaţiilor sale referitoare la tăierile de pensii şi salarii, pe care vrea să le impună dacă revine la Cotroceni după referendumul din 29 iulie. Băsescu nu recunoaşte de fapt că a făcut rău inutil românilor, aplicând austeritate doar simplilor cetăţeni şi lăsând clientela PDL să prospere, lăsând Guvernele PDL să arunce bani pe fereastră. Băsescu este exponentul unei filosofii anti-popor. Dacă poporul nu îl mai iubeşte, Traian Băsescu îl pedepseşte”, opinează liberalul.
Cât despre măsurile pe care Guvernul Ponta urmează să le implementeze în următoarea perioadă, Mirel Taloş aminteşte: creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20 la sută la 50 la sută – măsură care ajută acea zonă din industrie care investeşte în cercetare şi dezvoltare; eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj şi la fondul de sănătate pentru toţi care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioadă de un an – facilitate ce va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă; scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate între 1 septembrie şi 31 decembrie 2012; TVA eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE (uniformizarea regimului TVA pentru ONG-uri şi instituţii publice care un sunt plătitori de TVA).
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, a declarat că mesajul său către electorat este să participe al referendum. „Este extrem de important ca oamenii să participe la vot, astfel încât referendumul să fie validat. Altfel, criza politică din România se va accentua şi mai mult”, a conchis liderul PNL Sălaj.
Olivian Vădan

9 Thoughts to “USL a făcut plângere penală împotriva Andreei Vass”

  1. Liviu

    Dl Talos nu ne spune nimic nou, dar nu e o mirare. Ce mai conteaza ca s-a depus sau nu plangere la ICCJ? Mai obtinem noi astia mici ceva? Ma indoiesc, zau. Ar fi contat daca s-ar fi facut ceva de acum patru ani asa cu a promis Talos. Dar nu s-a tinut de cuvant.

  2. Georgel Babiuc

    Pe astia doi nu i-au votat lumea pt ca erau in alianta cu Basescu?

  3. MARIUS

    VOTEZI „DA” PENTRU RUSIA

    SI

    VOTEZI „NU” ISEAMNA DORINTA DE A RAMANE IN UNIUNEA EUROPEANA

  4. marius

    @ Marius,sant alt Marius si as vrea sa te intreb,stii cumva formularea din referendum? In rest,esti bine,sanatos?

  5. janos

    Ati vrut sa ‘Sa Traiti Bine”?Cind? La PasteleCailor??Votati DA pe 29 iulie si o sa scapam finitiv de javra ordinara…

  6. Bogdan

    Si noi unde am putea sanctiona deputati ca Mirel Talos sau altii care nu si-au facut treaba dupa ce au fost alesi?

  7. Bogdan

    ce plangere, chiar credeti ca va avea vreun rezultat? acuma se intelege de ce nu se intampla nimic in orasul asta, fiindca deputatii pierd vremea vorbind pe la conferinte, in loc sa isi vada de treaba.

  8. Anonim

    MAI MIRELUS DE VAIDA BELLA NU NE DAI NICI LAMURIRE CUM A FOST DEMIS SI TU VREI SA VOTEZ LA REFERENDUM .NU MERG LA VOTCA VA MASCATI TOTI BAIETII CERTATI CU LEGEA

  9. Anonim

    MAI BAIATUL ,LIMRICULE DE MIRELUS CAND A AVUT PROBLEME ALT DIRECOR DE LA APIA VORBEAI NUMAI DE DEMISII ACUM MARELE PNL VAIDA BELLA DEMIS DE ANFP II DAI ACORDUL USL PT. A PARTICIPA LA CIOLAN

Leave a Comment