Surpriza alegerilor parlamentare: senatorii şi deputaţii Sălajului, în următorii patru ani

În cea de-a patra zi de după alegerile parlamentare, Biroul Electoral Central a făcut publice numele celor şase parlamentari – deputaţi şi senatori – care vor reprezenta Sălajul în cel mai mare for al ţării. Calculele unora dintre candidaţi au fost pur şi simplu răsturnate, astfel încât, pentru următorii patru ani, reprezentanţii Sălajului în Parlament vor fi:

În Camera Deputaţilor: Iuliu Nosa – PSD, Lucian Bode – PNL, Seres Denes – UDMR, Ioan Liviu Balint – PMP.

 În Senat: Gheorghe Pop – PSD,  Cristian Vasile Lungu – PMP

În urma redistribuirii, la Camera Deputaţilor, la nivel naţional, PSD  a obţinut 154 mandate, PNL – 69 , USR – 30, UDMR – 21, ALDE – 20,  PMP – 18. Un număr de 17 mandate au fost alocate minorităţilor. La Senat, mandatele sunt împărţite astfel: PSD – 67, PNL – 30, USR – 13, UDMR – 9,  ALDE 9 şi PMP – 8 mandate.

 86.407 sălăjeni au trecut, duminică, 11 decembrie  pe la urne, prezenţa la vot fiind de 43,44 la sută, cu aproape patru procente mai mult decât media la nivel naţional. Potrivit rezultatelor, la Senat, cele mai multe voturi au ajuns la candidaţii PSD, care au primit 29,63 la sută dintre voturi. Clasamentul este completat de PNL (26,97 la sută), UDMR (25,31 la sută), USR (5,38 la sută), ALDE (5,02 la sută), PMP (3,61 la sută) şi PRU (3,41 la sută). La Camera Deputaţilor, PSD a câştigat 28,86 la sută, urmat de PNL (26,79 la sută), UDMR (25,21 la sută), USR (5,35 la sută), ALDE (5,11 la sută), PMP (3,55 la sută) şi PRU (3,38 la sută). Dacă pentru trei dintre deputaţi, nu au mai existat emoţii, încă de la anunţarea primelor rezultate ale alegerilor, pentru ceilalţi, emoţia s-a prelungit până joi, când au fost făcute publice rezultatele de la redisribuirea mandatelor.

 

 

 

 

 

 

 

22 Thoughts to “Surpriza alegerilor parlamentare: senatorii şi deputaţii Sălajului, în următorii patru ani”

  1. Anonim

    Cum dracu, bre? PMP a avut sub 5% in Salaj si a castigat un post de senator si unul de deputat iar USR a avut peste 5% si nu a obtinut nimic? Cei care au facut legea si procedura de repartizare a mandatelor fie erau beti fie au IQ-ul unei maimute.

  2. Anonim

    pentru IQ; vezi ca PNL sau UDMR au peste 25% si nici ei n-au senatori! In schimb – de ciuda ! – Constanta are un deputat din partea UDMR-ului

  3. Anonim

    Felicitari Cristian Lungu si Como. Chiar daca nu au experienta, sunt sigur ca vor face treaba buna. Adio Talos in Camera, adio UDMR in Senat. Era si timpul.

    1. Anonim

      Da! Am mari asteptati de la ei! mai ales de la Domnu’ deputat! Va face rahatu” praștie!

  4. Anonim

    Domnilor ziaristi sunteti de tot rahatul si dezinformati! Conform BEC-ului in Salaj la redistribuire avem 2 senatori(PSD si ALDE) si 1 deputat(PMP)….deci Pop Gh, Penciuc si Balint(alias Como).Informati-va ianainte de a lansa pedarde in media

    1. Anonim

      Doare rau prostia aia? Înainte sa arunci cu rahat in ziaristi, da-ti cu el pe fața. Fii sigur ca ai de ce. Desteptule, informeaza-te ca te faci de râs. Doamne, mare ti-e gradina!

      1. Pentru

        Anonim 15 decembrie 2016 at 17:27 –

        te-ai lamurit, prostovane? mai comentezi? Esti mai idiot decat prevede legea. Cu de-astia ca tine o ia tara in jos. Tolomacule.

  5. Anonim

    Mai prostule de la 18:08 informeaza te si nu te lua dupa ziaristi…..http://parlamentare2016.bec.ro/wp-content/uploads/2016/12/2_RF.pdf pag.17…si apoi mai vorbim handicapatule

    1. Anonim

      Dacă numeri cele 8 mandate de senator ale PMP de la Harghita in sus o sa vezi ca primul mandat de senator al pmp este la Salaj.

    2. Anonim

      :)) du-te si te culca, rad si curcile de tine. Esti chiar prost, da rau de tot si mai si insisti! Unde dracu citesti de il scoti pe dl Penciuc senator, idiotule? Chiar vrei sa te faci de tot rahatul? Fugi la somn ca puți de prostie.

    3. jiji

      ??? ăsta care dai linkuri si ne spui sa nu ne luam dupa ziaristi, mai ai frati? Sper ca nu…

  6. Anonim

    Nu ne mai trebuie olteni cu lebenita ca ne-o da Como ca-i mai aproape de ea acuma.

  7. Anonim

    SE BUCURA NEVASTA LUI CLAUDIU BUJOR DE ALEGEREA LUI COMO

  8. ANONIM

    DUMNEZEULE MARE SI BUN AI MILA DE NOI !

  9. Anonim

    Zii pe nume. Ca cine se aseamănă se aduna.

  10. Anonim

    Anonim
    15 decembrie 2016 at 17:27 –
    Domnilor ziaristi sunteti de tot rahatul si dezinformati! Conform BEC-ului in Salaj la redistribuire avem 2 senatori(PSD si ALDE) si 1 deputat(PMP)….deci Pop Gh, Penciuc si Balint(alias Como).Informati-va ianainte de a lansa pedarde in media

    Ia uitati-va la ăsta ce scrie :)))) Nu mai pot de ras. De unde esti bade, din ce peștera ai iesit?! Hahahaha

  11. Anonim

    Inca o lege aiurea pe langa multe altele.Cum sa iei doua posturi de parlamentar cu 3000 de voturi?

  12. Anonim

    Cum pisici PNL are in Salaj30%,iar PMP3%si merge in Senat pmp.
    Tara ****!!!

  13. Anonim

    zicala romaneasca se adevereste ” prost sa fii , noroc sa ai „

  14. Anonim

    ce frumos stai acasa si iesi senator.

  15. Anonim

    Cand a aparut politica?
    Cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost!

  16. romi

    ce-am votat asta am primit!

Leave a Comment