Septimiu Ţurcaş nu este susţinătorul lui Vasile Blaga

 

După rezultatul dezastruos obţinut la scrutinul din 9 decembrie, una din frământările care a încins spiritele în PDL priveşte depunerea demisiei de către liderul Vasile Blaga, unii democrat-liberali considerând acest lucru ca un „gest de onoare”. În Sălaj, opiniile sunt împărţite: în timp ce preşedintele PDL Sălaj, Lucian Bode, şi preşedintele PDL Zalău, Claudiu Bârsan, sunt rezervaţi în declaraţii, primarul Şimleului, Septimiu Ţurcaş, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, recunoaşte că a fost mereu un susţinător al lui Emil Boc şi nu al lui Blaga.

Preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, care este şi fost ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, a declarat că nu trebuie făcute aprecieri publice referitoare la depunerea mandatului de la şefia PDL, de către Vasile Blaga, înainte ca situaţia să fie discutată în Colegiul Director Naţional. „Acolo trebuie discutată şi analizată situaţia. Întâi trebuie discutate lucrurile în interiorul partidului, apoi public”, a declarat Lucian Bode.

Referitor la acelaşi subiect, preşedintele democrat-liberarilor din municipiu, Claudiu Bârsan, a declarat că depunerea mandatului este o opţiune personală a lui Vasile Blaga şi că nu se poate pronunţa în acest sens, atâta vreme cât nu cunoaşte exact condiţiile în care acesta a candidat. „Oricum, trebuie făcută o analiză a rezultatelor, atât la nivel caţional, cât şi pe judeţe”, a mai spus Claudiu Bârsan.

Tot pentru o analiză temeinică a situaţiei s-a pronunţat şi vicepreşedintele PDL Sălaj, primarul Şimleului Septimiu Şurcaş, însă acesta recunoaşte că a fost mereu un susţinător al lui Boc, şi nu al lui Vasile Blaga. „Dintotdeauna am fost un susţinător al lui Emil Boc, pentru că echipa guvernamentală pe care a condus o mi-a susţinut proiectele. Nu am ascuns niciodată faptul că nu m-am numpărat printre susţinătorii lui Blaga”, a spus Ţurcaş.

Acesta este de părere că formula ARD nu a fost una inspirată pentru aceste alegeri parlamentare şi că democrat-liberalii ar fi fost mai câştigaţi dacă mergeau pe variantă clasică, portocalie. „Nu consider că ARD a fost o formulă bună de a candida. Din acest punct de vedere, pe plan naţional, partidul s-a dus în cap. Am fost portocalii, trebuia să mergem portocalii. În schimb, am vrut să ne ascundem după preş. La alegerile locale, am fost portocaliu, iar şimleuanii m-au votat portocaliu. Acum, că nu am mai fost portocaliu, este prima dată de când sunt primar când pierdem Camera Deputaţilor pe Şimleu Silvaniei”, a spus Septimiu Ţurcaş.

Potrivit edilului de Sub Măgură, partidul trebuie să intre într-o perioadă de reconstrucţie, aceasta trebuind să vizeze inclusiv conducerea. „Trebuie să vedem unde s-a greşit. Cred că suntem puţin în afara realităţii”, a spus Septimiu Ţurcaş, precizând că atît el, cât şi Lucian Bode trebuie să comunice mai mult cu oamenii, pentru a vedea unde au greşit în această campanie electorală.

Depunerea mandatului de la şefia PDL, de către Vasile Blaga, a fost o idee lansată presei centrale de Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. Acesta a spus că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24 la sută la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

 

 

16 Thoughts to “Septimiu Ţurcaş nu este susţinătorul lui Vasile Blaga”

  1. Anonim

    Sa-l realegeti pe BOC sef de partid, poate mai pompeaza niste bani la Simleu.

  2. marian

    mesaj de pe Facebook:

    “Claudia Andrea Morosan:

    Felicitari domnului Lucian Bode pt ca este dinou DEPUTAT……suntem mandrii ca avem un om care ne reprezinta Comuna:)”

    deci pe astia ii reprezinta Bode… acum am inteles, numai ca pentru astia era destul Mocanu…

  3. marian

    Andreas Nothelle a explicat pentru România Liberă care sunt punctele slabe ale sistemului electoral, aşa cum a amintit OSCE în raportul dat, luni, publicităţii: „Sistemul electoral actual creează contradicţii, de exemplu, sunt alocate locuri pentru candidaţii de pe locul al doilea de la partidele mai mari, în timp ce candidaţii partidelor mici care s-au situat primii în preferinţele alegătorilor s-ar putea să nu primească locuri în Parlament şi, de asemenea, complexitatea sistemului de distribuire a locurilor este greu de înţeles pentru alegători, care nu mai înţeleg care sunt efectele voturilor lor”.

  4. OSCE critică sistemul electoral românesc şi măsurile luate de Guvernul Ponta

    Andreas Nothelle a explicat pentru România Liberă care sunt punctele slabe ale sistemului electoral, aşa cum a amintit OSCE în raportul dat, luni, publicităţii: “Sistemul electoral actual creează contradicţii, de exemplu, sunt alocate locuri pentru candidaţii de pe locul al doilea de la partidele mai mari, în timp ce candidaţii partidelor mici care s-au situat primii în preferinţele alegătorilor s-ar putea să nu primească locuri în Parlament şi, de asemenea, complexitatea sistemului de distribuire a locurilor este greu de înţeles pentru alegători, care nu mai înţeleg care sunt efectele voturilor lor”.

  5. un prieten

    Primarul Simleului face dialog cu Ioan Padurean si niciunul nu stie cu exactitate din ce tabara face parte.Mai mult,acest Padurean inca nu a invatat sa scrie si face pe filosoful dandu-i sfaturi primarului pe Face book…vezi ca Gutu mai da inca ore de gramatica contra unei sticle de vodca.

  6. Anonim

    „Trebuie să vedem unde s-a greşit. Cred că suntem puţin în afara realităţii”, a spus Septimiu Ţurcaş, precizând că atît el, cât şi Lucian Bode trebuie să comunice mai mult cu oamenii, pentru a vedea unde au greşit în această campanie electorală.
    …. Bode a obtinut voturi putine pe simleu? oare bode nu trebuie sa isi dea demisia? pentru el nu suna?”’
    si tot Simleului ii multumeste….
    voturile de la Zalau nu au contat? Demisia Bode si Turcas

  7. Anonim

    vb primarului….Am fost portocalii, trebuia să mergem portocalii. În schimb, am vrut să ne ascundem după preş.
    Oare de ce v-ati ascums sub pres, poate exista un raspuns.Apropo de Blaga, daca ar fi candidat independent, ar fi reusit.

  8. Anonim

    dada,cred ca Turcas trebuie sa demisioneze si de la primarie,sa-l lase pe Mocanu sa candideze singur hahaha

  9. Anonim

    dute dracu si mai fa.ti o casa pe banii nostri , ca atat stii face MAFIOTULE

  10. primarul Şimleului Septimiu Şurcaş,

    Mai bine la coasa cu popicul(BOC),,,,

  11. Anonim

    turcas boc EGAL BLAGA IESI DIN ACEST PARTID

  12. FONDURI NERAMBURSABILE UE

    2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  13. adelina

    Mocanu este singuru care stie ce si cum. Inca mai speram, inca mai exista o salvare. Dan Diaconescu Presedinte!

  14. Anonim

    Adelina ce stie exact mocanu asta? Fii concreta.

  15. adelina

    Marinimos, cu experienta, modest si competent. In alte cuvinte, stie cat ii ceasul.

  16. aa

    Septimiu inca 2 madate pentru Simleu . Apoi unul de ministru . Si unul de presedinte . …… SIMLEUL a inflorit de cind avem asa primar. Orbi nu vad si surzii nu aud .

Leave a Comment