Senatorul Fekete Andras se implica in scandalul privind recalcularea pensiilor militarilor

Senatorul Fekete Andras se implica in scandalul privind recalcularea pensiilor militarilor

Liderul grupului parla-mentar al UDMR din Senat, salajeanul Fekete Andras, este de parere ca imaginea Guvernului a iesit un pic sifonata in urma scandalului recalcularii pensiilor militarilor. Imaginea Guvernului este putin sifonata in urma procesului de recalculare a pensiilor militarilor. Poate ar fi fost mai bine sa lasam lucrurile cum erau, a declarat senatorul. Acesta a comentat si declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la necesitatea respectarii hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind recalcularea pensiilor militarilor. In acest context, senatorul UDMR a precizat ca deciziile instantelor trebuie respectate inclusiv de Guvern, care nu este, nici el, mai presus de lege. Orice decizie a justitiei, care este definitiva si irevocabila, trebuie respectata de toata lumea. Nici Guvernul nu este mai presus de lege. Acum, insa, trebuie vazuta motivatia exacta a ICCJ – daca se refera la toti militarii pensionati sau doar la unii, a sustinut Fekete Andras.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, in urma cu o saptamana, ca trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor. Nu e decat o solutie – sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. In afara hotararii Inaltei Curti nimic nu poate functiona, a declarat seful statului.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a aratat, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces.

Leave a Comment