Senatorul Fekete Andras crede ca UNPR va fi inghitit de un alt partid

Senatorul Fekete Andras crede ca UNPR va fi inghitit de un alt partid

Potrivit liderului grupului senatorial al Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Fekete Andras, nou infiintatul partid sub denumirea de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) va fi, probabil, absorbit de o alta formatiune politica, deoarece UNPR ar avea sanse foarte mici sa intre in Parlament la viitoarele alegeri. In ultimii 20 de ani au fost fel de fel de incercari, in anumite perioade, cand unii care au devenit fie persona non grata, fie nu si-au gasit locul in partid, au creat o alta formatiune, asa cum a fost Alianta pentru Romania. Iar rezultatul care a fost? A disparut complet de pe scena politica. Au mai fost si alte partidulete de acest gen care au aparut practic intre doua alegeri.

Oricum, nu am nici zece la suta credinta ca acest partid va intra in Parlament la viitoarele alegeri. Probabil ca va fi inghitit de un alt partid. Ori se vor intoarce la social democrati, daca sunt de stanga, ori se vor lipi sau vor fi inghititi de un alt partid de centru dreapta sau de centru. Nicidecum nu ii vad viata lunga, a declarat senatorul UDMR. Acesta a daugat ca exista, deja, pe scena politica un partid social-democrat, care in ultima perioada s-a modernizat: Nu stiu daca mai e nevoie de un alt partid de centru stanga. Daca ar fi creat un partid al verzilor, asta hai, de asta ar avea nevoie Romania, pentru ca oricum avem probleme cu protejarea mediului. Sigur, oamenii isi cauta locul, dar nu prea ii vad sanse mari de supravietuire.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, noul partid infiintat pe structura grupului parlamentar al independentilor, si-a ales sambata conducerea, presedintele formatiunii fiind fostul ministru al Muncii, Marian Sarbu. Gabriel Oprea, liderul grupului parlamentarilor independenti si ministru al Apararii, este presedinte executiv al UNPR, iar Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, este presedinte de onoare al partidului, in timp ce primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost ales secretar general. UNPR are 15 vicepresedinti, toti fiind alesi prin vot secret. Printre vicepresedinti se afla, potrivit unor surse, Serban Mihailescu si Eugen Nicolicea.

Leave a Comment