Scandal în paradisul portocaliu! Preşedintele PDL Şimleu, Septimiu Ţurcaş, cere decapitarea lui Ioan Mocan

Scandal în paradisul portocaliu! Preşedintele PDL Şimleu, Septimiu Ţurcaş, cere decapitarea lui Ioan Mocan

Cu un an înaintea alegerilor locale şi parlamentare din 2012, situaţia din PDL Sălaj pare să nu fie atât de calmă, cum şi-ar dori-o unii. Fără să specifice cu exactitate motivele care stau a baza acestui demers oficial, primarul din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, care este şi preşedintele organizaţiei PDL din acest oraş, cere vehement excluderea din partid a colegului său Ioan Mocan. Ioan Mocan trebuie exclus din PDL! În calitate de preşedinte al Organizaţiei PDL Şimleu Silvaniei propun excluderea din partid a domnului Ioan Mocan.

Propunerea privind excluderea domnului Ioan Mocan o adresez Biroului Permanent Judeţean al PDL Sălaj, forul care, potrivit Statutului PDL, este în măsură să declanşeze procedurile necesare în asemenea situaţii, se arată într-un comunicat remis presei, ieri, de Septimiu Ţurcaş. În opinia acestuia, Ioan Mocan are, eufemistic vorbind, o atitudine ostilă faţă de PDL, faţă de conducerea partidului şi faţă de alţi membri din organizaţia judeţeană, iar în aceste condiţii colaborarea noastră a devenit imposibilă şi nu mai putem fi colegi în acelaşi partid!. Cu alte cuvinte, dacă cererea de exludere din partid a lui Ioan Mocan nu va fi soluţionată favorabil de către BPJ al PDL Sălaj, devine evident faptul că Septimiu Ţurcaş va părăsi această formaţiune politică.

Cred că prezenţa sa (prezenţa lui Ioan Mocan – n.r.) în rândurile democrat-liberalilor este nocivă pentru PDL Şimleu Silvaniei, fapt evidenţiat atât de activitatea sa în interiorul partidului, cât şi în afara acestuia. Vreau, cu această ocazie, să-mi asum greşeala de a-l fi acceptat în organizaţia noastră, greşeală pe care acum doresc să mi-o îndrept. Nu am pretenţia că deţin adevărul absolut sau că dreptatea este numai de partea mea, dar este un punct de vedere personal pe care mi-l asum şi-l susţin întrutotul, subliniază liderul PDL Şimleu în acelaşi comunicat. Acesta a adăugat că nu vrea să intre în amănunte cu privire la motivele care l-au determinat să aibă această atitudine, însă toţi cei care au dubii vizavi de cererea de excludere a lui Ioan Mocan din PDL pot participa, sâmbătă, la o şedinţă a Biroului Permanent Local (BPL), cadru în care se va lua şi o decizie finală în acest sens.

Bode ştie deja cu cine votează

Cum era de aşteptat, preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, nu este străin de subiect, declarându-se astfel că, în urma şedinţei BPL, care va avea loc sâmbătă, la Şimleu, va lua decizia care se impune. Pentru orice solicitare a unui birou permanent local trebuie ca aceasta să îndeplinească o singură condiţie, şi anume să fie statutară. În urma discuţiilor care vor avea loc în BPL Şimleu, se va da un vot în ceea ce priveşte solicitarea lui Septimiu Ţurcaş. Ulterior, potrivit Statutului PDL, voi fi obligat să iau act de propunerea PDL Şimleu, ne spune liderul democrat-liberal. Acesta a lăsat să se înţeleagă că, în condiţiile în care va avea de ales între rămânerea lui Septimiu Ţurcaş în PDL sau decapitarea lui Ioan Mocan, din considerente pur politice, va alege cea de-a doua variantă: Am suficientă experienţă politică să realizez faptul că menţinerea în partid a unui om care aduce 100 de voturi sau pierderea unui coleg care aduce 1.000 de voturi (desigur, Septimiu Ţurcaş aduce mult mai multe), voi alege să rămână cel care ajută partidul cel mai mult.

Să fie sănătoşi!

Directorul Direcţiei de Patrimoniu în cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Ioan Mocan, se arată surprins de atitudinea colegului său Septimiu Ţurcaş, însă mărturiseşte că, din anumite punte de vedere, se aştepta la acest lucru. Mă surprinde atitudinea lui Septimiu Ţurcaş, în condiţiile în care am avut cele mai bune rezultate din Sălaj, pe colegiul Şimleu. Nu cred că merit aşa ceva, ne declară oarecum vexat Ioan Mocan. Aceasta a mai spus că, din punctul său de vedere, nu Septimiu Ţurcaş este cel care trebuie să-l judece, ci alegătorii. Apoi, ca să fim bine înţeleşi, eu nu am cotizat la nimeni pentru a obţine ceva, ci doar am dat bani partidului. Dacă vor să mă dea afară, n-au decât! Să fie sănătoşi!, a subliniat Ioan Mocan, care a adăugat în final că reacţia lui Septimiu Ţurcaş se datorează faptului că, la Convenţia PDL, a decis să nu-l voteze pe Emil Boc, ci pe Vasile Blaga. No comment.

Leave a Comment