Sălajul, între judeţele cu cei mai puţini votanţi

Sălăjenii nu s-au înghesuit, în primele ore ale dimineţii, să-şi exprime opţiunea privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit centralizărilor raportate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Sălaj, Mirela Lazoc, până la ora 10 s-au prezentat la vot doar 5,27 la sută dintre totalul celor peste 200.000 de alegători sălăjeni. Astfel, la nivel naţional, Sălajul se numără printre primele cinci judeţe cu cea mai scăzută prezenţă la vot. Cele mai multe voturi s-au înregistrat în mediul rural, respectiv o prezenţă de 5,8 la sută dintre alegătorii înscrişi în liste. În mediul urban, prezenţa la vot înregistrată la ora 10 a fost de 4,57 la sută.
Judeţele unde s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă la vot sunt: Harghita, Covasna şi Satu Mare. La polul opus, judeţele unde s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot sunt: Vreancea, Teleorman, Brăila şi Mehedenţi. La ora 10, prezenţa la vot la nivel naţional a fost de 9,05 la sută.
Sălajul are 48 de secţii de votare incluse în eşantionul luat în calcul de autorităţile centrale. În judeţ au fost constituite 299 de secţii de votare, dintre care 27 sunt în municipiul Zalău.

Leave a Comment