Sălajul are cei mai conştiincioşi deputaţi

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a făcut public un nou raport al activităţii parlamentare pentru primul an din acest mandat, care cuprinde un top al celor mai harnici aleşi, dar şi al celor mai leneşi.
Astfel, printre deputaţii cu cea mai scăzută prezenţă la voturile electronice se numără Gigi Neţoiu (PSD), Relu Fenechiu (PNL), Elena Udrea (PDL) şi Monica Iacob Ritzi (PP-DD), în timp ce senatorul cu cea mai scăzută prezenţă este Iulian Dumitrescu (PNL). În clasamentul chiulangiilor îi regăsim pe Vasile Blaga (PDL), Marko Bela (UDMR) şi Călin Popescu-Tăriceanu (PNL).
Potrivit raportului menţionat, cei patru deputaţi sălăjeni – Lucian Bode (PDL), Mirel Taloş (PNL), Iuliu Nosa (PSD) şi Seres Denes (UDMR) au avut cea mai bună prezenţă la voturile finale electronice din plen în perioada 19 decembrie 2012-31 decembrie 2013, potrivit unui studiu al Institutului de Politici Publice dat publicităţii. Într-un clasament pe judeţe, Sălajul se află pe prima poziţie, cu o prezenţă de 92 la sută, la polul opus situându-se Harghita, cu doar 60 la sută.
În ceea ce-i priveşte pe senatorii Gheorghe Pop (PSD) şi Vegh Alexandru (UDMR), aceştia au cam tras chiulul. Chiar şi aşa, au reuşit să urce Sălajul în top, judeţul situându-se pe locul al optulea din punct de vedere al prezenţei senatorilor la voturile plenului, cu 71 la sută. Pe prima poziţie se află senatorii tulceni, cu prezenţă de 87 la sută.
Studiul IPP arată că, în intervalul decembrie 2012-decembrie 2013, cel mai conştiincios deputat din judeţ s-a dovedit a fi social-democratul Iuliu Nosa, acesta ocupând poziţia a zecea în topul naţional, cu 807 voturi exprimate şi o prezenţă de 99 la sută. Îi urmează UDMR-istul Seres Denes, pe locul 43 în clasamentul naţional, cu 780 de voturi exprimate şi o prezenţă de 96 la sută. Democrat-liberalul Lucian Bode se regăseşte pe locul 148 din totalul celor 390 de deputaţi din top, o prezenţă de 87 la sută şi 707 voturi exprimate. La şase locuri distanţă se află liberalul Mirel Taloş, care a contabilizat 701 voturi şi 86 la sută prezenţă.
Dintre cei doi senatori, PSD-istul Gheorghe Pop numără cele mai puţine absenţe. Clasamentul IPP, întocmit în baza voturilor din perioada 2 septembrie-17 decembrie 2013 – întrucât în celelalte luni nu au fost afişate voturile electronice – îl poziţionează, cu cele 296 de voturi exprimate şi o prezenţă de 75 la sută, pe locul 57 în topul naţional al senatorilor. În ceea ce-l priveşte pe udemeristul Vegh Alexandru, acesta figurează pe poziţia a 76-a din 167 de senatori, cu 263 voturi şi doar 66 la sută prezenţă va voturile finale electronice din plen.
Institutul pentru Politici Publice este o organizaţie neguvernamentală românească care militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

6 Thoughts to “Sălajul are cei mai conştiincioşi deputaţi”

  1. Anonim

    politruci de 2 bani,fara nici o initiativa legislativa nici pentru tara si nici pentru cetatenii salajului

  2. anonim

    constinciosi in ce? nu am vazut la acesti alesi o initiativa legislativa, in afara de a-si rezolva nevestele, ficele, fii in institutiile statului. ar fi cvazul sa fiti ziaristi cu adevarat, luati exemplu de la alte judete,ar fi cazul.

  3. Anonim

    Cetatene constipat schimba placa ca esti penibil.

  4. ppdd

    singurul care isi face treaba e Seres Denes. Pacat ca e ungur.
    ceilalti sunt frecatori de menta

  5. ANONIMUS

    FRUNTASI?LA CE LA FURTURI ?LA AFACERI PERSONALE? LA ILEGALITATI?PESTE TOT UNDE SE FAC CELE MAI NECURATE AFACERII SI MAI MARI GAINARII SUNT DINSII -TOTI CEI CARE DE 24 DE ANI DISTRUG SI DEVOREAZA CU NERUSINARE ACEASTA TARA SI SUG SEVA ACUSTUI POPOR!!!RUSINEEEE!!!NU VRETI SA LE RIDICAM SI STATUI???UITATI-VA LA NIVELUL DE TRAI AL ACESTUI POPOR SI LA FAPTUL CA 50%DIN POPULATIA ACESTEI TARI TRAIESC LA LIMITA SUBZISTENTEI SI O SA VA DATI SEAMA CIT DE CAPABILI SI CE ,,CAPACITATI” SI ,,SOMITATI” CONDUC ACEASTA TARA SI FIECARE JUDET.

  6. Anonim

    Treaba pe care o fac aleşii e pagubă curată pemntru ţară, salarii sfidătoare şi pensii speciale neruşinate. Mai bine ar sta acasă !

Leave a Comment