Salajeanul Dacian Ciolos, comisar european cu acte in regula

Salajeanul Dacian Ciolos, comisar european cu acte in regulaEchipa de comisari propusa de Jose Manuel Barroso a primit, ieri, aviz favorabil din partea parlamentarilor europeni. Aceasta a fost votata cu 488 de voturi pentru, 137 impotriva si 72 de abtineri.

Din echipa lui Jose Manuel Barroso face parte si salajeanul Dacian Ciolos. Acesta va prelua agricultura europeana pentru un mandat de cinci ani. De retinut ca Ciolos a fost singurul care a obtinut votul unanim al parlamentarilor din comisia de specialitate.

Dacian Ciolos a fost nominalizat pentru aceasta functie de Jose Manuel Barosso in data de 27 noiembrie a anului trecut si a castigat increderea specialistilor in cadrul audierilor din data de 15 ianuarie a acestui an.

Decizia privind componenta Comisiei va ajunge la sefii de stat si de guvern din blocul comunitar. Inaltii oficiali vor decide, tot prin votul majoritatii, daca dau unda verde echipei Barroso 2. Avizul poate fi dat chiar si prin procedura scrisa, astfel incat executivul de la Bruxelles sa isi inceapa activitatea inca de azi.

Leave a Comment