Rezultate finale în Sălaj: Prezenţă de 38,53 la sută la referendum

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj a finalizat centralizarea voturilor exprimate în judeţ şi a anunţat, luni, că 38,53 la sută din sălăjenii înscrişi pe liste s-au prezentat la vot, la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Preşedintele BEJ Sălaj, Mirela Lazoc, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că potrivit centralizării finale a voturilor exprimate în judeţ, 77.498 de sălăjeni din totalul de 201.134 înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la urne, duminică, pentru a-şi exprima opţiunea privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. „Avem rezultatele finale pentru Sălaj: prezenţa la vot a fost de 38,53 la sută, adică numărul participanţilor la vot a fost de 77.498, dintr-un total de 201.134 de alegători înscrişi pe liste. Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul <> este de 65.352, ceea ce înseamnă 84,32 la sută din totalul participanţilor la vot, iar numărul voturilor valabil exprimate pentru răspunsul <> este de 11.109, adică 14,33 la sută din sălăjenii care s-au prezentat la urne nu au fost de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat Mirela Lazoc.
Potrivit sursei citate, Sălajul a primit 221.340 de buletine de vot pentru a fi întrebuinţate la refendumul din 29 iulie, din care au rămas nefolosite 143.842 de buletine de vot. Numărul voturilor nule la nivel de judeţ a fost de 1.037.
În judeţ au fost organizate 299 de secţii de votare (din care circa 200 au fost în şcoli şi licee)., tot atâtea câte au fost şi la alegerile locale din 10 iunie. Din cele 299 de secţii de votare din judeţ, 27 au fost în municipiul Zalău. Paza secţiilor de votare a fost asigurată în Sălaj de 246 poliţişti, 182 jandarmi, 158 pompieri şi 12 lucrători ai Serviciilor de Paşapoarte, Înmatriculări auto şi ai Oficiului Judeţean pentru Imigrări.

11 Thoughts to “Rezultate finale în Sălaj: Prezenţă de 38,53 la sută la referendum”

  1. privitor

    Sper ca, atat presedintele Consiliului Judetean t. marc, cat si primarul municipiului Zalau, sunt pe deplin multumiti de rezultatul referendumului, cu atat mai mult cu cat la acsta si-au adus o „pretioasa” contributie si COMPONETELE ECHIPEI DE HANDBAL ALATURI DE CEI AI ECHIPEI DE VOLEI, echipe sustinute din plin de bugetul local si judetean!

  2. Anonim

    Deci ne-am convins ce vrea poporul roman! Sa nu-i mai aud pe uslasi ca poporul nu-l vrea pe Basescu. Uselistii sunt minoritari.

  3. Maria

    interpretarea anonimului de la ora::12:47 este a unui mare excroc, pentru ca aici nu s-a dat batalia intre partide ci pro sau contra lui Basescu, alt mare excroc …. din pacate ne hotarasc viitorul ungurii, asa cum fac de mai bine de 22 ani, unguri care candva, ne-au ucis bunicii si strabunicii si care apoi le-au ars casele…. (daca le spui bozgori, se supara, dar exact asa se poarta ca si cum n-ar avea nici o tara – daca nu le place Romania, de ce nu pleaca in Ungaria?….)
    dupa mine, ar trebui sa iesim din UE care a dat inca o data dovada ca nu-i pasa de ceea ce vrea poporul roman sau ceea ce i se intimpla…
    sa te exprimi in locul cuiva fara sa-i dai si lui voie sa-si spuna parerea este o democratie stil UE si eu nu-mi doresc asa ceva….
    eu sunt in virsta dar imi pare f.rau pentru aceasta tara cu oamenii ei toleranti pina la prostie…..

  4. Anonim

    rusine celor care nu au fost la vot sunteti ca magarii faceti ce vi se spune rusine UNGUROCILOR

  5. Anonim

    AREDELUL A VOTAT LA FEL…indiferent ca era ungur s-au roman , daca nu-ti placea in ardeal valea-in MEHEDINTI !!!!

  6. nicu

    SUNTEM UN POPOR DE TAMPITI ,AICI INCLUZAND SI UDMR.In 2009 vantu a decis presedintele(GIOANA SI PROSTIA LUI) iar in 2012 oamenii care prefera hahaiala,grobianismul,HOTIA,bataia in familie,minciuna si multe alte lucruri au decis o parte ,ca sa stea acasa.si sa influenteze votul.Au decis sa stea acasa pentru ca stiau ca vor PIERDE si acum spun ca cei care au stat acasa sunt cu chioru,BA,astia chiar ne cred fraieri.SA TRAITI BINE ,

  7. gigi

    pai trebuia sa votam la ordinul USL.

  8. pdlistul

    Poprul roman a dat dovada de o „matyritate politicia” fara seaman. Sa validezi prin votul tau ceea ce nu vrei de fapt? De ce? lenea proverbiala, mila si cersetoria, orgoliul de stapan in tara lui, chiar daca mananca paie si ia bataie de la stapan, tot e mai bine decat in expresul de viena. Cu totii vor salarii kicsorate, pensii reduse si …bere gratis, cu hahalera lor de marinari. Apropro: cum se scrie corect fitiaraldracului? Separat sau impreuna? Eu vreau impreuna! sa va bata Dumnezeu, nemernicilor!

  9. antiamria

    Maria ce pisda mátii ai cu unguri?
    cine a ucis bunici si strabunci? eu?
    ceausescu este pentru voi si poteti tinere la gura inchisa
    ma simpt bine ca a fost buna hotarirea di lasare tara voastra scurpata
    tineti in minte CAND NU MAI AVETI „BOZGORI” CARE LUCREAZA AVETI FI INUNDAT DE RAHAT, ROMANCA DRACULUI

    1. Anonim

      ma tu nu esti ungur – esti un sovin spurcat

  10. zoly

    Ponta si Antonescu s-au remarcat prin retorica antimaghiara,iar dupa ce au ajuns la putere prin masuri dure antimaghiare,in vederea obtinerii voturilor tuturor nationalistilor sovini!!! De ce va mirati ca nu ne-am dus la vot????? Nu pentru Basescu ci impotriva celor doi antimaghiari mincinosi si escroci!!! Oltenii,sudistii si moldovenii sa fie mindri de cei doi escroci,sa fie a lor !!!!

Leave a Comment