Radu Căpîlnaşiu renunță la preşedinția PNL Zalău şi la funcţia de consilier judeţean

Cunoscutul om politic, fostul primar al Zalăului,  Radu Căpîlnaşiu a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Zalău, dar şi din funcţia de consilier judeţean. Şi asta începând din 11 iulie. Funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL a fost preluată, prin interimat, de Mihai Crişan, până la organizarea de noi alegeri, iar cea de consilier judeţean îi va reveni omului de afaceri Liviu Unguruşan.

Motivele care l-au determinat să demisioneze din cele două funcţii politice au fost explicate în cadrul unei conferinţe de presă, care s-a desfăşurat vineri – 12 iulie, la sediul PNL Sălaj, chiar de Radu Căpîlnaşiu. ”Încă de acum un an am discutat acest aspect cu preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode, cum că ar fi nevoie de o schimbare şi în zona Biroului Municipal, la nivel de preşedinte. Am amânat luarea acestei decizii, pe motivul că vom încerca să ne axăm pe viitorul candidat PNL la Primărie, lucru care probabil se va întâmpla în perioada următoare. E nevoie de forţe prospete, am înţeles mesajul electoratului. Se doreşte să apară oameni noi, feţe noi. Am spus că este cazul să provoc partidul la această schimbare şi, ca atare, mi-am depus demisia, mandatul, din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale. S-a ajuns la această formulă validată şi agreată, în persoana lui Mihai Crişan. Este, după cum s-a şi văzut, o variantă agreată în unanimitate de toţi colegii şi va fi bine receptată de către oamenii din oraş, mai mult de către tineri. (…). Aşa am simţit eu, că e momentul să se întâmple acest lucru în organizaţia Zalău. Rămân la nivel de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene alături de ceilalţi colegi pentru a ne atinge obiective propuse”, a precizat Căpîlnaşiu.

 Plecarea din Consiliul Judeţean Sălaj: ”Nu se ţine cont de absolut nimic din ceea ce propui”

Acesta şi-a justificat şi ”plecarea” din Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj. ”De fiecare dată am discutat pe anumite teme şi probleme. Unul dintre obiectivele noastre a fost să propunem  realizarea unui parc industrial în Sălaj, în Zalău. Acest lucru nu a fost luat în considerare. S-au găsit  tot felul de argumente, printre care cum că nu ar exista forţă de muncă. Am explicat atunci că nu există forţă de muncă nici în Oradea, nici în Cluj şi că totuşi se fac parcuri industriale şi că aceste oraşe se dezvoltă şi atrag forţă de muncă. Această investiţie se putea realiza cu sprijinul CJ şi a Primăriei. (…). Este deranjant… Eu am fost obişnuit, fiind în funcţie, să ţin cont şi de părerile altora. Şi acolo le consideram bune să le pun în aplicare. Aici, după trei ani, vezi că orice spui şi orice argument ai nu se ţine cont de absolut nimic din ceea ce propui. Acest lucru mă nemulţumeşte. De exemplu, la ultima şedinţă de CJ s-a votat alocarea unor sume de bani pentru tineret şi sport şi s-au dat pe tot felul de activităţi ecumenice. Şi asta pentru simplul fapt că s-a scris într-un proiect cuvântul tineret. Sunt lucruri pe care majoritatea actuală din CJ Sălaj le votează la greu. Nu cred că este chiar aşa de confortabil să răspunzi la comandă politică, îţi asumi totuşi lucruri care ar putea să te coste pe viitor. Acesta este unul din motivele pe care le-am luat în considerare când am decis să renunţ şi la această funcţie”, a adăugat Căpîlnaşiu.

PNL Sălaj, amplu proces de analiză a rezultatelor pe fiecare organizaţie

De cealaltă parte, preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode a explicat faptul că după alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL Sălaj a trecut la un amplu proces de analiză a rezultatelor pe fiecare organizaţie locală în parte. Totodată Biroul Executiv Naţional a decis evaluarea fiecărei filiale judeţene în parte, filiala PNL Sălaj fiind evaluată în data de 26 mai. ”Scopul acestor analize îl intuiţi  cu siguranţă. Să învăţăm din aceste alegeri (aceste alegeri au spulberat un mit: <<nu merg la vot pentru că oricum votul meu nu contează>>). Dar mobilizarea şi rezultatul au dovedit contrariul. Noi trebuie să valorificăm acest rezultat în perspectiva alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare pe care PNL le va caştiga”, a precizat Bode. Potrivit acestuia, la finalul acestor analize, BPJ al PNL Sălaj a luat câteva decizii în şedinţa din 11 iulie. La propunerea şefilor de sectoare şi cu consultarea Birourilor Politice Locale (BPL) o serie de organizaţii locale vor trece în perioada următoare printr-un  proces de restructurare. ”În urma acestui proces, fie vom avea o conducere interimară, fie vom întări BPL  ale unor organizaţii locale. Mă refer la organizaţiile Bănişor, Bocşa, Carastelec, Cristolţ, Letca, Meseşenii de Jos, Mirşid, Pericei, Sâg, Sânmihaiu Almaşului şi Şimişna. Acest proces de restructurare ne propunem să-l finalizăm până pe 11 august, dată după care PNL şi Klaus Iohannis intră în precampanie pentru alegerile prezidenţiale. Luând act de demisia domnului Radu Căpîlnaşiu din funcţia de preşedinte al organizaţiei Zalău, în urma consultării BPL am decis în şedinţa Biroului Politic Judeţean să numim un preşedinte interimar la organizaţia Zalău, stabilind totodată şi un calendar pe care noul birou interimar al PNL Zalău să-l respecte. Astfel, un nou birou interimar aprobat de BPJ ( până la finele săptămânii viitoare); un plan de acţiuni concrete-implicarea în procesul de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii domnului preşedinte  al României şi desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Zalău, din partea PNL”, a adăugat preşedintele PNL Sălaj Lucian Bode.

Mihai Crişan – noul preşedinte interimar al PNL Zalău

Noul preşedinte interimar al PNL Zalău este începând de joi – 11 iulie,  Mihai Crişan. De profesie inginer, Mihai Crişan este membru PNL Sălaj din 2014, fost preşedinte al organizaţiei de tineret Sălaj (2017), absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, secţia Construcţii civile – Limba engleză, masterand în cadrul aceleaşi facultăţi. În prezent activează în domeniul pe care l-a absolvit. Este membru PNL încă din timpul studenţiei. ”Şi eu am fost surprins de acest lucru, doar că în acelaşi timp sunt conştient de dimensiunea acestei provocări şi consider că dincolo de persoana mea, important este mesajul pe care dorim să îl transmitem: oamenii tineri, implicaţi şi responsabili pot să îşi facă vocea auzită în cadrul PNL”, a precizat noul preşedinte interimar PNL Zalău – Mihai Crişan.

 

26 Thoughts to “Radu Căpîlnaşiu renunță la preşedinția PNL Zalău şi la funcţia de consilier judeţean”

 1. Anonim

  Pnl in salaj face parte din doua familii, fam crisan si fam gospatariei de apa (igo) Chiar nu mai are nimeni loc in pnl din alte familii Toti angajatii IGO sunt mari pnl isti . In zalau doar dacaxedti angajat la IGO prinzi xeva functie in pnl Se ascunde ceva in spatele lor?

 2. Anonim

  In sfatsit in PNL se intampla ceva.Trebuia de mult o schimbare

 3. Anonim

  Bravo Mihai!Te sustimem si din Tg.Mures!

 4. Anonim

  Radu,felicitari ca ti-ai dat seama ca este cazul sa faci un pas in spate.

 5. Anonim

  RADU PLEACA LA ALDE, CUM A ANUNTAT IN URMA CU 6 LUNI

 6. Anonim

  Tinere nu o sa-ti fie usor cu Toti balaurii din PNL.Sper sa nu te lasi!

 7. Anonim

  No ,Mihai!Ti-am spus cand eram colegi la Cluj ca o sa ajungi mare!

 8. Anonim

  Nenea Radu!
  Ai fost 12 ani primarul municipiului Zalau.De ce n-ai facut parc industrial?

 9. Anonim

  Felicitări si de la Zalău, prietenii de la CNS
  FORTZA MIHAI ! FORTZA TINERET LIBERAL ! Te susținem, vrem schimbare .

  1. Anonim

   Fiti seriosi, ce schimbare? Tartorii sunt aceiasi! PNL este un partid MORT in Salaj mai ales, dar si orin alte parti. Zero sanse. Bucurie inutila..o schimbare cosmetizata care va ascunde aceeasi fața batrana si neputincioasa a acestui partid compromis. Am avut incredere si i am votat mereu, insa de la Iohannis, despre care am crezut ca va fi un presedinte adevarat si nu un ingamfat avid de putere si mereu plecat prin concedii, pana la esecul lamentabil de la locale al acestui partid mi am dat seama ca nu mai merita nicio sansa. Ramanem cu vizitele pe santier ale tovarasilor de la psd, nu avem ce face. Iar la prezidentiale sper din tot sufletul sa fie un candidat care sa l trimita pe actualul presedinte acasa.

 10. Anonim

  18 47 Speri mata dar speri degeaba.Iohannis va obține al doilea mandat

 11. Anonim

  Si PNL va demonsta ca edte in stare sa se restructureze

 12. Anonim

  Pãi Radu vrea să fie șef și va fi la ADE Sălaj dea la trimis pe Valer Criśan acola sai faca locul cel de șef să fie el cel ce va trage sforile nu paiangenu de Taloś caci Zalãuani sau saturat de minciunile lui śi de promisiuni ne trebuie un Conducător bun.

 13. Anonim

  Radu trebuie șă te înbrăcini bine că io tragi la Bode care se cede un….. dar nu va fi așa um crede el!!!!!!

 14. Anonim

  In 20 de zile il vedem pe oportunistul Radu la USR sau ALDE. Vrea un ciolan sigur. Nu pleaca de la ..macelarie . Stati linistiti .

 15. Anonim

  Adică acel Crişan ştie să facă mortar în limba engleză? Este cumva din familia Crişan, sefa fememeilor pnl?

 16. Anonim

  A avut grija mama sa sa l promoveze … haha .. ce naiba numai copii lor sunt buni?

 17. Anonim

  Macar stie cum ii spune la,, mortar,” in engleza.Dar tu sti numai sa comrntezi.

 18. Anonim

  Frustatului de partid care are treaba cu tânărul președinte interimar.Sti ce o zis Dabija,nu te f..ta grija.Ce ii al tau ii pus deoparte ,anume mediocritatea si frustrare, cu atat rămâi.Felicitari PNL ului ca in sfarsit promoveaza tineretul.

 19. Anonim

  12,50…Engleza o învața copii la grădinița. Dar tu nu ai învățat gramatica nici acum, chiar dacă, poate, eşti licențiat(?).

 20. Anonim

  Bun venit in ,,arena” tinere.,,Prietenii „”sunt de multe feluri.

 21. Anonim

  Ala de la 12 50 o fi vreun ciudos puturos din partid care inafara de comment uri nu a făcut nimic util în viața .
  Mai ia o pauza bre,ca te agiti degeaba.

 22. Anonim

  Sper sa va alisti cu USR si sa scapam de PSD

 23. Anonim

  15 19 E singura solutie

 24. Anonim

  E bine ca PNL se reformeaza !

Leave a Comment