PSD îl pune pe liber pe Gavril Biriş din Consiliul Judeţean

 

Mandatul de consilier judeţean Sălaj al lui Gavril Biriş a încetat, luni, înainte de termen, după ce acesta a fost exclus din PSD Sălaj din cauză că a candidat la alegerile parlamentare în Colegiul senatorial 1 Şimleu – Cehu, din partea PP-DD.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Marc, care este şi liderul PSD Sălaj, a declarat, în şedinţa de CJ, că locul lui Biriş în CJ revine astfel următorului membru USL de pe listă, Nicolae Ardelean. „Gavril Biriş nu mai este membru al PSD Sălaj şi nici consilier judeţean, odată cu votul CJ de astăzi (luni, n.r.). Locul lui va fi luat de următorul de pe listă. Nu vreau să se înţeleagă greşit, nu este vorba de un schimb, ci de o încetare a unui mandat, înainte de termen”, a declarat Tiberiu Marc.

Contactat în legătură cu încetarea mandatului de ales judeţean, Biriş a fost scurt şi a spus doar că „sunt probleme personale”. Gavril Biriş a fost exclus din PSD Sălaj după ce a candidat la alegerile parlamentare în Colegiul senatorial 1 Şimleu-Cehu, din partea PP-DD Sălaj.

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL Sălaj a ridicat în şedinţă extraordinară, încă din 29 noiembrie, problema candidaturii lui Gavril Biriş, la parlamentare, din partea PPDD, deşi el era membru al PSD. La vremea respectivă, democrat-liberalii au propus introducerea pe ordinea de zi a unei şedinţe de CJ a unui proiect de hotărâre, prin care să se constate încetarea de drept a mandatului lui Biriş, lucru concretizat luni.

În Colegiul senatorial 2 Şimleu-Cehu, Gavril Biriş, candidatul PP-DD, s-a clasat pe locul patru, cu 5.445 de voturi, după Alexandru Vegh (UDMR), cu 15.349, Călin Băgărean (USL), cu 11.075 de voturi, şi Dumitru Blaga (ARD), cu 8.936 de voturi.

 

 

 

3 Thoughts to “PSD îl pune pe liber pe Gavril Biriş din Consiliul Judeţean”

  1. un prieten

    Pai daca pune botul la tot felul de prostii…

  2. Anca

    draga domnule tiberiu marc …e ok ceea ce ati facut dilema mea este dece asa tarziu si dece nu ati validat urmatorul….????????????????????????????????????????????????

  3. anonim

    ??????????????????

Leave a Comment