Proiect de lege “copt” de coaliție: Combinația “pensie și salariu” nu va mai fi posibilă în administrațiile centrale și locale

Coaliția PSD – ALDE pregătește o „lovitură” de proporții pentru o anumită categorie de personal care își desfășoară activitatea în administrațiile centrale și locale. Pensionarii care doreau să muncească în continuare în instituțiile care compun aceste administrații își vor lua adio de la veniturile cumulate, fiind nevoiți să aleagă doar una din variante: pensia ori munca, implicit salariul, cumularea celor două venituri urmând să nu mai fie posibilă pe viitor. Evident, și cei care și-au făcut planuri ca după pensionare să își continue activitatea pe aceeași funcție (sau alta) în una dintre aceste instituții, vor trebui să își ia adio de la aceste planuri. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că în coaliţia de guvernare s-a decis să se modifice legislaţia în vigoare astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul, el menţionând că măsura va viza întreaga administraţie centrală şi locală şi nu va acţiona doar pentru viitor ci și pentru cazurile active în prezent. Tăriceanu a spus că ce va modifica legea în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul.
”Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister.

Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi”, a spus Tăriceanu. El a arătat că măsura va viza toate aceste cazuri şi nu va acţiona doar pe viitor. „E necesară o situaţie la zi pentru că sunt în multe instituţii ale administraţiei centrale şi locale persoane care cumulează pensia şi salariul şi evident măsura nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea”, a subliniat Tăriceanu. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că proiectul va intra în  lucru și că este doar o chestiune de timp până când acesta va deveni lege. Nici cadrele militare care se vor pensiona nu vor mai avea posibilitatea să se reangajeze, potrivit declarațiilor lui Tăriceanu. președintele Senatului a subliniat că și acest lucru va fi avut în vedere în viitorul apropiat, printr-un proiect de lege care să nu le mai permită militarilor rezerviști ca după pensionare, să se mai angajeze undeva.

 

 

 

Alte articole

5 Thoughts to “Proiect de lege “copt” de coaliție: Combinația “pensie și salariu” nu va mai fi posibilă în administrațiile centrale și locale”

 1. Anonim

  Si ce vor face pensionarii angajati de Balajel la Primaria Zalau?

 2. Anonim

  Această coaliţie PSD + ALDe face pe zoi ce treece lucruri tot mai bune. Este de-a dreptul strigător la cer ca o lepră cu epoleţi să se pensioneze la 39 de ani cu o pensie specială şi apoi să se reangajeze pe acelaşi post la stat. Porcii ăştia cu epoleţi nu se mai satură !

  1. Anonim

   Ei.hai , nu.manca rahat. De ce generalizezi si jignesti in felul.asta? Sunt 200 de cadre pensionate in acest mod, atat. Nu e cazul sa băgam pe toti la gramada. Meseria de militar nu e una usoara, o cariera adevărata se face greu si cu sacrificii. De acasa, de sub paturica, e usor sa jignesti si sa improsti cu noroi.

 3. Anonim

  Nu toti militarii trecuti in rezerva au avut anii de pensie ,ei ce sunt ? pensionari? cu 10 ani vechime si pensie de 1200 lei ? este coect sa nu se angajeze pentru a putea trrai el si familia ? o fi buna legea, dar nu pentru toate categoriile de pensionari . Cate lovituri mai pregatiti d-lor guvvernanti din PSD-ALDE ? Rusine sa va fie la toti.

 4. Doru

  Cei cu pensii speciale sub 55 de ani cat pot fi de nesimtiti ,sa mai vrea un salar ,indiferent de unde?Iar cei cu 12-15 milioane luate dupa contributivitate de 35-40 de ani sa stea acasa,ca nu au loc de aceste lepre ” speciale ? Jigodiilor!

Leave a Comment