Primim la redactie: Daca unii ataca problema pietei, PRM contraataca

Primim la redactie: Daca unii ataca problema pietei, PRM contraataca

Nici nu s-au stins bine ecourile dupa rezultatele de la alegerile Europarlamentare, ca unele formatiuni politice au si inceput sa-si caute benificii electorale pentru alegerile prezidentiale.

Acum, fructul gustos din care incearca sa se infrupte unele si mereu aceleasi partide: problema pietei din centrul municipiului Zalau si bietii comercianti, pentru care am un deosebit respect, in situatia in care sunt, incep sa-i creada pe cei care sunt obisnuiti sa promita mai mult. Si cum unii sunt dibaci in a face pe altii sa-si faca iluzii si sa viseze frumos, iar vor sa se urce pe gard.

Va mai aduceti aminte ce frumos visau profesorii cu acel 50%. Toata stima pentru cadrele didactice, dar au ramas numai cu visele, iar din aceasta brambureala au avut de suferit elevii.

Asa si cu piata agroalimentara din centrul Zalaului. Fiecare isi repun pe tapet proiectele pietei. Profita de neintelegerile dintre pietari si municipalitate, proiecte de hotarari ca sa rezolve situatia creata.

Si culmea, sunt proiecte care se bat cap in cap, si anume: elaborarea unor studii de fezabilitate pentru constructia unei hale agroalimentare si, totodata, pe aceeasi locatie prelungirea contractelor de inchiriere pentru persoanele care detin spatii comerciale. Asta incearca consilierii PDL, adica un fel de abureala. Te las sa-ti comercializezi produsele printre caramizi, mortar si utilaje. Pai, daca esti de accord cu realizarea unei hale agro-alimentare, de ce ii mai zapacesti pe bietii oameni din piata ca li s-au prelungit contractele (dar nu s-a specificat pana cand)?). Si bietii pietari va cred. Cu alte cuvinte: sunt de accord, dar te mint, nu sunt de accord.

Ce face Primaria? Te incurca, asa cum se proceda la Turnul Babel. Dau instiintare ca, pana la 10 septembrie, ei, comerciantii, sa elibereze locatia in care functioneaza, dar tot in acelasi comunicat incearca o noua manevra sau abureala: 100 de locuri sa ramana. Si oamenii nu stiu ce sa mai creada.

Inca doua care se bat cap in cap: tu, consilier PDL, propui alocarea din fondul de rulment al municipalitatii a sumelor necesare elaborarii studiilor de fezabilitate si constructia halei agro-alimentare, iar Primaria Zalau cauta solutii pentru identificarea surselor de finantare.

Aceasta s-ar traduce: vreau, dar nu pot. Pai, fratilor, din fondul de rulment se aloca hotarari ale C.L, anumite plati la care esti angajat si esti dator, nu ce-ti propui sa faci.

Sa nu uite municipalitatea ca la intocmirea unui B.V.C, la capitolul venituri sunt cuprinse si sumele care curg din taxe, impozite si inchirieri care provin de la comerciantii din piata, si prin eliminarea lor, adio de la aceste surse. De unde sa-ti mai dea omul, daca ii iei obiectul muncii?

PRM considera ca se puteau gasi si alte solutii de impacare a ambelor parti: Primaria si comerciantii din piata. Departe gandul ca PRM ar fi contra realizarii unei hale agroalimentare in centrul orasului, dar trebuiau pregatite din timp aceste prognoze.

Una dintre solutii ar fi fost pregatirea locatiei pentru comercianti, agreata atat de ei, cat si de cetatenii Zalaului, mai ales de cei din zona centrala. Dar prea a venit ca o bomba aceasta hotarare.

Nu ar fi de mirare ca un pensionar, care a devenit zilnic sef de plasa, sa se trezeasca dis-de dimineata, sa mearga la piata, si, in loc sa vada taraba cu rosii, ardei, ceapa, lapte si tot ce se numeste agro, sa-i apara in fata ochilor caramizi, var si tot arsenalul de constructii.

PRM considera ca, de acum incolo, de jurul pietei se invart promisiunile, minciunile, pomenile, ca, deh, se apropie campania electorala pentru prezidentiale.

Leave a Comment