Primarul din Poiana Blenchii întoarce armele împotriva propriului partid

Supărat nevoie mare este primarul comunei Poiana Blenchii, Augustin Chifor. Edilul arată cu degetul înspre guvernanţi şi înspre conducerea judeţului, pe care îi acuză de discriminare în ceea ce priveşte sprijinirea financiară a primăriilor sălăjene.

Pentru că nu sunt un apropiat al stăpânirii, comuna Poiana Blenchii este ignorată atunci când vine vorba de alocări de fonduri de la bugetul statului şi cel al judeţului. Aşa se face că, în prezent, avem datorii cu duiumul către furnizorii ce au realizat diverse lucrări de investiţii în comună, iar penalităţile curg”, îşi spune oful primarul.

Printre investiţiile demarate în comună pentru care, susţine el, nu a primit ajutor se află şi aducţiunea de apă. “Iniţial ni s-au alocat de la bugetul statului 365.000 de lei, fonduri ce ne-au fost retrase ceva mai târziu, pe motiv că suntem incompatibili, întrucât am avut proiect eligibil pe Măsura 322-Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. După o interpelare a deputatului Iuliu Nosa, ni s-au dat, un an mai târziu, 150.000 de lei. De atunci, niciun ban. Ca urmare, lucrările au fost blocate, fiind realizat doar un sfert din ele”.

 

Înglodaţi în datorii

Primarul este nemulţumit de faptul că administraţia judeţului nu a contribuit cu nimic la derularea unui alt proiect, pe fonduri europene, ce vizează realizarea reţelei de apă/canal în comunele Poiana Blenchii şi Gâlgău, crearea unui centru After School, reabilitarea unor drumuri, printr-un proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Locală Valea Someşului. “Consiliul Judeţean Sălaj m-a lăsat să mă descurc singur cu partea neeligibilă a proiectului. Cum nu am avut de unde să plătesc aceşti bani, am rămas cu datorii către constructor”, mai spune Chifor.

El arată cu degetul înspre guvernanţii actuali, cărora le cere să-i trateze pe primarii PSD-işti, aşa cum şi-a tratat PDL-ul primarii când era la guvernare. “Nu avem iluminat public stradal, nu avem nici măcar un teren de sport. Nu este corect modul în care suntem trataţi. Primim prea puţini bani faţă de primăriile apropiate stăpânirii”, afirmă nemulţumit prim-edilul. În aceste condiţii, valoarea totală a facturilor neachitate către diverşi furnizori şi constructori se ridică la 800.000 de lei.

Augustin Chifor se află la cel de-al cincilea mandat de primar. La ultimele alegeri locale, acesta a fost ales cu unanimitate de voturi, fiind, de altfel, şi singurul candidat. El conduce comuna, cu o întrerupere de patru ani, din 1990 încoace. Poiana Blencii numără, în prezent, aproape 1.200 de suflete.

 

Tiberiu Marc: “Nu este treaba CJ Sălaj”

În replică, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, spune că acuzele primarului nu sunt fondate: “Drumurile judeţene ce traversează comuna Poiana Blenchii sunt asfaltate de multă vreme, spre exeplu. În niciun caz nu poate fi vorba despre un tratament diferenţiat. Problemele dumealui survin ca urmare a faptului că s-au suprapus perioadele de execuţie ale unor proiecte”.

În ceea ce priveşte cheltuielile neeligibile, Marc susţine că “nu este treaba noastră ce se întâmplă pe domeniul public al altora. Administraţia judeţului suportă doar un procent din partea de cofinanţare a beneficiarului. Am încercat să-l ajutăm, dar există nişte limite legale în care poate fi sprijinit”.

În opinia şefului judeţului, edilul din Poiana Blenchii a ajuns să aibă asemenea datorii pentru că s-a angajat la mai multe investiţii fără să aibă surse de cofinanţare. “Nu poţi face investiţii fără să deţii partea ta de contribuţii, iar mai apoi să mergi să baţi la alţii cu pumnul în masă cerându-le bani. Poate are nevoie mai mare decât alţii. În momentul în care creanţele unei primării vor fi plătite din fonduri de la CJ, atunci va fi ajutat”, a conchis Tiberiu Marc.

46 Thoughts to “Primarul din Poiana Blenchii întoarce armele împotriva propriului partid”

  1. Anonim

    Vai de capul vostru! Nu meritati nici ceea ce aveti! Pacat ca o comuna asa frumoasa ca se afla pe mana unor incompetenti! Unde nu e cap nici Dumnezeu nu cere!

  2. Anonim

    Acum nu mai sunt buni cei de la judet? Asa primar poate fi orcine, dai cu pumnul in masa, bati la diterite usi, cari bagaje mari si pline in diferite locuri la diferite persoane, esti intr-o plimbare continua cu masina primariei sa rezolvi toate sarcinile amintite mai sus. Domnule primar, din pacate pentru d-voastra aceasta indatorire e prea mare si nu ii faceti fata. Nu se mai rezolva cu asa ceva chiar daca sunt ai d-voastra la putere. Din fericire exista si oameni competenti in partide, care sunt cu picioarele pe pamant, cunosc lege si evita unele ilegalitati facute pe fata.

  3. Anonim

    Astept replica, ca sa pot da mai multe detalii hi,hi,hi

  4. Anonim

    bravo domn primar dale in gura . dai lui tibi marc si lui nosa. bravo.

  5. nelu

    ai dreptate aproape zilnic e in zalau cu masina primariei faceti un calcul cat combustibil consuma ar putea sa plaeasca iluminatul cu banii de combustibil dar cine ar fi la porolissum ?

  6. catre nelu prostul satului

    ba prostule daca nu vi sa ceri bani satia nu iti dau nk.

  7. Anonim

    o sa vada nosa acum cate voturi o sa ia in poiana blenchi 0 !!!!

  8. Mitica de Fetindia

    Nimic nu este intamplator, odata cu respingerea candidaturii lui Dan Ghiurco in mod necesar trebuia sa apara nemultumitii. Exemplul oferit de acest primar este o monstra in acest sens. Cu siguranta vor mai fio si alte persoane care vor iesi public cel putin acum in apropierea campaniei electorale, cand formal ii mai baga cineva in seama. Sau poate Mitica Rus stie mai bine de ce si acum domnul primar a luat hotararea de a ,,misca in front,,. Ne vom lamuri in curand.

  9. Anonim

    Sa ceri bani pentru ceva realizabil si legal nu este o problema, dar nu cere bani pentru prostia pe care o ai in cap. Si de ce va supara adevarul cu mersul la Zalau ca este cruda si reala realitate. Nu e normal ce se intampla atata timp cat nu ai bani sa te gospodaresti.

  10. paul

    domnule mitica de la fetindia este evident ca esti pnl-ist.ia spunem ce parere ai despre candidatul vostru oros drujbistu si despre bagarean scula de fier. de talos care vine in zalau doar dupa cartofi ?

    1. Anonim

      Asta cu cartofii chiar e buna.

    2. Mitica de Fetindia

      Din pacate cei trei candidati despre care vorbiti, sunt o calitate indoielnica, la fel ca si ceilalti de la alte partide, cu mici exceptii. Pentru prima data imi va fi extrem de greu sa votez pe cineva. In prezent cred ca merita atentie acest domn Fitiu, despre care sunt aprecieri pozitive. Nu sunt liberal, dar cunosc ,,scena,, politica salajeana si multe din personajele care o populeaza.

  11. nelu

    Mai analfabetule/a de la 10,20 si 10,21 , pe langa faptul ca nu sti scrie, afla ca spre norocul meu viata mi-a dat posibilitatea sa ma nasc si sa cresc intr-un oras unde am putut sa-mi practic meseria cu satisfactie nu sa raman un inapoiat/a plafonandu-ma intr-o meserie pe care nu o meriti si nu o stii(ma refer la tine si ceea ce faci)

  12. Pt Mitica de la Fetindia

    MItica, nu cred ca e mana lui Rus aici, fiindca primaru nu are nimik cu Nosa ci cu Tibi. A recunoscut ca Nosa a adus 150.000 lei la primarie. Problema lui e ca doar acuma poate sa zica ceva in speranta ca il va ajuta cineva in urma santajului mediatic….
    Inca o problema pe care o are primarul este ca vrea prea multe dar are prea putin cascaval.
    Si eu vreau casa, masina noua etc., dar pe rand, in functie de venituri… 😀

    1. Mitica de Fetindia

      Am vrut sa spun ca domnu primar este sustinatorul lui Dan Ghiurci, care pierzand batalia cu Nosa, este nevoit sa-si ofere sprijinul altui candidat decat Nosa, iar cel pe care eu l-am identificat poate fi Mitica Rus, insa nu exclud ca poate fi o alta persoana. Este o opinie pe care am incercat sa o argumentez.

    2. Mitica de Fetindia

      Si mai este o problema, de ce nu a iesit public pana acum ci in campania lectorala, care este pe cale sa inceapa.
      Silogismul exprimat de dvs. este corect si pertinent.

  13. grisa

    Dragilor dar titlu arata aservirea ziarului .Acest primar cere bani pentru cei care l-au ales si nu a intors armele impotriva lor facandu-le pe plac celor din partid, asa cum se intampla in 90% din primariile Romaniei! Dar ziarele si politicieni duc firescul in derizoriu!

  14. gicu

    Ce-l tot bagati in seama pe acest Rus. Ma i lasati-ma cu el. Trimiteti-l la Salajeanul sa ma i scrie niste editoriale

  15. ...

    cred ca iar prinde bine un control cu o confruntare sa vedeti ce clan de borfasi imputiti zace acolo hoti banditi tepari

  16. Anonim

    Primarul de la Poiana Blenchii este un MINCINOS, un INFLUENTABIL, un HOT si un om FARA CARACTER.

  17. Anonim

    Oare organele de control nu se autosesizeaza sa faca un control la Primaria Poiana Blenchii sa vada cat combustibil s_a consumat in ultimul mandat? Daca vrei sa mergi la Zalau stai la ocazie, ca vine primarul Chifor de la Poiana Blenchii.

  18. ..........?

    dragi comentatori, de ce nu aveti curajul si bunavointa sa va prezentati, cu nume si prenume? rautati, neadevaruri si acuzatii poate aduce oricine, dar atata timp cat ele sunt nefondate si lipsite de argumente, sigur ca va ascundeti in spatele degetului.

    1. Mitica de Fetindia

      Tu de ce nu te-ai semnat ?. Probabil din considerentele pe care tocmai le-ai evocat

  19. ..............................

    Aveti dreptate, comuna Poiana Blenchii este frumoasa. Dar nu datorita anonimilor care comenteaza si acuza neincetat, ci datorita eforturilor depuse de catre primar, care s-a zbatut sa scrie proiecte eligibile si sa acceseze cat mai multe fonduri. Asa se explica faptul ca in comuna sunt drumurile asfaltate, scoli reabilitate si retea de alimentare cu apa potabila si canalizare!!!

    1. gicu

      Si firmele care au lucrat acolo? Sa dea faliment nu?…ca a vrut primaru sa lucreze…. sa vada lumea ce harnic e!!
      Domnilor traim in capitalism. Cine produce mai putin decat cheltuie da faliment, sau mai prosteste pe cate unu altu sa lucreze ( vezi primaru de mai sus).
      P.S. Zicetii la primaru ca nu-i ajung banii lui nosa si marc sa-si faca oras ( desi initiativa e laudabila)
      Primare traim in Romania nu in …..(orice tara din UE)

  20. sofia

    Pentru 10:34 si 12:22 la fel ca Mitica de Fetindia te intreb si eu DE CE NU TE PREZINTI? Mai am cateva intrebari: Ce efort a depus primarul? Cum sa scrie primarul un proiect? (esti pe langa subiectul proiecte total) doar la cati bani a dat sa-i fie scrise era imposibil sa nu fie eligibile. Sunteti de rasul judetului atat lingaii primarului cat si el in persoana. Vai de voi!

  21. mihai

    Degeaba sunt drumuri asfaltate, daca nu sunt intretinute si iarna nu sunt curatate, degeaba sunt scoli reabilitate daca invatamantul nu este de calitate si cadrele didactice nu isi fac datoria la clasa. Ce olimpic a avut Poiana Blenchii la romana, matematica etc. Degeaba este retea de apa , daca apa si canal daca nu functioneaza (ca D-zeu nu va da apa dupa spusele primarului)

  22. Anonim

    Cei pro primarul asa tarziu v-ati trezit sa comentati? Numai azi v-a pus primarul in garda sa scrieti? Macar daca o faceati dupa orele de munca, nu in timpul programului ca vede lumea ca nu munciti nimic. Dupa ce a ajuns azi in Zalau v-a anuntat ca trebuie sa-i luati apararea? Si cam mare interval este intre comenturi! Acest lucru se datoreaza creierului mic pe care-l aveti! Ati inchis primaria sa puteti compune comentul! Sunteti niste incompetenti! Aveti o singura persoana in institutie care este competenta si pregatita profesional! Pacat de dansa ca a nimerit intr-un colectiv de incapabili/e.

  23. un parinte ingrijorat

    problema comunei poiana blenchii este ca are profesor de franceza licentiat de spiru haret. restul nu mai conteaza

  24. Anonim

    Ce legatura are profesorul de franceza cu acest articol? Ce pregatire au profesorii din Poiana Blenchii?

  25. Anonim

    Profesoara de franceza, are specializarea Limba si literatura romana – Limba si literatura franceza – licentiata la Universitatea Spiru Haret, specializarea pedagogia invatamantului scolar si prescolar – licentiata la Universitatea din Oradea, specializarea institutor desen si Liceul Pedagogic. Nu imi dau de ce un parinte si-ar face probleme de pregatirea acestui cadru didactic.

  26. Anonim

    Felicitari pentru permanenta pregatire! Sunteti un dascal de valoare si o spun din propria experienta – aceea de fost elev al dumneavoastra. Multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine si colegii mei!

  27. Anonim

    Urat din partea voastra, a celor care locuiti sau cunoasteti Poiana Blenchii. Denigrati oameni, aduceti acuzatii si mintiti cu nerusinare. Poate e mult mai corect si cinstit ca autoritatile competente sa se sesizeze si sa faca controale drastice.

  28. Anonim

    de cand oare primarul raspunde si de invatamantul din comuna? tot primarul trebuie sa se ocupe si de pregatirea elevilor? de olimpiade? nu va e rusine? lasati parintii si elevii sa vorbeasca despre rezultatele dezastruoase . nu diplomele voastre vorbesc! ci rezultatele copiilor dupa ce au absolvit 8 clase. cu cati elevi va mandriti si cati au clacat ? ati pus in balanta?

  29. Anonim

    Fac fata la matematica si la romana dupa ce pleaca din scoala la liceu? Ce rezultate au la examene de final de clasa VIII?

  30. Anonim

    notele de la sfarsitul clasei a 8 -a nu sunt nici pe departe realiste. sunt umflate, asa , ca sa dea bine, la imagine. dar durerea vine in liceu. intrebati directorul scolii de performantele reale ale elevilor, nu pe primar.

  31. Sofinel

    Sofică dragă, ce ţi-a putut face d-nul primar ţie şi acelui anonim de aţi adus vorbele acestea urâte la adresa lui, prea mult bine?! Toţi locuitorii comunei Poiana Blenchi sunt foarte mulţumiţi şi îşi iubesc primarul! Este un primar exemplar, nu există primar pe VALEA SOMEŞULUI care să fi făcut atâtea, a dus o luptă continuă pentru comună şi locuitorii săi din toate punctele de vedere!
    În ceea ce priveşte angajaţii primăriei nu cred că tu eşti mai pregătită profesional şi mai competentă decât ei!!!!!! Ei şi-au dus la bun sfârsit toate proiectele şi tot ceea ce a ţinut de ei!!!! În schimb tu cu ce te poţi lăuda că ai făcut pentru această comună?!
    Cu intelingenţa că ai învăţat să comentezi şi tu un articol in ziar? :))
    Omul bun, şi de-i faci rău,
    E tot bun, la locul său;
    Omul rău, şi de-i faci bine,
    E cu răul după tine.
    Referitor la ce ai zis tu domnule Mihai, nu cred ca ai fost tu treaz la orele în care acel angajat al primăriei a stat până a curăţat toate străzile comunei doar ca să întreţină asfaltul!!!
    CU DRAG, SOFINEL!!!!

  32. Anonim

    Daca pregatirea profesionala se reflecta in a duce la bun sfarsit proiectele castigate in comuna ai spus tot 🙂 🙂 🙂

  33. Anonim

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  34. adi

    Toti mai multi din cei care sunt obisnuiti sa nu faca nimic incearca sa faca un misto de oamenii care muncesc.
    Oare cati din cei care critica au facut ceva in viata lor pentru comunitatea din care fac parte.

  35. Sofinel

    Măcar dacă ar critica pe cei care merită, nu mi se pare corect să vorbească fără ei la adresa unui om care a făcut prea multe pentru această comună. Dacă nu ar fi fost iubit și respectat de oameni nu ar fi ieșit de atâtea ori primar și încă o să mai iasă atât timp cât o sa mai candideze! Iar acele persoane care aici îl vorbesc de rău chiar dacă ele nu și-au dat numele se știe cine sunt și rușine să vă fie!!! Sunteți o nesimțită, nu ați merita să fiți unde sunteți!!! Și să nu vă așteptați să vă fie tot bine, că o să vi se întoarcă tot răul care l-ați făcut!!!

  36. mihaela

    Stiti cum e , din cearta unora pot sa iasa invingatori ceilalti. Cei care scriu articole denigratoare cu scopul de a face rau imaginii unor candidati, nici nu stiu cui ii vor face un bine. Insa pana la urma piata e libera, dreptul la opinie e la fel. Multa bafta!

  37. anomim

    Domnul PRIMAR din POIANA BLENCHI esti un om sincer de omanie si la care nu le place de el sasi tina gura ca oricum are multi oameni care in iubesc si rescta

  38. anomim

    cine vorbeste rau despre primarul e un mare prost cn vb de bn primarul o il ajuta cu ce poate

  39. Să mai meargă și pă jos nu cu mașina de servici și să numai care electronice ân gostila la angajați primăriei. Iar asfalt și poduri avem de doua mandate câd sa adus vorba de pod răspunsul vicelui a fost „ști cât costă un pod?”

Leave a Comment