Primarul din Cizer, condamnat la închisoare cu suspendare

Liviu Nicolae Fărcaș, primarul comunei Cizer şi, totodată, candidatul PNL la funcţia amintită, a fost trimis în judecată în vara anului trecut, fiind acuzat de conflict de interese, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț în incompatibilitate cu funcția deținută și abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție. Printre altele, primarul a dispus plata a 60.700 de lei către o societate comercială în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire care nu au fost efectuate.
La termenul de judecată de marţi, 10 mai, magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au decis condamnarea acestuia la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare şi patru ani interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese (art. 301 NCP) şi complicitate la abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie.

Nicolae Fărcaş: „Sunt nevinovat!”

De reținut că sentinţa nu este definitivă şi va putea fi atacată, fapt confirmat de către Nicolae Fărcaș: „Sunt nemulţumit de sentinţa Instanţei şi o consider profund nedreaptă. Nu sunt vinovat, nu mă simt vinovat şi plătesc pentru lucruri care au un cu totul alt substrat decât o faptă în sine. Este o sentinţă pe care o voi ataca însă este trist faptul că relaţiile şi influenţa unor oameni de tristă amintire pentru comună au ajuns să producă un astfel de rezultat. Când am preluat mandatul nu exista un metru de asfalt în comună. Acum aproape toate străzile sunt asfaltate iar proiectele începute şi terminate în timpul mandatului meu nu sunt deloc puţine sau de trecut cu vederea. Însă acesta o pot spune localnicii, oamenii care m-au ales. Am renunţat la o afacere pe care o aveam de opt ani ca să fiu în slujba acestei comune iar oamenii vor fi cu siguranţă cei care vor confirma acest lucru. Voi ataca această sentinţă însă aştept să îmi fie comunicată, nici nu am înţeles de la avocet exact cum stau lucrurile în acest moment. Voi candida la alegerile din iunie iar acolo, locuitorii comunei şi satelor aparţinătoare, vor decide şi vor fi singurii care vor conta, până la urmă. Adevărul, mai devreme sau mai târziu, va ieşi la iveală”, ne-a declarat Liviu Fărcaş, cel care din 2012 conduce primăria din Cizer.

Alte articole

5 Thoughts to “Primarul din Cizer, condamnat la închisoare cu suspendare”

 1. Anonim

  ASTA-I TIPUL CANDIDATULUI LIBERAL! LA FEL DE NEVINOVAT CA SI RADU CAPILNASIU!

 2. Anonim

  Vinovat fara vina, ca majoritatea politicienilor condamnati. Un alt exemplar din seria ”Am puterea sa recunosc ca nu sunt vinovat”

 3. Anonim

  Domnule primar ar fi bine sa nu va mai laudati cu proiectele facute si sa spuneti cetetenilor al cui ii meritul pentru aceste proiecte. Referitor la firma dumneavoastra la care ati fost administrator transmitetile cetatenilor ca ati bagato in faliment cu datorii de peste 100.000 lei datori la bugetul de stat.

 4. Anonim

  Toti politicienii, primari, functionari publici si orice cetatean care are condamnare cu executare sau suspendare nu ar trebui sa aiba voie sa mai candideze la nici o functie publica. Asta pentru ca au furat din buzunarul fiecarui cetatean al acestei tari si daca nu sunt opriti vor mai fura.

 5. Anonim

  D.NULE PRIMAR VA FELICIT PENTRU CE ATI FACUT.Cu toate ca nu sunt din comuna cizer va cunosc foarte bune.sunteti un om capabil,de cuvint si harnic,fapt pentru care unele persoaqne putine la numar ni va recunosc meritele.nu mor caii cind vor ciini fiti linistit,pentru ca faptele vorbesc.va doresc mult succes stimate domn

Leave a Comment