Premierul Cioloș începe epurarea politică în școlile sălăjene

Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare din țară să întocmească liste cu toți directorii unităților de învățământ care dețin funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul unor partide politice. Evident, nici Sălajul nu face excepție de la regulă, astfel încât Inspectoratul Școlar Județean Sălaj a făcut deja demersurile necesare pentru completarea listei respective. Astfel, inspectorul școlar general, Maria Pop, confirmă că există câteva situații în care ar exista directori ai unor instituții de învățământ – printre care se numără Ioan Abrudan, directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Zalău și Gheorghe Bancea, directorul Școlii Gimnaziale „Corneliu Coposu” Zalău, însă situația lor politică „pare să se fi rezolvat”. „Până la această oră, știm că, în Sălaj, ar exista doi directori care au făcut politică din aceste funcții. Astfel, i-am contactat pe Ioan Abrudan și Gheorghe Bancea, care ne-au spus că ei nu mai dețin aceste funcții în partide”, ne spune Maria Pop.
Dacă, iniţial s-a crezut că sunt vizați inclusiv simpli membri de partid, Maria Pop neagă acest lucru. “Este vorba doar despre directorii unităților de învățământ care dețin funcția de președinte sau vicepreședinte în cadrul unui partid politic. Noi despre asta am fost informați. Mai multe nu știm”, a încheiat inspectorul școlar general.
Evident, spun unele surse din cadrul Inspectoratului Școlar, mai există situații în care anumiți directori de unități de învățământ refuză să își declare public funcțiile deținute în partide, de teama schimbării lor din funcție. Însă, până la urmă, un lucru este cât se poate de cert: Guvernul Cioloş pare să pregătească epurarea politică în unitățile de învățământ, unde politicul nu are ce căuta, decizie care se vrea o continuare a acțiunii începute în urmă cu câteva luni, în administrație.

2 Thoughts to “Premierul Cioloș începe epurarea politică în școlile sălăjene”

  1. A propos.........

    A propos………
    Da’ Generaleasa/n plop, s-o trecut pe lista?
    Ca mai elocvent caz de trai si parvenire politica,decat soatza de senatoriu rosu ca macu’ trandafiriu,nici ca este-n scolimea salajana,zicem noi…..
    Ca-i la vedere afinitatea politica,fara nicio taina si fara nicio rusinare ca pruna tzigancii aratata la suparare si stramtorare prin ridicare de pindileaua……
    Amu’ dreptu-i ca Cioloshala asta,incearca sa faca din kkt zbici si s-a stropti pe ceapa-i de Periceiu cu tata asa zisa nonreforma care se preface ca o face,da’ asta-i alta poveste,care s-a gata in toamna cu tatu’ dupa alegeri. Om alege din aia rai pe aia mai putin rai,ca buni nu-s nici unii de nimika!
    Amu’ sa nu ne lamureasca nimeni ca tanti Poap o sa voteze-n iunie si-n toamna cu UDMR sau cu ALDE si nu cu PSD…..Si sa ne mai convinga,da’ ase’ cu mana pe Biblie,ca o ajuns unde-o ajuns numa pe capacitatea meklei proprii si ca n-o sustine nici macar,nu araci,proptele,ci macar o scobitoare PSD-ista in jiltzul ala pe care sta!
    Si sa ne mai convinga tanti sefa ca pana la ea,nu mai exista niciun profesor emininche,care sa fi putut ocupa si sa fi ajuns pe bune si pricepere acel post sau fie si unul de direptor,fara sustinere politica!
    Apai,oarecand s-or gata si astea ,cand si-or da seama votantii cat is te orbi si redusi ,ca punand stapela pe d-astia,le ingroasa obrazul,burdihanele si conturile,iara rezultatele si eficienta in Nullo!
    Oricum,dupa parlamentare,s-ar putea ca ,cei doi nominalizati ca simpatizanti ale unor partide,sa faca liste……
    Deci,cine pe cine prosteste?

  2. Anonim

    Desființarea Inspectoratelor Şcolare Județene este soluția! Sunt doar o sursă de probleme!

Leave a Comment