Poliţia continuă cercetările la Meseşenii de Sus

Pedeliştii au sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sălaj că la Meseşenii de Sus s-a continuat campania electorală şi în ziua scrutinului. Organizarea Referendumului în localitate a fost sancţionată de liderul PDL, Lucian Bode, care a depus o plângere la organele de poliţie prin care s-a menţionat că duminică, după slujba de la biserică, curatorul lăcaşului ar fi continuat campania electorală şi că ar fi spus că „secţia de votare a fost mutată vizavi de biserică, unde domnul primar vă aşteaptă la vot”. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, Tincuţa Dumuţa, oamenii legii fac cercetări în acest sens. „În cadrul Legii 3/2000 a referendumului nu există incriminată infracţiunea sau contravenţia de . Fapta semnalată nu este stipulată în acest act normativ. La Meseşenii de Sus nu s-a spus nici cu cine să se voteze, nici cu cine să nu se voteze, dar se vor face cercetări”, a menţionat Tincuţa Dumuţa. În ce priveşte poziţia clerului faţă de acest incident, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Sălajului, preotul Gabriel Gârdan, a spus că nu doreşte să comenteze această afirmaţie. „Curatorul este un credincios al bisericii, o persoană care întâmplător are această calitate. Biserica a păstrat o atitudine echilibrată în această perioadă şi nu doresc să comentez decizia luată”, a afirmat părintele Gabriel Gârdan.

„Nu am avut o ţintă anume”

Preşedintele PDL, Lucian Bode a arătat că nu este „în măsură să spună unde se încadrează această infracţiune”, dar i s-a părut corect să semnaleze neregulile din ziua Referendumului. „Multe astfel de manifestări au mai avut loc în Sălaj şi la nivel naţional. Din păcate, directivele lui Dragnea au fost aplicate ad-literam. Eu am semnalat abateri de la lege şi nu mi s-a părut corect să fie continuată campania electorală. Am mai sesizat aspecte referitoare la modul în care a fost folosită urna mobilă şi turismul electoral, cum a fost şi cazul a două autocare în Jibou cu cetăţeni care au votat într-o singură secţie şi care am avut impresia că intenţionează să voteze şi în altă secţie pe Valea Someşului. Nu am avut o ţintă anume. Le-am spus doar colegilor mei responsabili cu corectitudinea desfăşurării Referendumului să ne sesizeze de neregulile din teritoriu. Pornind de la directivele lui Dragnea am sesizat multe nereguli, acolo unde au existat martori şi fapte certe. Am văzut mii de sălăjeni care au votat pe liste suplimentare, zălăuani care au votat în localităţi din jurul municipiului. În plus, aş atrage atenţia că în procesele verbale nu se mai menţionează câţi alegători au votat pe listele suplimentare”, a susţinut Lucian Bode. Parlamentarul sălăjean a apreciat, în acelaşi timp şi modul în care reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean Sălaj şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au achitat de sarcinile legate de organizarea şi derularea Referendumului în ziua votului, descurajând orice tentative de încălcare a legalităţii alegerilor.
Adela Farkas

9 Thoughts to “Poliţia continuă cercetările la Meseşenii de Sus”

  1. observator

    nu este “în măsură să spună unde se încadrează această infracţiune”? nu ma mira raspunsul acestui fost mare ministru, dar ar fi putut afla daca ar fi facut o lectura usoare a legii referendumului, unde nu exista o asemenea fapta incriminata nici ca infractiune, nici ca si contraventie. dar oare infractiune stie ce inseamna?

  2. Anonim

    bode….cu rahaturi din astea te ocupi?nu ti-a iesit afacerea cuprumin?

  3. nicu

    .Domnule :bode:ma gandeam ca faceti plangere impotriva lui macovei si a politrucilor de la pdl care au indemnat ca lumea sa nu iasa la vot.ATI GASIT UN CURATOR DE LA BISERICA DIN MESESENI CARE A INFLUENTAT VOTUL SI CAND MA GANDESC CA ATI FOST MINISTRU .SA TRAITI BINE.

  4. Anonim

    realitatea e ca la RECESAMANTUL ANIMALELOR de duminica au participat urmatoarele categorii de dobitoace:
    -tiganii
    -puscariasii
    -pacientii din spitalele de nebuni
    -salariatii din administratia publica
    -armata si politia
    -pensionarii militari si o parte din ceilalti pensionari
    -politicienii din usl si acolitii lor

    trageti voi o concluzie despre ce reprezinta acestia(la care-i adaugam pe restul politicienilor si acolitii lor) pentru societatea romaneasca.

  5. Anonim

    mai sa fie….are si bode activitate dar nu este in masura sa spuna……. RUSINE.

  6. Anonim

    De ce nu s-a sesizat nimeni pentru campania facuta in ziua votarii,la B1 TV de catre basescu , videanu si cristi boureanu. Indemnul pentru neparticiparea la vot , pe care l-au facut ei”romanilor”, n-a fost campanie electorala?

  7. Ioana Pop

    domnule Bode de ce nu v-ati sesizat si cand, duminica, la biserica, popa Ghiurco a indemnat oamenii sa nu mearga la vot. Sa nu mai vorbim de bisericile unguresti unde s-a intamplat acelasi lucru??? in ceea ce-l priveste pe cel de la 11.33….de pe spinarea lor traiesti si tu….sef al dobitoacelor!

  8. anonim

    in mesesenii de sus si jos tot timpul au fost nereguli si ilegalita-ti gand au fost orce alegeri.chiar aducand reprosuri domni care lucreaza la primarie cand au fost voturi pentru partidul pdl…chiar ar trebui luate masuri in potriva acestor nerusinati ce ar fi in stare sa o vanda si pe masa pt a controla absolut tot ce se intampla.imi pare rau ca nu pot spune mai multe
    insa chiar ar trebui luate masuri mai drastice.

  9. base

    mai lucian te faci de ras…

Leave a Comment