PNL vrea să schimbe culoarea politică a Sălajului

Aproape 1.000 de candidaţi liberali vor fi lansaţi în competiţia electorală din 5 iunie, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Lucian Bode, copreşedinte al PNL Sălaj. Potrivit spuselor sale, formaţiunea politică are 54 de candidaţi pentru fotoliile de primar şi a considerat că nu are rost să facă nominalizări pentru şefia a şapte primării – Boghiş, Nuşfalău, Camăr, Cuzăplac, Bocşa, Cristolţ şi Şamşud – „din raţiuni ce ţin de calculul politic”. De asemenea, partidul a depus liste pentru consiliile locale din 60 de localităţi, cu excepţia comunei Şamşud, unde PNL a găsit candidaţi, dar nu a reuşit să strângă doar 73 din cele 100 de semnături necesare. În total, a precizat Bode, în competiţia pentru consiliile locale, au fost înscrişi 865 de candidaţi. Cu cei 54 de aspiranţi la funcţia de primar şi cu cei 39 de candidaţi la Consiliul Judeţean, numărul total al persoanelor cu care PNL Sălaj îşi propune că câştige Sălajul ajunge la 958. „Este cel mai mare număr de candidaţi înscrişi într-o competiţie electorală, în judeţ, din 1990 până azi, din partea PNL”, a evidenţiat deputatul.
Cu această echipă, formaţiunea politică şi-a propus să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, fotoliile de primari ai Zalăului, Şimleului şi Jiboului, precum şi minim 23 de primării de comună.

Bode cere eliminarea aberaţiilor din legea electorală
În cadrul aceleiaşi conferinţe, deputatul liberal a anunţat că intenţionează să propună modificarea legislaţiei electorale, întrucât aceasta prezintă unele inadvertenţe. „Chiar dacă sunt unul dintre parlamentarii care au votat modificările legislaţiei electorale, practica ultimelor zece zile mă obligă să propună să propun o nouă modificare pentru următoarele alegeri. Asta pentru că am constatat lucruri anormale în lege”, a precizat Bode. În susţinerea afirmaţiilor sale, liberalul a dat ca exemplu prevederea prin care candidaţii născuţi după 1990 trebuie să declare pe proprie răspundere că nu au colaborat cu fosta Securitate înainte de 1989. „Este inadmisibil să soliciţi acest lucru unor oameni care nici măcar nu erau născuţi atunci. Este o aberaţie ce trebuie corectată, o jignire adusă acestor tineri”, consideră Lucian Bode.
Un alt aspect asupra căruia a atras atenţia se referă la impunerea unui număr minim de 100 de semnături pentru susţinerea listei de candidaţi. „În unele comune din Sălaj, cum ar fi Treznea, Zalha, Şamşud ori Boghiş, 100 de semnături reprezintă 10-15 la sută din numărul de alegători. Asta în vreme ce tot legea românească permite înfiinţarea unui partid cu trei membri!”, a menţionat copreşedintele PNL Sălaj, în opinia căruia se impune ca acest „abuz legislativ” să fie eliminat.

„Parteneriatul pentru Sălaj” – vocea cetăţenilor contează
În urmă cu zece zile, PNL Sălaj a lansat o campanie de consultare a sălăjenilor din mediul rural, susţinută de Organizaţia de Tineret, organizaţiile locale ale PNL şi de către candidaţii PNL pentru Consiliul Judeţean. După cum a declarat Lucian Bode, aproximativ 9.000 de sălăjeni au semnat pentru campania „Parteneriatul pentru Sălaj”, ale cărei obiective sunt consultarea cetăţenilor şi transparenţa cheltuirii banului public, sprijinirea cabinetelor medicale din mediul rural, înfiinţarea unor centre pentru valorificarea produselor agricole, sprijinirea tinerilor din mediul rural în vederea înfiinţării de IMM-uri şi dezvoltarea economiei rurale, precum şi înfiinţarea unui birou de consultanţă la nivel de primării, în vederea accesării de fonduri europene. „Îi invităm, astfel, pe sălăjeni să aleagă proiectele pe care le consideră prioritare pentru ei şi pentru comunitatea din care fac parte”, a ţinut să precizeze deputatul.

12 Thoughts to “PNL vrea să schimbe culoarea politică a Sălajului”

  1. Anonim

    pe bani se scrie orice. chiar si aberatiile lui bode

  2. Anonim

    daca nu are rost sa ia in calcul anumite comune de ce ii mai laudati?

  3. Anonim

    Speranta moare ultima, baieti. Al vostru, Tibi M.

  4. Anonim

    Comportamentul lui Bode este asemeni unui pompier piroman. El a votat Legea Electorala fara sa-i pese de aceste lucruri care acum i se par aberante. El a pus focul si acum face pe pompierul care stinge focul! Si sa ii mai dam o informatie bonus lui Bode: daca esti nascut dupa o anumita data nu mai trebuie sa dai respectiva Declaratie pe propria raspundere despre Securitate. Stiu din proprie experienta, ca-s nascut dupa Revolutie. Atat e de informat Bode ca nu stie ce lege a votat! Rusine sa va fie! Fatarnicilor!

  5. Anonim

    ce sa scimbati oameni buni? eu nu am vazut nici o schimbare numa balamuc in zalaul asta mergi la primarie dupa o hartie si urla la tine sa astepti afara ca sunt prea multi inauntru… sapoi sa va mai voteze cineva?

  6. Anonim

    in poza: un corupt putred de bogat si un securist pe cale sa devina un corupt putred de bogat!

  7. Ioana

    PDListi nenorociti care va bateti joc de pensionari la greu inca din vremea lui Basescu-Boc ! Rusine sa va fie . Ce cautati acum la liberali ? MONSTRI in realitate ! Nu va e rusine sa mai veniti in fata oamenilor ?

  8. xxx

    Da, da, aveti mare dreptate numai ca din pacate vor fi multi care pun botul si vor vota cu cei care le-au taiat pensiile salariile ,etc.Asa au facut si atunci,le-au promis ca VOR TRAI BINE si cand au ajuns la putere le-au ciopartit veniturile ca sa aiba ei de unde fura.VOTATI DIN NOU PE ASTIA ASCUNSI SUB PULPANA P.N.L.-ului fraier,sa vo traga din nou.
    TREBUIE SA FI PROST RAU SA VOTEZI CU CEI CARE APARTIN FORMATIUNII POLITICE CARE TI-AU TAIATVENITURILE.

  9. xx

    În ultimele două săptămâni, Sociopol a realizat un sondaj pe Jibou si au luat 700 de interviuri. Avem astfel informații privind competiția electora la nivel de primarie si consiliu local. Rezultatele sunt urmatoarele: 1. Balint Liviu (UNPR) 31% 2. Dan Ghiurco (PSD) 29% 3. Ana Indries (PNL) 26% 4. alta optiune, aproximativ 4%. De asemenea, sondajul aproximeaza ca intentia de vot pentru consiliul local este urmatoarea: 1. PSD 31 % 2. PNL 28% 3. UNPR 27% 4. altii 4%. Sondajul a fost comandat de Partidul Social Democrat si are o marja de eroare de aproximativ 2%.

  10. Anonim

    In ce?…. In PORTOCALIU ?

  11. Anonim

    Au oameni buni PNL – isti… Acum s-au aliat si cu PDL-istii….. La Zalau cercetat, la Simleu cercetat, la Jibou negociat, la Cehu, nem existat… E bine, tara merge conform noului conducator PNL-ist, in vacanta, tace si face….

Leave a Comment