PNL Sălaj: “PSD – UDMR păstrează banii județului până după alegeri, pentru a-i felicita sau mustra pe primari în funcție de rezultatul de la urne”

Partidul Național Liberal (PNL), filiala Sălaj, a organizat, vineri, o conferință de presă la care au participat Lucian Bode, președinte PNL și deputat, Paul Maghiu, vicepreședinte PNL și consilier județean, precum și cinci noi membri ai PNL, ce s-au alăturat liberalilor plecând, prin demisie, de la PNȚCD.

 Consilierul județean Paul Maghiu critică împărțirea banilor județeni

Consilierul județean Paul Maghiu a criticat, în cadrul conferinței de presă, felul în care banii din bugetul județului au fost împărțiți, dar și faptul că sumele vor ajunge în “tranșe” la primării, multe dintre autoritățile locale din județ fiind puse astfel în situația de a nu-și putea adopta propriile bugete aferente acestui an.

“Așa după cum ați putut constata, în ședința Consiliului Județean (CJ) de marți, 16 aprilie, eu și colegii am votat împotriva bugetului propus de PSD-UDMR. Vorbim de un buget al sărăciei și al subdezvoltării. În linii mari, 65 la sută din buget merge pentru funcționare și doar 35 la sută pentru dezvoltare. O optică deficitară, demnă de un << vătaf fanariot >>  de Vlașca și Teleorman  și nu de o administrație modernă, care își propune să dezvolte Sălajul. Opiniile noastre au fost prezentate pe larg în aceste zile în mass media și social media. Dar țin să vă reamintesc doar câteva lucruri pe care le considerăm importante. Astfel, deși aveam la dispoziție peste 28 de milioane pentru a sprijini primăriile, PSD a decis să acorde doar aproximativ jumătate din acești bani, deși noi am solicitat alocarea lor integrală.

Astfel, colegii noștri primari sunt puși în situația de a nu-și putea creiona propriile bugete locale și au mari probleme în a asigura buna funcționare a localităților, plata salariilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități ori a celor ce au în îngrijire astfel de persoane, sarcină ce le revine primăriilor.  Probabil PSD încearcă, așa după cum au arătat colegii mei și în ședința CJ, să păstreze diferența pentru perioada post 26 mai, când aleșii locali, în funcție de rezultatul de la urne vor fi felicitați sau mustrați financiar.

Dacă despre dezvoltare, parc industrial, proiecte relevante, nu putem vorbi, conducerea PSD-istă a CJ consideră important să cheltuie banii contribuabililor pe o  mașină hibrid (36.000 de euro), un server de aproape jumătate de miliard în lei vechi, o multifuncțională laser de peste 200 de milioane de lei vechi etc. Din păcate, și 2019, la fel ca 2018 stă sub spectrul subdezvoltării – anul trecut 172 milioane lei s-au dus pe cheltuieli de funcționare, 9 milioane lei cheltuieli de dezvoltare, dintr-un total de 181 realizări – rezultă că pentru cheltuieli de dezvoltare am avut  5 la sută realizări, iar pentru funcționare 95 la sută din total cheltuieli ale județului. Nu pot decât să parafrazez sloganul PSD – Sălajul merită mai mult! Mult mai mult decât poate oferi un partid anacronic și incompatibil cu succesul în administrație”, a spus Paul Maghiu.

Lucian Bode: “Vom avea o campanie electorală pozitivă!”

Deputatul Lucian Bode, președinte PNL Sălaj, a vorbit în cadrul conferinței despre debutul campaniei electorale și despre felul în care PNL va traversa această perioadă importantă în viața politică și socială a țării. “Peste câteva zile va debuta campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Aș dori să vă prezint coordonatele generale, modul în care vom aborda noi această campanie.

În vreme ce  la adversarii noștri – PSD – vedem două teme – așa zis patriotismul și mărețele realizări ale guvernării (demne de raportările comuniste sau de un film SF), noi vom vorbi în această campanie despre România morală, competentă, educată, corectă, prosperă și, nu în ultimul rând, despre România influentă – în primul rând în Europa.

Campania noastră va fi una pozitivă, aspirațională și ne va fi ușor să abordăm astfel lucrurile ținând cont de calitatea listei PNL. Și vreau să fac doar câteva sublinieri – PNL îi are pe listă pe Rareș Bogdan, un luptător național pentru apărarea valorilor democratice europene împotriva partidului stat PSD. Cel mai vocal lider de opinie care a sancționat derapajele anti-europene ale coaliției PSD-ALDE. Este un campion al bătăliei împotriva minciunii, dezinformărilor și abuzurilor. Pe lista noastră se regăsesc și primari care au făcut performanță prin atragerea fondurilor europene, practicieni de succes ai politicilor și programelor europene – Mircea Hava (Alba Iulia) și Gheorghe Falcă (Arad). Nu în ultimul rând, vreau să îl amintesc pe sălăjeanul nostru – Daniel Buda , cel care a obținut majorarea subvențiilor la hectar pentru fermierii români. A luptat pentru simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor europene și pentru apărarea intereselor fermierilor români, în special prin Politica Agricolă Comună.

De cealaltă parte, socialiștii renegați și de propria familie europeană deschid lista cu un ministru remaniat și ne propun personaje precum un popă răspopit sau chiar analfabeți funcțional.

Vis a vis de referendumul anunțat de președintele Klaus Iohannis, partenerul nostru al liberalilor și al românilor de bună credință, vreau să reiterez că PNL va susține această inițiativă. Românii nu își doresc condamnați în fruntea țării, românii nu-și doresc  amnistierea și grațierea faptelor de corupție. Îi îndem pe toți sălăjenii să participe la referendum, să arătăm Europei și lumii civilizate  că opțiunea pentru statul de drept, pentru democrație, nu poate fi înlăturată de un Guvern PSD – ALDE manipulat de un penal”, a conchis Lucian Bode.

Alexandru Bora, fost vicepreșendinte PNȚCD Sălaj: “Avem încredere în echipa PNL

Prezent la conferința de presă PNL, Alexandru Bora, fost vicepreședinte PNȚCD Sălaj, alături de Traian Iepure – fost vicepresedinte PNȚCD Salaj, Calin Talos – fost vicepresedinte PNTCD Salaj, Silvia Pencu – fost secretar general PNȚCD și Marin Pop – doctor în istorie, a ținut să sublinieze faptul că toți cei enumerați s-au alăturat cu încredere echipei PNL Sălaj și că vor încerca să aducă un aport consistent acțiunilor și valorilor pe care liberalii le îmbrățișează.

“Le mulțumesc colegilor din PNL Sălaj pentru modul deschis  în care ne-au primit. Opțiunea noastră este, în opinia mea, una firească. Nu mai puteam sta captivi într-un partid condus abuziv de un individ care și-a bătut joc de valorile creștin democrației, de amintirea lui Iuliu Maniu și Corneliu Coposu. În momentul în care Pavelescu a transformat PNȚCD  într-o anexă a PSD, eu și colegii mei am luat decizia de a ne alătura PNL. A contat mult în decizia noastră și faptul că PNL este membru în cea mai importantă familie europeană – Partidul Popular European, formațiune în care PNȚCD a fost deschizător de drumuri pentru partidele creștin democrate și de centru dreapta din România. Alături de noi mai sunt în Sălaj zeci și sute de membri și simpatizați ai creștin democrației care ne vor urma. România, în general, și Sălajul, în special, trebuie eliberată de sub conducerea incompetentă a PSD, iar eforturile noastre vor viza în primul rând obținerea unui scor cât mai bun la europarlamentare, iar mai apoi și la prezidențiale, locale și parlamentare”, a spus fostul vicepreședinte PNȚCD Alexandru Bora, actual membru al PNL Sălaj.

 

 

F.N.

 

6 Thoughts to “PNL Sălaj: “PSD – UDMR păstrează banii județului până după alegeri, pentru a-i felicita sau mustra pe primari în funcție de rezultatul de la urne””

 1. Anonim

  limbricul de Maghiu pareologul de serviciu pus la punct de Tadici!

  1. A-politic

   Eu cred ca orice tara normala are nevoie de o opozitie, asa cum e ea buna sau mai puton buna. Sau doriti sa ingenunchem toti in fata pesedeului? Vi se pare normal asta? Mie nu.

 2. x

  Tadici l-a pus la punct pe Maghiu, de fapt l-a jignit, dar pe banii tai prietene! Adica 30 miliarde bani vechi pt. handbal in 2019! Ce spui de asta?

 3. Anonim

  30 de miliarde de lei pentru handbal și 30 de miliarde pentru volei, adică 60 de miliarde de lei, salarii de mii de euro pentru jucători,și conducători, câte se puteau face pentru noi toți din banii ăștia,banii nostri, pe care noi îi plătim și ei îi împart. Se puteau susține echipele și cu bani mai puțini, și cam cu aceleași rezultate, din banii publici, pentru mai mult, suporterii, oamenii de afaceri, entități private ar fi trebuit să susțină echipele, ca peste tot în lume !

 4. Y

  Atot prezentul Magiu și rămășițele pntcd, hai PNL că puteți mai mult !

 5. Anonim

  Ce a facut PSD de cand e la putere? Au facut praf Romania, au indatorat-o pentru zeci de ani, au slabit puterea legii, au subminat presa libera, au tradat si vandut pe nimic resursele facand jocul rusilor. Raul facut acestei tari are nevoie de multi ani sa fie reparat. Daca dupa anii acestia mai voteaza cineva PSD inseamna ca este parte a sistemului, beneficiar direct sau tampit absolut.

Leave a Comment