PNL mobilizează cetățenii Sălajului: „România merită mai mult, mergeți la vot!”

Partidul Național Liberal – PNL, filiala județeană Sălaj, a organizat, vineri, la sediul din Zalău, o conferință de presă susținută de președintele PNL Sălaj, Lucian Bode, și europarlamentarul Daniel Buda, candidat, de asemenea, la alegerile europarlamentare din 26 mai, din partea PNL.

Daniel Buda a subliniat, în cardul evenimentului, necesitatea stringentă a participării la votul din 26 mai, făcând un apel către toți sălăjenii să meargă la vot pentru că de rezultatul acestor alegeri depinde, până la urmă, soarta noastră, a proiectelor viitoare, a subvențiilor pentru agricultură, a banilor europeni care vin pentru toate categoriile de infrastructuri de la orașe și din mediul rural.

Daniel Buda: “De participarea la vot depinde viitorul nostru!”

  “României îi cresc alocările financiare în zona agricolă subvențiile vor crește în condițiile în care aceste subvenții deosebit de importante au scăzut în cazul majorității statelor UE, ca urmare a faptului că marea Britanie iese din Uniunea Europeană. Bugetul general este așadar mai mic iar unele state au avut parte deja de tăieri considerabile pe acest segment. România, grație efortului și implicării, dar și poziției pe care PNL și-a consolidat-o timp de peste cinci ani, țara noastră va beneficia de o creștere semnificativă a acestor fonduri destinate agriculturii.  Totodată, sumele alocate dezvoltării comunităților locale vor crește, în cazul nostru. Este vorba despre banii necesari dezvoltării infrastructurilor de apă, canalizare, investiții în drumuri noi, spitale și alte categorii de investiții cruciale pentru dezvoltarea localităților”, a punctat Daniel Buda, europarlamentar și candidatul PNL la alegerile europarlamentare din luna mai.                                                                                                                                                                      Daniel Buda a ținut să puncteze faptul că toți sălăjenii trebuie să fie conștienți de importanța participării la vot și de felul în care votează. “Oamenii trebuie să știe faptul că, dacă vor vota cu candidații socialiști – PSD-ALDE, drumul României este unul singur, acela către Rusia și nu către țările din Vest. Noi am demonstrat cu fapte, nu doar cu vorbe, că aducem și vom aduce avantajele pe care Uniunea Europeană le oferă prin toate programele și fondurile, în folosul Românilor. Românii trebuie să fie responsabili și să fie conștienți că participarea la vot este crucială pentru viitorul lor”, a ținut, de asemenea, să sublinieze europarlamentarul.

La rândul său, deputatul Lucian Bode a ținut să puncteze câteva lucruri importante legate de alegerile europarlamentare, dar și despre situația în care se găsește, în prezent, România, cauzată de guvernarea PSD Alde. Daniel Buda este unul dintre cei mai activi europarlamentari români, de activitatea acestuia legându-se în mod concret, printre multe alte reușite, și atragerea de fonduri în domeniul agriculturii la nivel European, implicit la nivelul României, fiind cel mai active europarlamentar pe acest segment. Daniel Buda, conform unui studiu realizat de cea mai importantă organizație care se ocupă, la nivel European, printre altele, cu evaluarea activității europarlamentarilor, Daniel Buda s-a clasat în perioada 2014-2019 pe primul loc între cei 12 europarlamentari români ai grupului PPE și pe locul 35 din totalul celor 750 de europarlamentari.

 Lucian Bode: România merită mai mult!

 “Am intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte prima confruntare electorală a anului 2019. Anul 2019 este, în opinia mea, un an critic pentru democraţia românească, un an al opţiunilor strategice pe termen lung, pentru România.

Interesul stângii socialiste, al PSD, este, pe de o parte, dovedit în ultimii 29 de ani, să preia toată puterea, să-şi subordoneze toate instituţiile statului (modificând legi, HG, norme…), iar pe de altă parte aceeaşi stângă socialistă conduce România spre zona eurosceptică, liberală, populistă, antioccidentală.

Şi din aceste motive consider alegerile europarlamentare din 26 mai ca fiind un test decisiv pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an. Schimbarea acestui regim politic sinistru, PSD-ALDE, care condamnă România la subdezvoltare, va începe odată cu alegerile din 26 mai 2019. De ce PNL? Ce au realizat europarlamentarii liberali în actualul mandat pentru România şi pentru români? Care  sunt priorităţile noastre în UE?! Sunt întrebări la care îl invit pe domnul Daniel Buda să vă răspundă!

Referitor la listele de candidaţi pentru europarlamentare şi parafrazând un slogan al PSD, pot spune şi eu că România merită mai mult! Da, merită mai mult decât o analfabetă funcţional precum Maria Grapini, mai mult decât un popă răspopit, mai mult decât Dăncilă,  un premier iresponsabil, care ne face de ruşine la nivel internaţional, mai mult decât Dragnea, Iordache, Nicolicea. PNL a dovedit că are reprezentanţi apreciaţi în UE, europarlamentari responsabili şi implicaţi, iar PPE (familia europeană din care facem parte) este cea maai importantă forţă politică din Europa.

În această perioadă de precampanie PNL Sălaj a fost, respectiv, urmează să fie implicată într-o serie de acţiuni politice pe care vă rog să-mi permiteţi să le menţionez pe scurt:

47 de liberali sălăjeni au participat pe data de 16 martie 2019 la Bucureşti la Summit-ul Liderilor Locali şi Regionali ai PPE, un eveniment politic de excepţie care cu adevărat a pus România pe harta UE prin prisma deciziilor asumate de către PPE, prin prisma personalităţilor participante la acest eveniment

În ultimele trei săptămâni, organizaţia PNL Sălaj şi-a propus şi a reuşit să obţină semnăturile a peste 17.000 de sălăjeni în vederea susţinerii listei PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Este mult, este puţin, rezultatul votului din 26 mai ne va confirma ce au însemnat pentru PNL Sălaj aceste semnături de susţinere; eu le mulţumesc tuturor militanţilor liberali implicaţi în această acţiune de strângere de semnături, desigur, în primul rând, le mulţumesc tuturor sălăjenilor care au semnat pentru susţinerea listei PNL. Apropo de numărul de semnături, înţeleg că PSD Sălaj, adversarul nostru politic, a reuşit să strângă aproximativ 15.000 de semnături!

Duminică, 31 martie 2019, aproximativ 400 de liberali sălăjeni vor participa la Cluj-Napoca a o acţiune politică la care sunt aşteptaţi peste 4.000 de membri şi simpatizanţi PNL din cele şase judeţe care compun Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. 

“În continuare, ne propunem să ajungem în mijlocul cât mai multor comunităţi din Sălaj, alături de Daniel Buda, Rareş Bogdan şi ceilalţi candidaţi, să vorbim cu cât mai mulţi sălăjeni din mediul rural şi mediul urban. În fiecare oraş, în fiecare sat, pe fiecare stradă, scară de bloc sau uliţă vom prezenta programul nostru pentru următorii 5 ani în PE şi candidaţii pe care-i propunem, precum şi importanţa acestor alegeri pentru România şi pentru sălăjeni”, a spus deputatul Lucian Bode.

 

 

 

Alte articole

4 Thoughts to “PNL mobilizează cetățenii Sălajului: „România merită mai mult, mergeți la vot!””

 1. Anonim

  Da, totuşi, de ce să mergem la vot ? Să obţineţi câţiva salarii sfidătoare şi pensii neruşinate de la UE ? Bă, voi ştiţi că în ţara asta majoritatea pensiilor sunt sub salariul minim ?

 2. Anonim

  sa traiti bine, nu am uitat si va astept sa va votez

 3. Ioan

  O Buda si un rahat romanesc , cer sa mergem la vot sa-i trimitem la (M)UE . De acord , dar in calitatea care am mentionat-o !

 4. Anonim

  Merem la vot si votam cu PSD nu cu jegurile de la pnl.

Leave a Comment