Peste 200.000 de sălăjeni sunt aşteptaţi duminică la urne

 

Pe listele electorale permanente din Sălaj sunt înscrise aproximativ 201.000 de persoane, care sunt aşteptate, în 9 decembrie, la urne, la nivel de judeţ fiind tipărite 445.000 de buletine de vot pentru alegerile parlamentare. Ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău a avut loc instruirea preşedinţilor secţiilor de votare, cadru în care prefectul Sălajului, Filonaş Chiş, a cerut acestora să se pună la punct cu prevederile Legii electorale. „Este imperativ să asiguraţi un proces electoral impecabil. Vă cer să înţelegeţi că este primordial să aplicăm prevederile electorale. De vineri, vouă vă revine responsabilitatea principală privind organizarea activităţii de votare. Ttrebuie să gestionaţi tot ce mişcă în secţiile de votare şi în jurul lor pe o rază de 500 de metri. Nimeni nu are voie să se implice în procesul electoral, altfel vă faceţi vinovaţi de tot ce se întâmplă”, a declarat prefectul Filonaş Chiş.

În judeţ vor fi 311 secţii de votare, din care aproape 150 vor fi organizate în unităţi de învăţământ. Numărul total al buletinelor de vot tipărite (445.000, n.r.) reprezintă necesarul în funcţie de numărul alegătorilor şi rezerva de 10 la sută prevăzută de lege. Buletinele de vot sunt depozitate, sub pază militarizată, la tipografia unde au fost realizate (SC Graiul Sălajului SA Zalău, n.r.), ele urmând a fi distribuite în teritoriu în data de 7 decembrie. Transportul buletinelor de vot va fi însoţit de pază militarizată. Odată cu buletinele de vor, vor fi predate şi toate materialele necesare desfăşurării procesului de vot: ştampile, procese verbale, autocolante etc.

În Salaj vor fi 1. 555 de ştampile cu menţiunea „Votat” (câte cinci pentru fiecare secţie, n.r.) şi 311 ştampile de control (câte una pentru fiecare secţie, n.r.). Buletinele de vot anulate vor fi afişate în secţiile de vot, ca model, conform legislaţiei în vigoare, cu o zi înainte de data alegerilor.

În ceea ce priveşte costul total al orgănizării alegerilor parlamentare în Sălaj, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au declarat că acesta va fi cunoscut abia după finalizarea procesului electoral, când vor fi centralizate toate plăţile efectuate.

 

 

 

7 Thoughts to “Peste 200.000 de sălăjeni sunt aşteptaţi duminică la urne”

  1. Maria

    Mult noroc Birsan ,esti un om deosebit!

  2. O fi bun Barsan,dar Fitiu este cu adevarat un tip excelent ! Sper sa nu-l pierdem !

  3. Maria

    Da, Fitiu este un tip exceptional.Mult noroc

  4. Anonim

    Da ,ma da Blaga asta e om ma.L-or vota cativa dintre angajati.Daca s-a aliat cu Bodelu sa schimbe becurile arse la iluminatul public.
    Nu se mai pot taia salarii,pensii,ajutoare….
    Deci nici succesuri nu voe avea ca Baselu e la Bucuresti nu in Salaj.
    Sa le ajute Precista sa numere voturi putine.Mai putine decat UDMR.

  5. manole

    Nu va merge nimeni la vot , ati auzit ?
    Votati-va voi singuri, daca vreti sa mai mintiti si sa furati ………………………
    Cele bune .

  6. Anonim

    Da ma,Blaga chiar e om ma!
    El va fii Senatorul dupa 9 decembrie in Colegiul Simleu Cehu.

  7. Victor

    In urma cu o luna, solicitam in numele poporului muncitor de pe ulita (aleea ?!) Margaretelor din Zalau, candidatilor la alegeri sa vina pe ulita noastra sa-si faca si ei campanie electorala. Dar nu prin vorbe/afise etc, ci prin fapte de „mituire” cu „asfalt electoral”, adica asfalt pe ulita contra voturi.
    Va anunt ca pana azi, joi 6.12.2012, penultima zi de campanie electorala, nimeni n-a facut nimic ( cam tot la fel vor face si dupa alegeri ), asa ca nici noi nu vom da votul nimanui.Aleaga-va prostii,care cred in vorbele voastre goale! !

Leave a Comment