Peste 199.000 de sălăjeni sunt chemaţi la vot în 5 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut public numărul cetăţenilor cu drept de vot din judeţul Sălaj, înscrişi în Registrul electoral la data de 5 mai 2016. Lista cuprinde 199.303 sălăjeni, clasamentul pe unităţi administrativ teritoriale fiind condus de reşedinţa de judeţ, Zalăul având 57.748 de alegători. Îi urmează Şimleu Silvaniei, cu 13.595 alegători, Jibou, cu 9.613 alegători, şi Cehu Silvaniei, cu 6.456.
La capătul opus al clasamentului, regăsim comunele Zimbor (823 de alegători), Lozna (810 alegători) şi Zalha (737 de alegători)
Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reședinţa în ţară.
Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.
Pe site-ul www.registrulelectoral.ro şi introducând CNP-ul şi numele, alegătorii pot afla secţia de votare la care sunt arondaţi şi la care pot vota, cu toate datele de localizare a acesteia.
Alegerile locale din acest an vor avea loc în 5 iunie. Votul începe la ora 7 şi se va încheia la ora 21. Fiecare alegător va primi trei buletine de vot: pentru primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Pentru ca buletinul de vot să nu fie declarat nul, ştampila cu menţiune “Votat” se aplică în interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului. Apoi, cetăţenii trebuie să îndoaie buletinul de vot, să îl introducă în urne şi să predea ştampila membrilor secţiei. Aceştia au obligaţia de a ştampila actul de identitate cu data scrutinului şi menţiunea “Votat”.

2 Thoughts to “Peste 199.000 de sălăjeni sunt chemaţi la vot în 5 iunie”

  1. ANONIM

    NU sunt de acord ca presedintele consiliului judetean sa fie ales de consilieri sa cred ca rolul meu de alegator sa anulat din start ???? eu doar trebuie sa aplic stampila?????si sa indoi buletinul? Ce fac in acest caz D-na ANDREEA???puteti sa-mi explicati in urmatorul articol????multumesc nu stiu ce as putea face?

    1. Anonim

      Mai bine roag-o pe ”D-na ANDREEA” sa te invete gramatica limbii romane. Dupa cum scrii asa si votezi.Trahanache

Leave a Comment