PNL, iritat la culme: „Cerem public demisia prefectului”

 

Conferinţa de presă a PNL la care au participat Radu Căpîlnaşiu şi Lucian Bode, copreşedinţi, şi Claudiu Bârsan copreşedinte al filialei PNL Zalău, a prezentat şi punctul de vedere al acestui partid legat de celebrul conflict Prefectură vs Consiliul Local. Claudiu Bârsan a calificat acţiunea prefectului Ionel Ciunt drept „o mascaradă politică, ce trebuie să ia sfârşit”. „Controlul Prefecturii a fost un simulacru”, a declarat Bârsan, referindu-se la conflict. „Noi am ştiut de la bun început că hotărârea Consiliului Local cu privire la demiterea viceprimarului Daniela Coţa va fi atacată în contencios şi am făcut tot posibilul să acţionăm în deplină legalitate, fără să lăsăm loc vreunui dubiu. A fost o acţiune sincronizată, din partea prefectului şi a viceprimarului, de a refuza primirea comunicărilor de la instanţă şi de a tergiversa o cauză cu final previzibil”, susţine Bârsan. Aceştia l-au acuzat direct pe Ionel Ciunt, prefectul judeţului, că acţionează discreţionar şi tratează  discriminatoriu situaţiile care se invesc în consiliile locale şi care, deşi sunt grave, beneficiază de tratament în funcţie de culoarea politică a celor implicaţi. A fost dată, ca exemplu, o situaţie iscată în comuna Dragu, unde o hotărâre care trebuia atacată în contencios ar fi fost iertată de prefect. Bode a subliniat că prefectul Ciunt nu dă dovadă de o abordare unitară a situaţiilor din teritoriu criticând dubla măsură cu care acesta ar acţiona.

Au mai fost date ca exemplu situaţii din localităţile Lozna şi Benesat unde, potrivit opiniei liberalilor, prefectul a acţionat cu celeritate în rezolvarea unor situaţii, pe când Valcău de Jos şi Dragu, unde situaţiile erau chiar mai grave, prefectul nu a auzit de încălcarea legii.

Deranjaţi şi pentru faptul că procesul Prefectură vs. Consiliul Local continuă încă, urmând ca abia după comunicarea motivării instanţei către părţi să mai urmeze şi o eventuală exercitare a căii de atac legale de către Prefectură, reprezentanţii PNL au cerut public ca „printr-un act de demnitate şi decenţă politică”, atât prefectul judeţului, cât şi viceprimarul implicat în dosar, să-şi prezinte demisiile.

Prefectul Judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, apreciază solicitarea liberalilor ca fiind ilogică şi nepotrivită. „Aceasta este democraţia”, ne-a declarat domnia sa. „Nu trebuie să ceri demisia cuiva doar pentru că ai considerat că acesta ar putea pierde un poces. Când Prefectura a câştigat procesul împotriva Consiliului Local, nimeni din Prefectură nu a cerut demisia cuiva din Consiliul Local. Eu, ca prefect, sunt obligat prin lege să atac  orice decizie care nu respectă prevederile legale”, a adăugat prefectul sălăjean. Întrebat dacă va da curs solicitării PNL de a-şi depune demisia, Ionel Ciunt a declarat categoric că nu o va face, cu atât mai puțin pentru motivele invocate de cei de la PNL.

12 Thoughts to “PNL, iritat la culme: „Cerem public demisia prefectului””

  1. Anonim

    Ma surprinde oarecum placut fraza” eu ca PREFECT sunt obligat prin lege sa atac orice decizie care nu respecta prevederile legale ” Va referiti cumva si la legea 18/91 fondul funciar d-le prefect CIUNT ?

  2. der

    D-le prefect , va rog sa verificati cu deosebita responsabilitate , modul in care comisia de improprietarie din CRISENI s-a desfasurat activitatea . Cei doi mari membrii in comisie Verseni Laszlo si Jecan ioan au fost numiti efectiv de PRIMAR MOIOR, fara sa fie alesi conform prevederilor legii LUPU. S-au acordat terenuri dupa cum au dorit ei ,sustinuti de PRIMAR.Verseni era si consilier local precum si membru in comisdia de specialitate (economica si urbanism). Oare nu este un conflict de interese a d-lui Verseni (lucru intamplat in perioada 2004 -20012).Dar, Primarul nu a facut abuz in serviciu, cand ia numit in comisie > Acest lucru a fost sesizat iin 2008 sub semnaturile a cel putin 20 persoane, printre care si actualul Viceprimar Bogdan Vasile.Fiind la guvernare si Prefect PDL, cercetarile au fost stopate, aici a intervenit si STANCA (securistul) > . Oare nu pot fi cercetate din nou abaterile sesizate prin petitia inaintata prefectului de la acea data( 2008), precum si Curtii De conturi?.

  3. der

    D-le prefect ! Nu va lasati influientati de acesti Pdl -isti si Cotisti, udemeristi, demitetii pe toti infractorii si afaceristi care au obtinut foloase matreiale din banii publici, gen, primar zalau, criseni, bocsa, jibou si altii. Pana acuma au fost protejati de : Stanca si fosti prefecti de salaj, Este cazul sa fie anchetati fiecare de catre DNA .

  4. ser

    Cine este LUCIAN BODEA, doua legislaturi in parlament, ce a facut ?? se considera buricul??

  5. Pt. Viorel...si altii

    Vom lupta pana la …1 !

  6. bolflo

    Esti interesat de suplimentarea veniturilor tale si chiar obtinerea unor castiguri care sa te faca propriul tau stapan?
    Esti dispus sa inveti despre cum se fac afaceri de succes?
    Ai un calculator, acces la internet si 2-3 ore disponibile zilnic?
    Poti avea rabdare cateva luni pana sa-ti vezi implinite unele visuri ale succesului tau in viata?
    Nu e vorba de noroc, afaceri necurate, inselatorii sau alte treburi care sa-ti incarce constiinta si sa-ti puna in pericol libertatea, ci doar de seriozitate, vointa, si o leaca de rabdare.
    Daca vrei sa te alaturi unei afaceri de succes trimite textul „Vreau detalii” la adresa de email:bolflo206@gmail.com

  7. Anonim

    Prezenta lui ciunt in functia de prefect al judetului in anul 2015 este dovada ca PSD nu numai ca nu s-a reformat dar nici nu se poate reforma vreodata.La sfarsitul anului 2004 psd era trimis in opozitie pentru multi ani iar A.Nastase lua drumul instantelor de judecata ca inculpat si ulterior era incarcerat.Cine era prefect psd IN Salaj ,prefectul guvernului Nastase,-IONEL CIUNT.In 2009 psd revine la guvernare in cardasie cu pdl si acelasi ciunt este numit prefect.In 2013 psd il numeste din nou prefect.Daca psd o sa intre in opozitie in a.c.si o sa revina la putere peste vreo 7 sau 8 ani sigur ca nenea ciunt o sa fie prefectul psd.Este clar ca in partidul asta nu s-a schimbat nimic din 2004 pana in prezent.Astfel de situatii nu pot genera decat nepotisme,coruptie si saracie generalizata.Acestea caracterizeaza psd.Da ce-l recomada pe acest domn ciunt sa ocupe functia de prefect de fiecare data cand psd este la guvernare,ce a facut notabil in cele trei mandate????Poate cardasia si prietenia cu jupanul politic local sau activitatea de prin cotetele dinSag.Asta e democratia in mod sigur mai buna decat veterinaria.

  8. Anonim

    OARE NAVETA APROAPE ZILNICA ZALAU -TRAZNEA-ZALAU ESTE BENEFICA AU BA.O FI CA-I FACUTA CU JIIPU /

  9. rusine

    Intreb institutia nu prefectul: ca cetatean de ce sentinta civila 961 a judecatoriei Zalau din martie 2010 nu a fost atacata ,ramanand definitiva prin nerecurare, o cunoaste primarul,o cunoaste fostul prefect Veg , o cunoaste copresedintele PDL,dar mai mult O CUNOSC asa zisele juriste de la Prefectura Salaj. sa pus mana pe un teren Stat Roman de catre prietenii si firmele de casa a CELOR DE MAI SUS enumerati, l-ati si vandut, ce frumos … ati distrus 3 societati comerciale si 80 de locuri de munca, oare la voi nu vine DNA-ul?

  10. Vasile

    Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Pt ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email dumavasy@yahoo.com enuntul „Vreau sa cunosc mai multe” si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra.

  11. Anonim

    D-le PREFECT CIUNT imi place de d-voastra doar la 1 decembrie cand inflacarat ne vorbiti de mandria de a fi ROMAN si de eroicul popor roman si atat.C at de oamenii care va inconjoara si nu va ajuta sa respectati legea ,regret foarte mult ca va faceti ca nu vedeti

  12. Cu ce juristi aveti in Prefectura

    Ce te miri ca pierdeti procese…

Leave a Comment