Pe punctul de a se rupe, PDL Sălaj rămâne întreg

O Convenţie Naţională care ar fi trebuit să-l valideze pe Vasile Blaga în postura de lider incontestabil al PDL, ori să o transforme în „regină” pe Elena Udrea, s-a încheiat cu un rezultat strâns, contestat de cea din urmă. Mai mult, finalul Convenţiei a divizat un partid în două jumătăţi, ultimele ore aducând PDL în pragul sciziunii. „Colac peste pupăză”, Traian Băsescu anunţă pe Facebook că îşi ia mâinile de pe partid, cu toate că prevederile constituţionale îi interzic categoric să mai facă vreun joc politic din postura de preşedinte.

În cursul zilei de luni, mai multe publicaţii naţionale au dat ca „exclusive” informaţii potrivit cărora sâmbătă seara, la Cotroceni, Elena Udrea şi Traian Băsescu ar fi stabilit strategia privind crearea unui nou partid. În realitate, însă, lucrurile par să stea taman pe dos. Traian Băsescu a chemat gruparea „Refomiştilor” la discuţii şi la scurtă vreme a apărut şi Elena Udrea împreună cu susţinătorii săi, care au anunţat că vor rămâne în partid.
Şi în PDL Sălaj, scenariul unei posibile rupturi a partidului părea, la un moment dat, din ce în ce mai plauzibil. „Sincer, rezultatul alegerilor de la Congres mă nemulţumeşte, în condiţiile în care momentul relansării PDL s-a transformat în momentul incertitudinilor din PDL”, ne-a declarat preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, la o zi după anunţarea rezultatelor înregistrate la Convenţia Naţională.
Liderul democrat-liberalilor sălăjeni nu a vrut să comenteze ceea ce s-a întâmplat în spatele „uşilor închise” de la Convenţie, subliniind că toate aspectele legate de prosibile nereguli înregistrate la Congres le va discuta doar în interiorul partidului: „Respect votul colegilor mei, iar toate nemulţumirile mele, legate de mocul în care s-a votat la Congres, le voi exprima doar în interiorul PDL”.
Lucian Bode a mai afirmat că, poate, cel mai important semnal pe care democrat-liberalii trebuie să-l primească este că susţinătorii moţiunii Elenei Udrea au decis să nu părăsească partidul. „Decizia celor care au susţinut moţiunea Elenei Udrea este să rămânem în PDL”, a transmis preşedintele democrat-liberalilor sălăjeni, care a precizat în final că, în cadrul viitorei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean al partidului se va lua în discuţie participarea sau nu la o eventuală „competiţie” pentru un loc în Biroul Permanent Naţional. Cu alte cuvinte, susţinătorii moţiunii Elenei Udrea nu sunt încă decişi dacă vor sau nu să facă parte din viitoarele structuri de conducere ale partidului.

Alte articole

10 Thoughts to “Pe punctul de a se rupe, PDL Sălaj rămâne întreg”

 1. Anonim

  ei b o de iti rompe coioni blaga de data asta!!!!!

 2. Anonim

  CU TINE IN FRUNTE? OLIGOFRENULE..

 3. Anonim

  blaga ar trebui sa mai plece si acasa…. este nevoie de oameni tineri in politica ….. asa cum este cel pe care il huliti …..altfel PCR scrie pe noi

 4. Ion Ion

  No mai Bade,cum este cu orientarea politica ? Ai rupt-o-n fericire…te-ai uitat dupa cracii lui Lenuta si ai ramas cu limba-ntoarsa ca boul la troasca vacii…Bravos politichie Bode.

 5. Anonim

  acum ies dosarele penale

 6. nae l.

  Prostii ,penalii sunt doar la guvernarea USL !!!

 7. Anonim

  Citesc si recitesc si tot nu deslusesc „logica” din titlu.

 8. Anonim

  uniti in muget si-n simtiri!

 9. Anonim

  pana nu demult am dorit sa va ramana numele in istorie acum nici asta nu mai vreau sa va fie rusine de faptele voastre daca santeti constienti

Leave a Comment