Patru primari părăsesc PSD și devin “independenți” la alegeri

Patru primari PSD din Sălaj au decis, zilele trecute, să candideze la alegerile locale din septembrie, ca independenți. Deși motivele anunțate sunt pur personale, totuși, aceștia vor beneficia de sprijinul PNL la alegerile din septembrie.

PSD Sălaj s-a văzut, așadar, cu patru primari evadați, reprezentanții filialei sălăjene anunțând că respectă decizia celor patru. Reprezentanții PSD Sălaj susțin că respectă decizia celor patru edili de a candida ca independenți. “Am aflat în urmă cu câteva zile că opțiunea celor patru colegi – primarii din Cuzăplac, Gârbou, Creaca și Fildu de Jos este ca la alegerile locale din acest an să candideze în mod independent. Respectăm decizia pe care au luat-o și le mulțumim pentru munca pe care au depus-o ani de zile în calitate de primari ai PSD în comunitățile care i-au ales. Noi vom continua discuțiile cu cei patru edili și poate, până la depunerea candidaturilor, vor lua o altă decizie. Îi întrebăm pe PDL-iștii vopsiți în PNL-iști dacă atunci când au ei un interes e bună <<ciuma roșie>>?”, se arată într-un comunicat de presă PSD Sălaj, postat recent pe Facebook.

Primarul comunei Creaca, Ioan Terec, a spus pentru Magazin Sălăjean că decizia de a candida independent este una strict personală. Aceasta este alegerea mea, ceea ce am avut de spus, am spus conducerii PSD. Nu vreau să ne spălăm rufele în presă, deci nu am alte declarații de făcut. Până la urmă, oamenii au nevoie de un om pe care să se bazeze, care să facă ceva pentru ei, nu neapărat de un candidat politic, spun asta pentru că foarte mulți cetățeni nici măcar nu știu din partea cărui partid candidează un primar. Importante sunt faptele, lucrurile care se văd, a spus primarul comunei Creaca, Ioan Terec. La rândul său, primarul comunei Cuzăplac a declarat că decizia de a pleca este una personală. “Este o decizie personală, de a candida independent. Nimic altceva”,  a precizat edilul de la Cuzăplac Mircea Pop, unul din cei patru primari aleși pe lista PSD care s-a hotărât să părăsească formațiunea. Acesta este cel mai longeviv primar din Sălaj, aflat în fruntea administrației din comuna Cuzăplac de aproximativ 30 de ani. Primarii din comunele Fildu de Jos și Gârbou nu au putut fi contactați. Deși toți cei patru au declarat că vor candida ca “independenți”, aceștia vor avea susținerea PNL Sălaj, care a anunțat că îi va susține pe cei patru foști candidați PSD, ce au ales să nu mai candideze din partea social – democraților. “Colegiul Director Județean al Partidului National Liberal Sălaj, întrunit în ședința din 4 iulie 2020, a validat candidaturile a 51 de candidați pentru funcția de primar. În cinci comune – Fildu de Jos, Cuzaplac, Gârbou, Creaca și Bocșa – vor fi sustinuți candidați independenți (foști și actuali primari), iar în comunele Crasna, Șamsud, Camăr și Boghiș, PNL Sălaj va depune liste doar pentru Consiliul Local”, a anunțat PNL – filiala județeană Sălaj.

 

 

 

 

 

9 Thoughts to “Patru primari părăsesc PSD și devin “independenți” la alegeri”

 1. Maria

  Pleaca si ceilalti de pe corabia care se scufunda….. pas cu pas, in curand toti vor fi in PNL, acolo e ciolanul pentru urmatorii ani…… la ciuma galbena.

 2. Anonim

  CONTINUA BLATURILE IONEL CIUNT-LUCIAN BODE

 3. Anonim

  Urmează Ciunt…….asta e marea surpriză si apoi Ghiurco de la Jibou

 4. cetatean din Cuzaplac

  Excroci de ieri si de azi , acesti 4 primasi ciolanisti de cariera ! Lui POP de la Cuzaplac sa-i fie RUSINE in mod special !!! Ar merita sa ramana pe dinafara , dar prostimea din Cuzaplac , anestiziata , e greu de urnit !! RUSINE POP< !!!!!!!! OPORTUNIST UMFLAT MIZER !

 5. Anonim

  Prin acceptarea candidaturii fostului primar la Bocsa , B I, PNL Salaj a reusit sa compromita imaginea bocsenilor si a satului Bocsa pentru ca asa dupa cum se stie acesta s-a afirmat prin actiuni si fapte de coruptie motiv pentru care si-a petrecut cea mai mare parte din activitate pe la judecatorii si tribunale in procese penale si civile lasind in urma o primarie plafonata,ostila si nefunctionala, o infrastructura dezastruoasa si un sistemul de canalizare compromis in totalitate si nefunctional. De retinut este faptul ca PNL Salaj in frunte cu acest individ va pierde primaria Bocsa si va trebui sa-si asume esecul previzibil sau poate asistam la un scenariu de sustinere a candidatul UDMR care va cistiga primaria Bocsa indiferent cine va fi acesta , in devavoarea a 2/3 de romani din cele 3 localitati,Bocsa,Salajeni si Campia !

 6. Anonim

  Ce blaturi ordinare PSD – PNL! Pe cine credeti prosti??? ????

 7. vasile

  Starpiti sistemul pesedist! Scopul scuza mujloacele, nu-i asa Maria Senatoreasa (inca) de la primul comentariu?

 8. ION

  SE TRAG CATRE CIOLAN!

 9. Anonim

  Fug ca șobolanii cand se scufunda Corabia!!! Sa le fie rusine!!! Cel putin celui din Creaca!!! Acesta a schimbat partidele ca țiganii caii!!! In ultimul sau mandat nu a realizat nimic ptr comuna!!! O să-l mai aleagă dracul!!! Se tot lauda cu tot felul de realizări dar e un papagal!!! Sunt curios de ce nu-l intreaba nimeni cum „a încropit” peste 50 de miliarde de lei vechi prin spargerea conductelor de apa cand s-a reabilitat drumul județean Romanasi -Chichișa -Creaca-Jibou…? Sau cum dracu s-a negociat instalarea de apometre care costa aproximativ 2.500 lei cand la alte comune au fost aproape gratis!!! Ii pasa de comuna ca boului cand fată vaca!!! Are in subordine o cohortă de rude, amante, etc care se calcă pe picioare in incinta Primăriei si plimbă hârtii dintr-un birou in altul!!!

Leave a Comment