Deputatul IULIU NOSA rămâne după zece ani, tot sus

 

Un banner electoral, devenit deja „obiect de patrimoniu” sălăjean, peste care au trecut veri şi ierni la rând, încă mai poate fi văzut, după mai bine un deceniu, pe unul din blocurile zălăuane de pe strada Gheorghe Doja. Localnicii, dar şi cei care se avântă pe „Clujului”, nefiind de prin partea locului, se întreabă deseori, dacă în blocul din Doja timpul nu cumva s-a oprit în loc.

Deputatul PSD Iuliu Nosa, era candidat, pe vremea montării respectivului afiş, la funcţia de primar al municipiului Zalău, iar în campania electorală, afişul uriaş cu deputatul PSD a fost amplasat, conform unui contract de publicitate, pe blocul binecunoscut din Brădet. Au trecut şi alegerile, au trecut şi anii şi afişul este încă sus, din motive oarecum misterioase. Contactat telefonic, cel care care s-a ocupat de montarea acestui afiş, Brândea Nelu, ne-a declarat că a încercat să dea jos acest banner însă proprietarii blocului, respectiv spaţiului din podul blocului, nu i-au permis accesul sau au fost de negăsit de fiecare dată când a încercat să-i contacteze: „Nu am avut acces în pod pentru ancorarea corzilor. Persoana care locuieşte/locuia în apartamentul din care se face accesul avea un program foarte „ciudat” şi era foarte greu de găsit acasă. Eu m-am prezentat de mai multe ori pentru a-l da jos, chiar şi în urma orelor prestabilite de comun acord, însă „întâlnirile” se contramandau din mers. După câteva deplasări degeaba, constatând că s-a depăşit cu mult preţul demontajului, am renunţat… Cei din PSD m-au contactat de mai multe ori şi m-au rugat să-l dau jos, însă rezultatul în teren era cel pe care îl constatati acum… acelaşi de fiecare dată”. Referitor la obligaţiile de plată ce decurg din activităţiile de afişaj electoral, Primăria Zalău ne-a comunicat că, afişul nu a generat alte obligaţii băneşti având în vedere că este amplasat pe un imobil privat.

Conform informaţiilor Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, la emiterea actelor necesare pentru montarea mijloacelor publicitare electorale, beneficiarilor li s-a adus la cunoştinţă faptul că acestea au o perioadă temporară de afişaj (pe perioada campaniei electorale), în consecinţă, toţi beneficiarii acestor mijloace publicitare aveau obligaţia ca, la sfârşitul acestei perioade, să le demonteze. În ceea ce priveşte mijlocul publicitar la care faceţi referire, s-a achitat taxa pentru emiterea certificatului de urbanism si a formularului. Alte avize nu s-au plătit, întrucât mijlocul publicitar este amplasat pe un imobil proprietate privată. Beneficiarul a fost notificat să demonteze mijlocul publicitar”, ne spune Primăria

Deputatul PSD, Iuliu Nosa, ne-a spus, cu umor, că a făcut tot posibilul să „coboare” de pe bloc, însă dacă lumea încă îl doreşte acolo, ar fi păcat să se împotrivească. Deputatul ne-a mai declarat că l-a notificat în nenumărate rânduri pe reprezentantul firmei care s-a ocupat de acest panou electoral şi în atribuţiunile căreia intra, fireşte, şi dezafectarea lui. „L-am contactat de multe ori pe reprezentantul firmei de publicitate, Brândea Nelu, şi i-am pus în vedere faptul că, după atâţia ani, trebuie să dea jos de pe bloc acel afiş. Mai mult decât atât, eu nu am ce să fac. Cred că cei care au încasat nişte bani pentru asta, ar fi trebuit să-şi facă munca până la capăt”, adăugat deputatul Iuliu Nosa. 

Deputatul PSD, Iuliu Nosa, este la al treilea mandat, deţine funcţia de vicelider al Grupului Parlamentar PSD din toamna anului trecut. Iuliu Nosa este totodată şi vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci şi este membru în Comisia de validare, dar şi din grupurile de prietenie cu grupurile parlamentare din Belarus (vicepreşedinte), Statele Unite Mexicane şi NorvegiaConcluzia… vă lasă şi pe dumneavoastră cu ochii în Soare, aşa cum deputatul „rămâne” mai departe acolo, pe baricade, chiar şi fără voia sa, sus pe blocul din Brădet. Deputatul nu are nicio responsabilitate sau vină, Primăria zice că şi ea că e ok, şi nu are ce să facă ea într-un imobil privat; reprezentantul firmei cu care s-a făcut contractul zice că a încercat, în cei 11 ani, de mai multe ori, să-l dea jos pe Iuliu Nosa, dar nu are cum. Dacă lucrurile stau întocmai, iar nici cei din bloc nu au nimic împotrivă, sănătoşi şi înţelegători să fim până la urmă cu toţii, că vorba aceea, „la tăţi ni-i greu”. Până la viitoarele alegeri locale a mai rămas un an şi, mai în glumă, mai în serios, Iuliu Nosa ar putea profita de reclamă gratuită. De ce nu?

 

6 Thoughts to “Deputatul IULIU NOSA rămâne după zece ani, tot sus”

 1. Alex

  Urmatorul subiect draga Florine :
  Exclusiv „Primaria nu poate izola un bloc diin cauza lui Nosa…” SENZATIONAL

 2. Anonim

  Cata lene si nepăsare! Un oras părăsit!

 3. apreciere

  Faptul ca bannerul dainuie de atata vreme demonstreaza ca „omul de omenie” dainuie peste timp. D-le NOSA sa fiti sanatos si multe succese si impliniri in viata!

  1. Anonim

   esti tare de tot ! e plin de „valoare” acest politician ! a facut numai lucruri bune pentru el si familia lui. Pai sa luam un exemplu simplu: Ce a facut parlamentarul Nosa pentru cei cu credite la banci de cand este omul 2=secretar in comisia de finante -banci? Pai si-a renegociat creditul si a scos un DAE sub jumatate fata de initial.
   Sa luam in calcul doar sustunerea pe care o are fata de colegii lui parlamentari anchetati pentru coruptie/evaziune fiscal si ne putem da seama de buna lui credinta ! Este un urmas al lui Iliesc, tot sarac, desi a luat credite immense si a castigat o multime de bani, inclusive fonduri europene, de sute de mii de euro, dar el este tot SARAC ! Si angajat copii la biroul parlamenta, cheltuielei cu telefonane si combustibil ale familiei lui si a copiilor decontate din bani nostril, prin biroul parlamentar, etc.
   Valoare , nu am ce sazic, doar inca o pagina cu asemenea exemple, unele la limita penalului.

 4. moby

  Un om deosebit! Păcat ca se scrie atât de rar despre el!

Leave a Comment