Lupta pentru putere aţâţă spiritele în PDL

Perspectiva noului Congres al PDL reaprinde spiritele în rândurile democrat-liberalilor. Pentru a-şi consolida poziţia de lider, Vasile Blaga ia la rând organizaţiile judeţene, în timp ce tandemul Udrea – Falcă face demersuri pentru a schimba actuala conducere a partidului.
Afectat de eşecul înregistrat la alegerile parlamentare din 2012 şi atacat de către vechii săi adversari din interiorul partidului, ori de câte ori „călcă” strâmb, Vasile Blaga şi-a anunţat deja intenţia de a prezenta la Convenţia Naţională o nouă moţiune pentru şefia PDL. În spatele actualului lider democrat-liberal fac front comun personaje importante din partid, precum prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cezar Preda, secretarul general, Gheorghe Flutur, şeful PDL Bucureşti, Adriean Videanu, la care se adaugă o bună parte a organizaţiilor.
De cealaltă parte, unele organizaţii judeţene sau lideri din partid se feresc să-şi anunţe susţinerea pentru Blaga, făcând totuşi trimitere la nevoia de schimbare în partid. Unul dintre liderii democrat-liberalii care vor o schimbare, însă nu cu orice opreţ, este şi vicepreşedintele PDL Sălaj, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş. Acesta se exprimă în favoarea unei primeniri la nivelul conducerii partidului, însă nu vede, deocamdată, prea multe variante la orizont. „Mai întâi, vreau să văd cine va candida la Convenţia Naţională. Cred că este nevoie de o schimbare, însă ştim cu toţii că este un moment dificil pentru partid. Ştiu, însă, că există persoane responsabile în PDL care pot prelua această funcţie. Orice variantă s-ar vota la Convenţia Naţională, am convingerea că acest partid va avea de câştigat”, a spus Septimiu Ţurcaş.
În acelaşi context, preşedintele PDL Sălaj, deputatul Lucian Bode, face trimitere la ultima declaraţie a lui Vasile Blaga, în care liderul democrat-liberal sublinia că, la Convenţia Naţională, va susţine cea mai bună moţiune. „Domnul Vasile Blaga a declarat de curând că, în cazul în care va exista o moţiune mai bună decât a sa la Convenţia Naţională, nu va ezita să o susţină. La fel şi eu, împreună cu delegaţii democrat-liberali sălăjeni, vom susţine cea mai bună moţiune prezentă la Convenţie. Hotărârea finală o vom lua, însă, cu câteva zile înainte, în cadrul structurilor de decizie judeţene ale partidului. Aşa cum, la Convenţia din 2010, am susţinut moţiunea Emil Boc, şi nu ne-am înşelat, am convingerea că nu ne vom amăgi nici de această dată”, este de părere Lucian Bode.

13 Thoughts to “Lupta pentru putere aţâţă spiritele în PDL”

  1. nae l.

    A.R.D.-ul nu a avut succesul scontat la parlamentare pentru ca orice structura politica infiintata are nevoie de timp sa prinda la electorat . Continuati activitatea politica in A.R.D. , si promovati pe Mihai Razvan Ungireanu, ca si candidat la prezidetiale , singurul cu sanse reale !!!

  2. nae l.

    Sanse reale la prezidentiale are doar M.R.U. ! A.R.D.-ul nu trebuie desfiintat !!!

  3. neuronul ard (nu are plural)

    ARD-ule, sa traiesti / Sa-ti faci casa’n Tichilesti. (pentru mintile hahaite- loc.Tichilesti , jud Tulcea. Ultimul bastion de leprozerie din Romania. Acolo sa vo inmultiti ca sobolanii). Da doamneeeeee.

  4. Anonim

    De unde stie Bode ca o sa fie in delegatia judeteana la conv. nat. ? El ar trebui sa treaca in partidul lui Stanca , pt. ca este creatia lui ! Daca nu erau contradictii in usl in colegiul Simleu , bode , acum era la schimbat becuri ! Nu il pune pe ganduri faptul ca nici consatenii sai nu l-au votat ?!

  5. Anonim

    Primarul PDL din Napradea a trecut la liberali? A fost la cheful de la Severus cu liberalii.

  6. Anonim

    Primarul PDL din Napradea a trecut la liberali? A fost la cheful de la Severus cu liberalii.

  7. Anonim

    Va rog sa nu schimbati nimic ,sunt prea buni pentru Romania.Binele facut romanilor sa li se multiplice.

  8. observator

    Turcas are dreptate, blaga este cioclul PDL-ului, va ingropa partidul. Turcas are experienta traita cu taranistii, pe cand bode este mult prea prost sa priceapa cu ce se mananca politica.

  9. observator

    Turcas are dreptate, blaga este cioclul PDL-ului, va ingropa partidul. Turcas are experienta traita cu taranistii, pe cand bode este mult prea prost sa priceapa cu ce se mananca politica.

  10. Viorel

    Eu imi doresc sa mai vegeteze portocaliii pana la europarlamentare pentru a mentine motivatia USL de a tamane impreuna. Dupa ce vor reusi sa piarda crunt si acele alegeri se pot imprastia si basistii. Credibilitatea PDL nu mai poate fi refacuta orice vor incerca de aici inainte.

  11. Viorel

    Eu imi doresc sa mai vegeteze portocaliii pana la europarlamentare pentru a mentine motivatia USL de a RAMANE impreuna. Dupa ce vor reusi sa piarda crunt si acele alegeri se pot imprastia si basistii. Credibilitatea PDL nu mai poate fi refacuta orice vor incerca de aici inainte.

  12. usl-mergeti imbratisati inainte prin ceata pina va ve-ti rataci debinelea.

  13. Anonim

    A declara ca ,,am sustinut motiunea lui Emil Boc si nu ne-am inselat”, denota imbecilitatea acestui asa zis lider PDL !!! Dealtfel , Bode si acolitii lui l- au sustinut si pe Stanca cand l-au ,,desfiintat „pe Capalnasiu, cea mai tampita solutie cu putinta aleasa de PD, Salaj, fapt care a facut ca PDL Salaj sa fie tot in opozitie si cand partidul era la putere !!! Solutia ? :una singura…schimbarea lui Bode !

Leave a Comment