Lucian Bode: “Trebuie schimbat modul de a face politică”

La conferinţa de presă a PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode prezentat presei primele opinii şi impresii referitoare la instalarea Guvernului Cioloş. După cum se ştie, Guvernul Cioloş a primit un vot consistent de încredere din partea Parlamentului (389 voturi pentru din 504 parlamentari prezenţi). În opinia lui Lucian Bode, acest vot “semnalează hotărârea PNL de a susţine decizia preşedintelui Iohannis, cel care a propus şi susţinut soluţia Cioloş şi dorinţa partidelor (altele decât PNL) de a evita alegerile anticipate.

Deputatul PNL a spus: „România are un nou guvern, un guvern tehnocrat condus de sălăjeanul Dacian Cioloş. Plecarea guvernului Ponta a fost un lucru bun. Teleguvernarea Ponta a luat sfârşit, lăsând însă în urmă <<bombe cu ceas>> gata amorsate, în economie, în energie, în companiile de stat, bombe care pot exploda în braţele guvernului Cioloş încă din primele zile de mandat (alimentarea cu energie termică, sectorul minier ş.a.). Guvernul Cioloş va avea susţinerea Partidului Naţional Liberal. Este o variantă categoric mai bună pentru România decât Guvernul Ponta. Sunt convis că PSD va susţine Guvernul Cioloş, fie şi la nivel declarativ, atâta timp cât vor reuşi să utilizeze prin Vasile Dâncu pârghiile care să menţină un anume grad de control al social-democraţilor asupra aspectelor guvernării vitale pentru partid şi pentru primarii săi” a spus Lucian Bode. Acesta a subliniat totodată faptul că politicienii trebuie să înţeleagă exact că oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci şi o schimbare în partide. “Trebuie schimbat modul de a face politică. Sunt convins că PNL va veni la guvernare în 2016 pe baza votului popular”, a încheiat deputatul sălăjean.

Lansarea platformei “SalajeniiConteaza.ro”

PNL Sălaj a lansat vineri, prima platformă sălăjeană de participare a cetăţenilor la procesul decizional, SalajeniiConteaza.ro

Platforma are la bază conceptul de participare cetăţenească fundamentat pe necesitatea consultării cetăţenilor şi exprimarea de către aceştia a opiniilor în legătură cu deciziile publice.

Iniţiativa are la bază unul din drepturile fundamentale ale cetăţenilor care trăiesc într-o democraţie, acela al consultării cu privire la deciziile care se iau în legătură cu mediul social în care trăiesc” spune PNL Sălaj. „Prin această platformă online orice cetăţean poate trimite o idee de proiect, aceasta va fi supusă dezbaterii publice iar dacă întruneşte un număr suficient de voturi din partea cetăţenilor, echipa proiectului va depune toate eforturile şi va căuta cât mai mulţi aliaţi pentru realizarea proiectului. Lansarea Platformei de dezbatere publică <<Sălăjenii Contează>> “ a declarat Lucian Bode.

Este trist că în Romania a trebuit să se întâmple o tragedie pentru generarea unei revoluţii ideologice naţionale. Este o lecţia pe care am învaţat-o însă, iar principiile care trebuie să guverneze această ţară sunt responsabilizarea individuală, dar şi responsabilitatea decidenţilor politici. Dovadă că echipa din spatele acestui proiect a înţeles de mult şi crede cu tărie în aceste principii o reprezintă însăşi această platformă la care s-a muncit preţ de câteva luni” a explicat Paul Maghiu, purtător de cuvânt PNL Sălaj. Reprezentanţii PNL susţin că, deşi ideea aparţine organizaţiei judeţene a PNL, acest demers are caracter apolitic şi ţinteşte ca obiectiv cooptarea şi implicarea sălăjenilor în luarea deciziilor publice.

Pentru că sălăjenii cunosc cel mai bine care sunt problemele din judeţul lor, ei sunt invitaţi să-şi exprime opiniile în legătură cu deciziile de la nivelul autorităților locale şi să vegheze la realizarea proiectelor de impact pentru comunitatea în care trăiesc. Platforma funcţionează pe un principiu simplu: orice cetăţean poate trimite o idee de proiect, aceasta va fi supusă dezbaterii publice iar dacă întruneşte un număr suficient de voturi din partea cetăţenilor, echipa proiectului va depune toate eforturile şi va căuta cât mai mulţi aliaţi pentru realizarea proiectului. Participarea publică înseamnă că cetăţenii iau parte la deciziile publice, fiind bine informaţi şi consultaţi. Totodată, participarea publică este o sumă de drepturi pe care toţi le avem şi pe care le putem folosi în relaţia noastră cu autorităţile publice” au subliniat reprezentanţii PNL.

16 Thoughts to “Lucian Bode: “Trebuie schimbat modul de a face politică””

  1. Anonim

    Bode , tu trebuiesti schimbat

  2. sa traiti bine

    corect,dar el s-a uitat in oglinda si si-a spus ca nu despre el este vorba ,ci despre hotii din pdl.

  3. ionut

    Sunt total de acord cu bodel…dar ca sa poti schimba modul de a face politica trebuie neaparat sa schimbi si oamenii politici care nu au dorit sa faca o altfel de politica printre care se numara si domnia sa.

  4. Lasati-l in pace

    Ca asta traieste in lumea lui…habar n-are ce se intampla, cu adevarat in Romania…

  5. Anonim

    Bode, de ce nu ai luat pozitie impotriva legii pensiilor nesimtite ale primarilor, presedintilor de Consilii Judetene si parlamentarilor? Acum sunt bune legile nesimtite, nu-i asa?

  6. Anonim

    Bode, nu mai lansa platforme, lanseaza-te tu. Adica arunca-te!

  7. maria

    Ce tari in gura santeti.Credeti cumva ca ati fi mai buni ca ati fi facut mai mult.De ce nu incepeti acum.Dar de fapt ati inceput..dar sa criticati si ce e mai rau ca nu aveti curaj, va ascundeti sub,,anonim,, sau mai stiu eu cum.Haideti cu propuneri de proiecte mari, indraznete,pentru o schimbare,sau e mai bine sa fim doar carcotasi. SUCCES IN SCHIMBAREA MODULUI DE A FACE POLITICA.

  8. Anonim

    Nană Mărie! Dă când e Bode în Parlament, CJ etc.? În câte partide a fost? Deci ce trebuie schimbat, modul lui Bode de a face politică sau Bode însuși?

  9. Anonim

    Am vrut si eu sa postez un comentariu, dar ati facut-o voi inainte. Atat doar – bode, bode, bade lasa-ne, lasa-nee. Daca nu se lasa el, haideti sa-l lasam noi pe el. Pe langa Parlament.

  10. Anonim

    Florine draga, tu nu lai intrebat nimic? Cum ar trebui facuta politica de acum inainte? De cand ar trebui inceput? El se schimba sau se transforma? Etc.

  11. Pentru fostele PeDaLe

    un nou mod („moda”) de a face politica ar fi „in absentia”, impreuna cu Nelutu Mexicanu’ intr-un sejur prelungit, fara suspendare…

  12. Cred ca Lucica Electricu' nu se schimba,

    ar vrea sa se transforme…da’ ii trebuie un „transformator coborator” de…obiceiuri proaste

  13. Anonim

    Bode nu erai tu mare preten cu Ioan Oltean, ala de lua spaga la Biserica? Ce mai chefuri pe vremuri ai?

  14. Anonim

    Maria, tot anonima esti si tu?

  15. Anonim

    Atata esti tu „Maria” cat sunt eu Petroniu

Leave a Comment