Lucian Bode, PNL Sălaj: “În 12 ani de conducere roşie, timpul a stat în loc pentru  sălăjeni”

La conferinţa de presă a PNL Sălaj desfăşurată vineri, copreşedintele PNL Sălaj,  Lucian Bode, a prezentat, avându-i alături pe Radu Căpîlnaşiu şi Valeriu Crişan, lista cu candidaţii la primăriile locale dar şi situaţia judeţului, a sălăjenilor înainte de alegeri, în opinia liberalilor sălăjeni. Candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) a spus că “este timpul ca cei doisprezece ani de conducere roşie să ia sfârşit” şi că, în tot acest timp, judeţul a dus-o din rău în mai rău, ajungând să fie clasificat, în termeni de specialitate, un judeţ mediu-inferior. Lucian Bode a spus că Sălajul are nevoie de schimbare şi că trebuie să devină ceea ce merită, având toate resursele necesare, şi anume o parte activă a regiunii de nord-vest a ţării.

“Suntem în anul electoral 2016, pe care eu personal îl consider anul responsabilității, pe de-o parte, și anul asumării pe de altă parte. Din punct de vedere al responsabilității cred că trebuie să ținem cont de semnalele date de electorat în anii precedenți, 2014 și 2015. Să învățăm din tot ce ne-a transmis strada și să abordăm interacțiunea cu electoratul într-un mod transparent și responsabil. Din punct de vedere al asumării, lucrurile sunt puțin mai complicate. Cred că e timpul ca actualul președinte al CJ Sălaj să își asume eșecul. Și cred că e timpul să și-l asume public.

Personal, pot să vă ofer o imagine a eșecului celor 12 ani de administrație județeană PSD-Tiberiu Marc:  socio-economic vorbind, cei 12 ani de administratie PSD ne-au adus în coada clasamentului la nivel național – sălajenii trăiesc din ce în ce mai rău, puterea de cumpărare a scăzut continu, depindem de bugetul de stat in proporție de aproape 80 la sută, înregistrăm cea mai ridicată rată a șomajului din Regiunea de N-V (5.25 la sută ) peste media națională care este de 4,9 la sută, locurile de muncă sunt insuficiente (100.868) majoritatea prost plătite”, a spus Lucian Bode.

Acesta a subliniat şi importanţa transparenţei decizionale la nivel de CJ: “Transparența decizională a devenit un moft pentru administrația PSD; banul public este cheltuit netransparent, discretionar si pe alocuri ilegal (ultimul raport al Curții de Conturi Sălaj). Un al doilea punct al asumării este cel care ne privește pe noi, ca partid. Cred că e timpul să ne asumăm un proiect politic nou, modern, coerent și ancorat în realitățile contemporane. În 2016, nu mai este loc de promisiuni gratuite, de scuze sau de abordări fantasmagorice. Oamenii sunt sătui de așa ceva. Au avut ocazia să le vadă la PSD în ultimii 12 ani și să se convingă că sunt vorbe goale, și nimic mai mult. În ce mă privește, mandatul încredințat de CCJ al PNL, și anume acela de a conduce această echipă a PNL pentru Consiliul Județean Sălaj, este, în egală măsură, o onoare dar și o mare responsabilitate”, a spus Lucian Bode.

„Nu râvnesc la fotoliul nimănui!”

Întrebat cum vede concurenţa cu actualul preşedinte al CJ, Lucian Bode a spus: “Nu <<râvnesc>> la fotoliul nimănui, aşa cum afirmă unii, într-un mod nefericit. Nu mă lupt cu o persoană, indiferent despre cine ar fi vorba. Eu ştiu că nimeni nu s-a născut pe un scaun de conducere şi nici nu este un lucru obligatoriu să se şi moară pe acel scaun. Puterea ţi-o dau cetăţenii şi tot ei sunt cei care ţi-o iau. Într-o competiţie onestă, transparentă, şansele mele, ale întregii echipe PNL, sunt mari şi am încredere în ele, am încredere în sălăjeni în general şi cu atât mai mult în privinţa acestor alegeri. În ceea ce mă priveşte, cred că am atins momentul de maturitate politică și experiență administrativă pentru a ocupa o astfel de demnitate și mă bucur că am facut-o într-un moment critic pentru județul nostru”, a conchis candidatul PNL la conducerea CJ, Lucian Bode.

Valeriu Crişan: „Comentariile denigratoare la adresa mea mă fac mai puternic”

Candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Zalău a spus că este încrezător în şansele sale şi ale întregii echipe la alegerile din acest an. Acesta a spus că la adresa lui există multe comentarii venite din tabăra adversă, menite să-l descurajeze şi să-i slăbească încrederea în sine, în această candidatură, şi că ele nu fac decât să demonstreze frustrarea adversarilor şi faptul că simt că şansele lor se diminuează pe zi ce trece. “Pe lângă faptul că am activat în administraţia judeţeană vreme de patru ani, în calitate de vicepreşedinte al CJ Sălaj, cunosc extrem de bine şi activitatea Primăriei Zalău şi a principalelor societăţi subordonate Consiliului Local, ştiu principalele proiecte ale actualei administraţii, dar am şi propriile idei pe termen mediu şi lung”, a spus Crişan. Acesta se va baza, fără doar şi poate şi pe sprijinul şi experienţa care vin din partea „veteranului” Radu Căpîlnaşiu. „Proiectele pozitive asumate de domnia sa vor face parte din programul meu pentru Zalău. Alături de el, dar mai ales alături de zălăuani, sunt convins că vom putea construi proiecte realiste pentru Zalău şi pentru viitorul nostru comun, al tuturor zălăuanilor”, a conchis candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Zalău.

Lista candidaţilor  PNL la primăriile sălăjenene

În cadrul conferinței de presă, a mai fost prezentată și lista candidaților la majoritatea primăriilor din județ: Şimleu Silvaniei – Ţurcaş Septimiu, Cehu Silvaniei – Blidar Nelu, Agrij – Iepure Ioan Cristian, Almaşu – Turuca Dănuţ, Băbeni – Vancea Dorel, Bănişor – Coste Mihai Vasile, Benesat – Romocea Sorin Alexandru, Bobota – Moraviţ Mugurel, Buciumi – Longodor Adrian Marcel, Camăr – Puşcaş Ovidiu, Chieşd – Irimeş Vasile, Cizer – Farcaş Liviu Nicolae, Coşeiu – Meseşan Ioan, Crasna – Sălăjean Beniamin, Creaca – Zaharia Daniel Vasile, Crişeni – Morar Călin, Cristolţ – Hardo Vasile, Dobrin – Plosca Viorel, Dragu – Lazăr Angela, Fildu de Jos – Răcăşan Daniel, Gîlgău – Ungur Cristian, Horoatu Crasnei – Simon Iosif, Hereclean – Burghele Vasile, Hida – Petruş Dumitru, Ileanda – Naghiu Ioan, Ip – Butcovan Gheorghe, Letca – Teglaş Marcela, Lozna – Pocol Alin, Măierişte – Lazar Vasile, Mirşid – Silaghi Ghiţă, Năpradea – Fodor Vasile, Nuşfalău – Lupo Ioan, Pericei – Vălcăuan Gheorghe, Plopiş – Criste Nicolae, Poiana Blenchi – Balc Marţian Ionuţ, Românaşi – Buda Ioan, Rus – Machek Ioan, Someş Odorhei – Şandor Ioan, Sălăţig – Mărieş Grigore, Sărmăşag – Sas Florin, Şimişna – Revnic Vasile, Surduc – Băbănaş Alin, Treznea Stanciu Emanoil, Valcăul de Jos – Roşan Ioan, Vârşolţ – Gozman Lazăr, Zalha – Rogoz Simion, Zimbor – Mureşan Gabriel.

 

Alte articole

16 Thoughts to “Lucian Bode, PNL Sălaj: “În 12 ani de conducere roşie, timpul a stat în loc pentru  sălăjeni””

 1. Anonim

  Bode este cel mai periculos produs al Securității. Mai periculos decât Marc. Vă spun asta din interiorul partidului!

 2. Anonim

  Vai de capul nostru ce oameni ne conduc(sau vor sa ne conduca)!!!Numai retardati!!!

 3. Tăunul

  PSD şi PNL, aceeaşi mizerie, bine au scandat tinerii de la Colectiv !

 4. DE CE NU ADMITETI COMENTARIUL MEU?

  REVIN iar ma cenzurati?SPUNEAMca securistii sunt de 2 feluri buni si rai D- l BODE nu a avut cand sa se faca rau. cuvintele interactiune, responsabilitate, transperenta sunt excelente ramane sa se aplice in practica.Pai sa interactionam pe cand apa de la GILAU si la noi buna si ieftina, am vrea ca la PESTERA DEVA primarul de acolo spune ca valoarea apei este 1 leu m.c.DE ce sa ramanem la stadiul de judet mediu- inferior nu meritam mai mult? Initiativa D-lui GHITA STANCIU este ok trebuie sprijinita ,va plati el cu timp si meseriasii ca altfel pleaca si va pierde tot el.Referitor la primarul ZALAULUI propus si aprobat de catre oameni competenti si responsabili are studii juridice la zi este cu vechime in functii de raspundere la nivel local implicat in viata comunitatii este necunoscut spun comentatorii, pai haideti cu planurile de viitor ca oricum adversarii politici nu mai pot fura ideile si programele pe ultima100 de metrii si mai lasati COLECTIVUL din comentarii in seama celor in drept Eu voi sustine propunerile PNL, intrucat sunt bune oameni tineri, la vremuri noi.

 5. NL?

  FLORINE ma impresionat filmuletul cu japonezii din articolul tau de azi in magazin salajan da intr-adevar asta inseamna responsabilitate fata de generatiile viitoare asta inseamna sprijinul si implicarea STATULUI in cresterea si educarea pentru munca ce frumos .POATE vor vedea si viitorii alesi si se pot inspira sa o ia ca propunere de viitor cine nu ar fi de acord cu asemenea actiuni nici prin gand nu le trece romanilor asemenea sprijin de la stat Ideea ar fi bine propulsata si spre parlamentare.

 6. Anonim

  A stat in loc – cu tine vom merge inapoi

 7. Anonim

  Nu vb tu in numele tuturor salajenilor ca pt mine Ponta a fs cel mai bun ; voi ati taiat Psd ne a dat si marit salariile , despre ce vb???

 8. stie

  No stanciule iar te-a lasat bode p’afara

 9. Anonim

  Celelalte partide nu isi prezinta candidatii pt ca le face bode dosare.

 10. Anonim

  De ce sant lasati ofiteri acoperiti ca bode sa candideze desii legea le interzice.6

 11. Anonim

  Mai lasati-o cu ofiterii acoperiti nu a avut preocupari care sa intereseze acoperirea daca este patriot poate sa-l acopere de acum inainte.nu ma deranjeaza.Succes d-le BODE.

 12. Anonim

  potrivit propriilor tale convingeri daca te-ai maturizat la aproape 50 de ani nu-i rau dar din pacate nu te-ai remarcat cu nimic inafara de garagara si de a te inconjura de incompetenti

 13. mitru informatoru

  De ce sa o lasam cu acoperiti oare nu conteaza respectarea legi daca nu este legal nu este.Vorbesti de patriotism eu cred ca slujirea intereselor economice ale lui stanca Butiri si alti securisti nu este patriotism.

 14. Anonim

  timpul a stat in loc pentru zalauani .uitati-va cum arata zalaul dupa 16 ani administratie capalnasiu.

 15. Anonim

  Luci Bode pentru noi este Tibi Marc doi.

 16. Anonim

  referitor la primul comentator esti cumva un mic tradator?

Leave a Comment