Lucian Bode o susţine pe Elena Udrea pentru preşedinţia PDL

VIDEO
Deputatul Lucian Bode, preşedintele PDL, a precizat miercuri seară că o susţine pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al PDL. Liderul pedelist şi-a exprimat susţinerea acestei candidaturi în faţa Elenei Udrea şi a fostului premier Emil Boc, prezenţi la Zalău pentru a prezenta, în faţa democrat-liberalilor sălăjeni, Moţiunea cu care fostul ministru al Turismului candidează la preşedinţia PDL, intitulată „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”. „Începând cu 2008, din momentul în care am fost numit preşedinte al PDL Sălaj, nu am fost în altă echipă decât în cea a lui Emil Boc, iar Elena Udrea a făcut, face şi cu siguranţă va face parte din această echipă. O susţin pe Elena Udrea pentru ceea ce a făcut în calitate de ministru al Guvernului Boc, pentru ceea ce a făcut pentru România, pentru Sălaj, pentru Ardeal. Vă reamintesc faptul că Ministerul condus de Elena Udrea a fost campionul absorbţiei fondurilor europene”, a ţinut să precizeze liderul PDL Sălaj, adăugând că în judeţ au intrat, în ultimii ani, peste 400 de milioane de euro din bani europeni.
Un alt argument adus de Lucian Bode în favoarea deciziei sale este că Elena Udrea este parte integrantă din „generaţia 40”, din care face şi el parte şi care, în opinia sa, va juca un rol foarte important în viitorul PDL.
Pe de altă parte, preşedintele PDL Sălaj a arătat faptul că, sub conducerea lui Vasile Blaga, democrat liberalii au obţinut doar 16 procente la alegerile parlamentare din 2012, deşi ţinta partidului era de 30 la sută din sufragiile electoratului, astfel că responsabilitatea pentru acest eşec o are conducerea partidului, în frunte cu Vasile Blaga. „Împreună, trebuie să muncim pentru ca PDL să redevină o alternativă la guvernare”, a mai spus Lucian Bode.
La rândul său, Emil Boc a declarat că o susţine pe Elena Udrea la şefia formaţiunii, pentru că este „bine ancorată în partid”. „Din punctul meu de vedere, voi susţine acel candidat care va realiza mai multe obiective, şi anume va aduce partidul la guvernare în 2016, va realiza o opoziţie de fier la actualul Guvern Ponta, va conserva electoratul de dreapta al PDL, va atrage în continuare electorat şi va păstra, totodată, electoratul pe care preşedintele României îl are”, a afirmat fostul lider al PDL.
El a spus că „există o suprapunere de electorat” între PDL şi Traian Băsescu, iar „orice ruptură a parteneriatului” ar fi în dezavantajul democrat-liberalilor.
În finalul întâlnirii democrat-liberalilor, Elena Udrea a prezentat Moţiunea cu care doreşte să câştige preşedinţia PDL, precizând că a ales să candideze în pentru că nu crede în capacitatea lui Vasile Blaga de a fi liderul PDL. „Nu am crezut în capacitatea domnului Vasile Blaga de a fi liderul PDL, dar cred că are o mulţime de alte calităţi care pot fi folosite de partid, însă fiecare om trebuie să fie la locul lui, pe fiecare trebuie să îl folosim acolo unde produce maxim de rezultate”, a declarat Elena Udrea.
Aceasta a arătat că nu l-a susţinut pe actualul preşedinte al PDL nici la Convenţia din 2012, propunând atunci o conducere interimară. „S-a spus în 2012, în iunie, că trebuie să vină domnul Blaga pentru că poate să ridice partidul şi că o să creştem în continuare. Lucrul acesta nu s-a întâmplat. Era firesc şi atunci, ca şi acum, să avem o competiţie cu mandatele pe masă. Ştim cu toţii că aproape s-a forţat organizarea acestei Convenţii, pentru că actuala conducere a găsit o mulţime de explicaţii”, a adăugat Elena Udrea.
La Zalău, Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea în faţa a circa 100 de persoane, printre care s-a numărat şi fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, preşedintele democrat-liberalilor sălăjeni, Lucian Bode, şi parlamentarul clujean Daniel Buda.
Convenţia Naţională a PDL, în cadrul căreia urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie. Până acum şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Alte articole

8 Thoughts to “Lucian Bode o susţine pe Elena Udrea pentru preşedinţia PDL”

 1. Anonim

  Bode i ai spus si lui Blaga acum cand a fost?Vai pupincurist te-o facut mata!!!!

 2. Anonim

  discutie privata cu Lucian Bode despre Monica Macovei in urma cu mai bine de un an:
  „de ce nu o puneti pe Macovei prim-ministru?”
  raspuns: „pentru ca aia nu are mama, nu are tata”. Deci te temi si tu puisor? Era buna doar de scos in lume la Bruxelles?

 3. prefect

  Ai CU CE bode, s-o sustii? Ai cu ce?

 4. Prin victoria unei femei ,ar incepe o etapa noua in politica romaneasca.

 5. Anonim

  Este o femeie desteapta si frumoasa,spre disperarea cateilor care scriu mai sus

 6. vasile

  Nu este nici macar frumoasa, Andreea noastra Paul fosta Vass este mult mai frumoasa mai inteligenta dar este la fel de aroganta.Femeile promovate de Stolojan din PDL sunt mult mai competente decat cele promovare de Base.La Base conta doar prestatia…

 7. Anonim

  se pare ca benc nu mai este in prim plan

 8. Tony Joe White

  Citesc mai sus si observ ca si la Zalau exista carcotasi de serviciu pusi in slujba puterii neocomuniste actuale…pacat,aveam impresia ca Ardealul s-a trezit din aburii totalitarismului si ca reprezinta altceva in Romania !
  Cei ce nu vor sa recunoasca valoarea generatiei de 40 ani, ori e prost din nastere, ori e un batran comunist ramolit…Udrea intruneste ceea ce are mai bun PDL : tinerete, inteligenta, frumusete, determinare, putere si forta de a duce PDL din nou la guvernare !!!

Leave a Comment