Lipitori de afișe, săltați de Poliție

Doi tineri au fost săltați de polițiștii locali, luni seara, în jurul orei 22, în timp ce lipeau afișe ale alianței electorale PSD-UNPR-PC pe stâlpii de electricitate și iluminat public din municipiul Zalău. ”Au fost identificate două persoane care lipeau afișe pe stâlpii de pe strada Gheorghe Doja. Au fost predate Poliției Municipiului Zalău pentru că, potrivit legii, are responsabilitatea sancționării persoanelor care lipesc afișe în alte locuri decât cele special amenajate”, ne-a declarat Călin Horvat, directorul Poliției Locale. Cei doi lipitori de afișe au ajuns în fața polițiștilor. Unui tânăr de 23 de ani, din Băbeni, i-a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj. De asemenea, au fost confiscate și cele 22 de afișe găsite în posesia tinerilor.
Primarul Radu Căpîlnașiu condamnă ”mizeria făcută pe domeniul public” și le cere polițiștilor să-i sancționeze pe toți cei care lipesc afișe în alte locuri decât cele special amenajate în cartierele din oraș, indiferent de culoarea politică. ”Dacă cineva consideră că prin lipirea de afișe prin toate colțurile va aduce voturi, se înșeală. Această mizerie făcută pe domeniul public va aduce multe deservicii. Sper ca opinia publică să sancționeze astfel de gesturi. Nu cred că îi place nimănui să vadă peste tot astfel de afișe. Am cerut polițiștilor locali și inspectorilor din Primărie să-i sancționeze pe toți cei care nu respectă legea, chiar și dacă sunt din PNL”, afirmă Radu Căpîlnașiu.
La câteva zile după startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, stâlpii de electricitate și iluminat public din municipiul Zalău au fost acoperiți cu afișe ale alianței PSD-UNPR-PC, unele fiind lipite chiar peste marcajele caracteristice rețelelor de electricitate. Afișele se pot lipi doar pe următoarele panouri electorale: stația de autobuz din Brădet, Galeriile Meseș, sediu ADP – Astralis, Cartier Dumbrava Nord, Spitalul Județean, Bloc Scala, parcarea din spatele Primăriei, școala din Ortelec și căminul cultural din Stîna.

7 Thoughts to “Lipitori de afișe, săltați de Poliție”

  1. Anonim

    D-le primar daca nu se pot afisa posterele candidatilor si in alte locuri decat la panourile stabilite care in oras sant doar cateva de ce ati confectionat afise in numar asa de mare si ati cheltuit atat de multi bani iar acum daca le afisam ne amendati cu sume fantastice? cine poate plati suma de 1000 lei din buzunarul propriu si pentru ce?????? asta este o nebunie curata nu credeti? O sa ramana candidata PNL D-na NORICA NICOLAI ca amintire in lada de zestre a familiei MARE PACAT.

  2. Anonim

    poate asa prin amenzi ne civilizam si noi,ca altfel se vede ca nu

  3. Anonim

    Lipitori? Care sug sângele poporului?

  4. Anonim

    dar parca nici banere nu era voie sa se puna si iaca acum e impanzit orasul de ele…… aici cum sta treaba?…. cred ca consiliul local care a dat o hotarare nu isi are rostul pentru ca nimeni nu respecta hotararea……rusine pentru modul in care se aplica legea fie ea si locala….. Primaria ce spune???

  5. Anonim

    bravo munca in folosul comunitatii pe viata

  6. Anonim

    imi place ca norica nicolai e pe toti stalpii din zalau! oare tot lipitorii de afise ai psd-ului au suit-o pe stalpi???? unde-s amenzile?

Leave a Comment