Liberalii sălăjeni, după Congres

Preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnăşiu, a participat marţi la o conferinţă de presă, alături de vicepreşedintele Dorel Oros şi secretarul coordonator Valer Crişan, eveniment în cadrul căruia au fost aduse în discuţie principalele activităţi care s-au derulat, săptămâna trecută, cu ocazia Congresului Extraordinar al partidului.

Potrivit lui Radu Căpîlnăşiu, după finalizarea procedurilor care au făcut referire la ordinea de zi, dar şi în urma aprobării acestora, s-au stabilit principalele subiecte ce au fost puse în discuţie. În cadrul zilei de vineri, s-a pus accentul pe modificarea Statutului PNL, iar mai apoi s-au desfăşurat diverse dezbateri, concentrate pe propunerile existente din partea filialelor judeţene şi comisiei liberale a Comitetului de Modificare a Statutului.
Radu Căpîlnăşiu mai susţine că toate amendamentele aprobate în şedinţă şi supuse, ulterior, votului, au primit aprobarea şi acordul reprezentanţilor procesului decizional, mai puţin cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, care face referire la votul separat, pe fiecare funcţie. “Trebuie menţionat faptul că au existat doar trei voturi, exprimate împotrivă, din totalitatea amendamentelor propuse pentru acest Congres extraordinar. Probabil cea mai importantă modificare este legată de componenţa Biroului Politic Central”, precizează în continuare, Radu Căpîlnăşiu. Biroul va avea în componenţa sa un număr de 31 de vicepreşedinţi, dintre care 15 cu competenţe executive, iar restul membrilor sunt cu sau fără atribuţiuni. Crearea funcţiei de vicepreşedinte este de departe, elementul inovativ care apare în organigrama propriu-zisă a PNL.
În continuare, liderul liberal a expus principalele evenimente care au marcat ziua de sâmbătă, şi care prezintă noua formulă de conducere a partidului. Astfel, au avut loc mai multe luări de cuvânt, printre care şi cea a lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost votată Comisia Curţii de Onoare şi Arbitraj, s-au desfăşurat procedurile de vot pentru Klaus Iohannis în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, respectiv, Eduard Hellvig, pentru funcţia de secretar general. Totodată, s-a făcut cunoscută propunerea partidului pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în persoana lui Crin Antonescu. De asemenea, au fost fost aduse modificări şi în ceea ce priveşte longetivitatea în funcţie, subiect trecut cu vederea până în acest moment.
“Cu toate că procedura votului s-a desfăşurat cu greutate şi unele opinii au fost diferite, s-a ajuns la o convergenţă din partea tuturor membrilor organizaţiei şi la stabilirea principalelor axe de coordonare. În acest sens, partidul P.N.L a identificat 3 obiective strategice majore. Astfel că, în calitate de partid aflat la guvernare, a dezbătut ideea asumării programelor politice şi a îndeplinirii promisiunilor faţă de cetăţeni. Următorul obiectiv este revizuirea Constituţiei, care se reflectă în interesul exprimat pentru mediul economic şi principiile democratice, asemenea unui partid de dreapta, precum PNL. Ultimul element este şi cel mai important, deoarece reprezintă propulsarea preşedintelui Organizaţiei, Crin Antonescu, în funcţia de viitor Preşedinte al României, iar pentru prima dată, cu sprijinul PNL, partidul poate nominaliza un candidat din interiorul lui”, a afirmat, în încheiere, vicepreşedintele PNL Sălaj, Dorel Oros.

6 Thoughts to “Liberalii sălăjeni, după Congres”

  1. vanatorul

    si binenteles cheltuielile le deconteaza primariile

  2. Anonim

    daca astia din poza, sunt liberali , atunci vai de viata noastra.

  3. Anonim

    pacaliciul usl…oros eee…oros eee…!!!

  4. EMILIA

    OBIECTIVELE sint foarte bune si va dorim succes in indeplinirea lor .Ma bucur ca nu ati cazut in plasa lui BASE si TARICEANU ar fi fost pacat.

  5. pui de leu(barou-erou)

    un taranist,un pd-ist si un pupincurist,liderii pnl din salaj.

  6. pnl-ist?

    ce nu spune Cacilnasiu e ca Antenescu i-a azvarlit cacatu si Cacilnasiu hap l-a luat in gura

Leave a Comment