Ioan Fodoreanu este consulul general al României la Szeged

Zălăuanul Ioan Fodoreanu este propus pentru a ocupa fotoliul de consul general al României la Szeged – Ungaria, potrivit Hotărârii de Guvern 691 din 11 iulie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României 691 din 11 iulie 2012. Potrivit preşedintelui PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, liberalul Ioan Fodoreanu a fost propus de partea română pentru postul de consul general al României la Szeged, însă, potrivit procedurilor legale, sălăjeanul aşteaptă acceptul părţii maghiare, ceea care pare să fie doar o chestiune formală. „PNL Sălaj a făcut demersuri pentru numirea lui Ioan Fodoreanu în această funcţie, mai ales pentru faptul că, în perioada în care acesta a fost consulul general al României la Gyula – Ungaria (2006-2011- n.r.), a fost printre cei mai apreciaţi consuli ai ţării noastre în străinătate. De altfel, cetăţenii de etnie română din Gyula au solicitat revenirea dânsului în fotoliul de consul. Din păcate, însă, procedurile nu au mai permis acest lucru, motiv pentru care am ajuns la soluţia preluării consulatului de la Szeged”, ne declară Radu Căpîlnaşiu. Liderul PNL Sălaj a mai adăugat că are convingerea potrivit căreia Ioan Fodoreanu va fi un sprijin real pentru toţi cetăţenii români care vor avea nevoie de un sprijin din partea Consulatului Român de la Szeged.
Zălăuanul Ioan Fodoreanu s-a aflat în funcţia de consul general al României la Gyula, în perioada 6 noiembrie 2006 – 9 iunie 2011. Potrivit Hotărârii de Guvern 208 din 9 martie 2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 178 din 14 martie 2011, acesta a fost „chemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Gyula, Republica Ungară”.
Misiunea lui Ioan Fodoreanu a fost preluată de Emil Călin Cămărăşan, retras ulterior din funcţia de consul general al României la Gyula.
Olivian Vădan

Leave a Comment