Ioan Abrudan nu trece la PNL

Ioan Abrudan nu trece la PNLCu siguranta, unul dintre cele mai ravnite posturi pentru politicieni il reprezinta cel de inspector general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj. Aparent, functia amintita ar parea lipsita de interes, insa daca ne gandim la infrastructura sistemului de invatamant din judet, dar si la fondurile pe care Inspectoratul le administreaza, ajungem la concluzia ca fotoliul de inspector general scolar este unul cu greutate. In consecinta, functia este dorita cu ardoare de majoritatea formatiunilor politice. Acest aspect al problemei il cunoaste cel mai bine, la ora actuala, Ioan Abrudan – inspectorul general scolar al ISJ Salaj, care ne marturisea acum cateva zile ca, in anul in curs, este foarte posibil ca asupra institutiei pe care o conduce sa se abata o serie de controale din partea ministerului de resort. Pe de alta parte, insa, verificarile de care amintea Ioan Abrudan au toate sansele sa fie legate de factorul politic. In contextul in care a devenit deja o cutuma ca directorii institutiilor deconcentrate sa fie inlocuiti odata cu schimbarea partidului la guvernare, devine evident ca asa-zisele controale ale ministerului de resort au menirea sa aduca noutati in structura de conducere a unitatilor respective. Poate, tocmai din acest motiv s-a lansat, de curand, zvonul cum ca, pentru a-si pastra functia, Ioan Abrudan ar purta negocieri intense cu PNL Salaj.

Contactat, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, neaga orice fel de speculatii pe aceasta tema: Sunt povesti! Ioan Abrudan nu pleaca din PD nici daca PNL il face ministru. Mai mult, nici un membru al PD, director de deconcentrate, nu va pleca din partid. Sunt fumigene…. In acelasi cadru, Ioan Abrudan sustine ca ar fi vorba de un zvon de prost gust si, mai mult de atat, nu intelege cine are interesul sa lanseze astfel de informatii tendentioase la adresa sa. Sincer, nu am discutat si nu voi discuta cu nimeni pentru a ajunge membru PNL. Intentiile mele sunt strict legate de modul in care trebuie sa fac politica invatamantului din Salaj. Atat!.

In fine, pentru a vedea cum stau lucrurile in tabara liberalilor salajeni, am luat legatura cu presedintele PNL Salaj, deputatul Catalin Micula, care s-a aratat transant in privinta unei prezumtive racolari a inspectorului general scolar al ISJ: Ioan Abrudan nu vine in PNL. Nici vorba! Sincer, nu-l primesc in partid nici daca si-ar dori acest lucru. Sa fim bine intelesi: Abrudan nu este membru PNL si nici nu va fi. Mai mult, Catalin Micula a tinut sa sublinieze ca partidul din care face parte nu intentioneaza sa racoleze nici un director de deconcentrate, care ar apartine PD: Nici un director al PD nu va fi <> in PNL. Daca le sta gandul la acest lucru, cel mai bine ar fi sa-l uite. Directorii de deconcentrate ai PD ori raman pe posturile pe care le au, validandu-se in urma unor viitoare concursuri, ori vor pleca!. No comment.

Leave a Comment