In lipsa unei atitudini demne, Directorul APIA Salaj, facut praf de presa

In lipsa unei atitudini demne, Directorul APIA Salaj, facut praf de presa

Directorul Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Salaj, Alexandru Muresan, s-a transformat intr-o vedeta de talie nationala. Din nefericire pentru el, acest aspect nu se datoreaza performantelor sale profesionale sau politice. In cursul zilei de ieri, nenumarate posturi de televiziune, ziare si site-uri de stiri au deconspirat faptul ca Alexandru Muresan a fost trimis in judecata pentru vot multiplu. Mai mult, asa cum am subliniat si noi in urma cu cateva zile, actualul director al APIA Salaj, numit pe criterii politice, in speta de PDL, la conducerea acestei institutii, gestioneaza nestingherit sute de mii, daca nu chiar milioane de euro, sume destinate sectorului agricol. Si asta in conditiile in care Alexandru Muresan a fost trimis in judecata pentru frauda electorala. Motivul? Exista dovezi destul de solide care il incrimineaza pe directorul APIA Salaj cu privire la faptul ca, la alegerile europarlamentare din 2009, a votat de patru ori, la patru sectii diferite, respectiv in comunele Babeni, Balan, Ileanda si Lozna.

Culmea ironiei face ca, la cateva saptamani dupa ce a fost trimis in judecata pentru frauda electorala, Alexandru Muresan continua sa detina una dintre cele mai fierbinti functii din deconcentratele salajene. In acelasi timp, seful sau de partid, deputatul Lucian Bode, nu contesta ca actualul director al APIA Salaj ar fi votat multimplu la alegerile euro-parlamentare, insa sustine ca Alexandru Muresan este acoperit, deocamdata, de prezumtia de nevinovatie. Referitor la acest subiect, presedintele PDL Salaj adauga ca nu este duhovnicul nimanui, si ii dam dreptate. Cel care ar trebui sa ia masuri este, desigur, cel implicat in acest scandal.

De principiul prezumtiei de nevinovatie se agata si directorul APIA, care nu a vrut sa comenteze in vreun fel acuzatiile care i se aduc. In aceste conditii, si la aceasta data, desi asupra lui Alexandru Muresan planeaza suspiciuni extrem de grave, deconspirate deja la nivel national, acesta continua sa isi exercite functia primita in dar de PDL pentru activitatea sa politica si, destul de probabil, ca urmare a abilitatilor de manager pe care nu contestam ca le-ar detine. Ceea ce presupunem ca nu detine, insa, Alexandru Muresan, caracterizeaza, din nefericire, aproape intreaga clasa politica. Aici vorbim despre demnitatea umana, un principiu care ar trebui sa stea la baza caracterului fiecarui individ. Insa, in cazul majoritatii politicienilor, acest element fundamental pare sa lipseasca cu desavarsire.

Alexandru Muresan a fost trimis in judecata de procurori pe motiv ca a votat de patru ori la scrutinul europarlamentar din 7 iunie 2009. Sesizarea a venit de la Autoritatea Electorala Permanenta, care a descoperit numele si datele directorului APIA pe listele de vot din patru localitati. La aceasta data, Muresan ocupa si functia de secretar-general al organizatiei PDL Salaj, fiind numit in functia de director coordonator al APIA Salaj dupa scrutinul de la europarlamentare. Din pacate, situatia prezentata mai sus nu este decat una dintre cele 800 de cazuri de voturi multiple, descoperite de Autoritatea Electorala Permanenta pe listele pentru europarlamentare, in judetul nostru.

Leave a Comment