Functia de prefect baga dihonia intre PDL si UDMR Salaj

Functia de prefect baga dihonia intre PDL si UDMR Salaj

Presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Dens, face cunoscut ca una dintre temele de negociere, odata ce Uniunea a intrat la guvernare alaturi de PDL, o va reprezenta postul de prefect. Postul de prefect este obtinut in urma unor negocieri.

De fiecare data cand negociezi ceva, ceri maximum din ceea ce poti obtine. Pentru noi, maximum inseamna postul de prefect de Salaj, insa nu stim cine ni-l va da, spune liderul UDMR Salaj. In acelasi context, fara sa faca vreo nominalizare, Seres Denes marturiseste ca, in cele din urma, UDMR Salaj se va multumi si cu functia de subprefect.

In ceea ce priveste situatia la nivel national, participarea la guvernare a UDMR inseamna, printre altele, si atributii in administratia centrala si, implicit, participare la guvernarea din teritoriu. Acest lucru inseamna, fara doar si poate, oameni instalati la nivelul administratiei judetene. Aici ne referim, practic, la posturi in Prefectura, dar si la directori de institutii deconcentrate. Cum Sarbatoarea Craciunului a coincis cu numirea Guvernului, poate ca este prea devreme sa facem si speculatii pe marginea acestei teme. Oare?

Surprinzator sau nu, presedintele PDL Salaj, deputatul Lucian Bode, sustine ca UDMR Salaj ar trebui sa negocieze functia de prefect cu PSD sau cu PNL, partide cu care s-a aliat in campania pentru prezidentiale, si nu cu democrat-liberalii:

Daca ar exista dreptate in politica, atunci UDMR Salaj ar trebui sa negocieze functia de prefect cu cei pe care i-a sprijinit in campania pentru prezidentiale. Dar, tinand cont de faptul ca politica, prin definitie, este o arta a compromisului, PDL va negocia cu UDMR Salaj doar dupa semnarea protocolului tehnic de catre cele doua partide, la nivel central.

Chiar si in aceste conditii, liderul PDL Salaj face precizarea ca, din punctul sau de vedere, si nu numai, se poate vorbi de negocieri intre democrat-liberali si udemeristi doar in conditiile in care ultimii nu vor solicita una dintre functiile de subprefect sau, si mai grav, cea de prefect.

Indiferent de ce va contine protocolul dintre UDMR si PDL, la nivel central, negocierile in Salaj vor avea loc de la nivelul Institutiei Prefectului in jos. Mai explicit, PDL Salaj nu va negocia niciun post din conducerea Prefecturii, a subliniat Lucian Bode.

Reamintim ca, la aceasta data, fotoliile de prefect si subprefecti de Salaj au fost ocupate de persoane sustinute politic de PDL Salaj.

Leave a Comment