Frauda electorala, vanata de Big Brother

Frauda electorala, vanata de Big Brother

Ministerul de Interne va suplimenta masurile de siguranta, pentru a preveni votul multiplu si eventuale alte fraude la alegerile prezidentiale din acest an. Camere web vor supraveghea in permanenta sectiile speciale de vot, iar cei care nu vor vota in localitatile de domiciliu vor da declaratii pe proprie raspundere ca isi asuma raspunderea pentru un eventual vot multiplu. Pentru buna desfasurare a procesului electoral si pentru evitarea cazurilor de vot multiplu, Ministerul Administratiei si Internelor va propune personalizarea stampilelor cu mentiunea <>, se precizeaza intr-un comunicat al MAI. Astfel, fiecare sectie de votare va avea stampile cu elemente proprii de identificare – anul procesului electoral si numarul sectiei de votare – fiind exclusa posibilitatea folosirii frauduloase a acestui instrument de vot de la o sectie la alta.

Pentru votantii care nu se vor afla in localitatea de domiciliu, vor fi organizate sectii speciale, singurele unde acestia vor putea vota. Aceste sectii se vor ocupa doar de cetatenii aflati in tranzit, ele putand fi mai usor monitorizate si verificate de competitorii electorali si institutiile statului. La nivelul judetului Salaj, potrivit Institutiei Prefectului, vor fi amplasate 62 de sectii speciale.

Pe de alta parte, cei care voteaza pe listele suplimentare vor fi obligati sa completeze declaratii pe proprie raspundere, prin care isi asuma, sub sanctiunea legii penale, faptul ca nu a votat si nici nu va mai vota in ziua respectiva. Aceasta declaratie, data sub sanctiunea legii penale pentru falsul in declaratii, poate fi folosita si in eventualitatea inceperii urmaririi penale pentru vot multiplu, intrucat aceasta cuprinde toate datele de identificare ale persoanei.

Leave a Comment