Fotoliul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj inflameaza relatiile dintre PDL si PSD

Fotoliul de vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj inflameaza relatiile dintre PDL si PSDUnul dintre subiectele care fac obiectul unei adevarate polemici in mass media locala – disputa mai mult sau mai putin diplomatica dusa de PDL si PSD Salaj – este legat de functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, ravnita de democrat-liberali.

Nu-i momentul

In urma cu cateva zile, prim-vicepresedintele PSD Salaj, Iuliu Nosa, afirma ca nu este momentul ca social-democratii sa se ralieze intentiei PDL de a-si instala un vicepresedinte in cadrul executivului Consiliului Judetean Salaj, chiar daca acest subiect a fost dezbatut, in mai multe randuri, in cadrul intalnirilor pe care liderii celor doua partide le-au avut. Nu cred ca este momentul sa incercam acest lucru. Am mai spus-o si o repet: punctul meu de vedere este ca trebuie sa ramanem in formula decisa in urma alegerilor locale, afirma liderul PSD Salaj.

Reactie la reactie

Ulterior publicarii acestei declaratii in presa locala, PDL Salaj a reactionat vehement, printr-un comunicat de presa remis redactiei: Referitor la functia de vicepresedinte a Consiliului Judetean Salaj, solicitata de PDL in vederea promovarii si asumarii impreuna a intereselor judetului, le reamintim partenerilor nostri de la guvernare ca, in cadrul sedintei de coalitie, la care a participat din partea PSD Salaj domnii Tiberiu Marc – presedinte si Gheorghe Pop – senator, iar din partea PDL Salaj domnii Lucian Bode – presedinte, Septimiu Turcas si Ioan Abrudan – vicepresedinti, s-a convenit ca acest parteneriat trebuie extins si la nivelul administratiei judetene. PDL asteapta sa se rezolve aceasta problema, iar PSD sa nu mai promoveze puncte de vedere personale, ca cel al domnului deputat Iuliu Nosa, absent la acea intalnire.

Complexitatea problemei

Contactat, ieri, liderul PSD Salaj, presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, ne-a marturisit ca, in cadrul majoritatii intalnirilor pe care le-a avut cu reprezentantii PDL Salaj, democrat-liberalii au solicitat functia de vicepresedinte al Consiliului Juetean. Insa, din nefericire pentru PDL, problema pare a fi destul de complicata… Doleanta celor de la PDL am auzit-o inca de la primele noastre intalniri din cadrul Coalitiei, ea fiind reluata la fiecare discutie. Trebuie sa subliniez ca problema nu se poate rezolva sub forma <>. Nu poti schimba un presedinte de Consiliu Judetean doar pentru a forma o alta majoritate. In opinia mea, si nu numai, problema este destul de complexa si trebuie tratata ca atare, este de parere Tiberiu Marc. In acelasi context, liderul social-democrat sustine ca PSD nu se va implica in acest demers, atata timp cat situatia este destul de confuza: Pentru a demite un vicepresedinte de Consiliu Judetean si a instala un altul in locul lui, trebuie sa ai motive temeinice. Or, in cazul nostru, aceasta cerinta legala ar complica si mai mult lucrurile.

Ne dati, ori nu ne dati?

La prima intalnire a liderilor PDL si PSD, am fost mandatati de partid sa discutam, in afara unei serii de alte probleme, si subiectul privind schimbarea majoritatii in Consiliului Judetean, a afirmat, ieri, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode. Insa, nefiind o chestiune prioritara, sustine democrat-liberalul, timpul a trecut, astfel ca, in situatia actuala, cand judetul se confrunta cu o serie de probleme, care necesita rezolvari urgente, PDL a reiterat ideea schimbarii unuia dintre vicepresedintii Consiliului Judetean, mai precis modificarea majoritatii in aceasta institutie. In cadrul ultimei intalniri avute cu partenerii nostri de la PSD, am luat in discutie, de aceasta data la modul cel mai serios cu putinta, problema schimbarii vicepresedintelui la Consiliul Judetean. La cererea noastra, in principiu, liderii PSD au fost de acord. Insa, acestia au invocat legalitatea demersului, dar nu si-au exprimat doleantele in cazul in care ar da curs acestui demers, face cunoscut Lucian Bode. In opinia sa, problema legalitatii schimbarii unui vicepresedinte de Consiliu Judetean nu este o chestiune atat de dificila, dupa cum sustin reprezentantii PSD, atata timp cat si alte judete au rezolvat problema destul de usor, nefiind nevoie sa reinventeze roata…. In ceea ce priveste doleantele PSD, noi nu le-am aflat inca.

Pana la urma, noi asteptam un raspuns clar la aceasta problema, mai spune liderul PDL Salaj. Acesta a incheiat prin a atrage atentia asupra faptului ca PDL Salaj nu se cramponeaza in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, insa, in opinia sa, impreuna cu PSD, s-ar putea rezolva foarte multe probleme ale salajenilor. Nu vad de ce doua puteri care se respecta, la nivel judetean, si nu numai, nu pot pune in practica acest lucru, a incheiat Lucian Bode.

Leave a Comment