Fostul viceprimar Sojka îi ia locul viitorul subprefect în Consiliul Judeţean

Devenit recent funcţionar public şi angajat al Primăriei Crasna, Szilagyi Robert a demisionat din organizaţia Sălaj a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), unde ocupa funcţia de preşedinte executiv. Prin demisia lui, Szilagyi îşi pierde susţinerea formaţiunii politice, precum şi fotoliul de consilier judeţean pe care îl ocupă din iunie 2012.
Locul său va fi luat de către Sojka Atila, director economic al Transurbis SA şi fost viceprimar al municipiului Zalău, în mandatul 2008-2012, ne-a declarat Seres Denes, liderul UDMR Sălaj. Gestul lui Szilagyi vine în contextul în care urmează să fie numit subprefect al judeţului Sălaj, statut pentru care este obligatoriu să fie funcţionar public, dar nu membru de partid.
Preşedintele UDMR Sălaj a anunţat că hotărârea de Guvern privind numirea noului subprefect va fi emisă imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai, pentru a nu perturba derularea scrutinului, în condiţiile în care cei care ocupă în prezent aceste funcţii fac parte din diverse comisii tehnice de organizare.
După intrarea UDMR la guvernare alături de PSD, una dintre condiţiile impuse de către cei dintâi a fost numirea unui democrat maghiar pe postul de subprefect al judeţului Sălaj. Încă din luna martie, nominalizat pentru acest fotoliu a fost Szilagyi Robert, care nu a putut să-şi intre în pâine pentru că nu era funcţionar public. Această problemă a fost, însă, rezolvată între timp, după ce udemeristul a promovat concursul organizat pentru un post vacantat la Primăria Crasna. De aici, Szilagyi va fi detaşat, în curând, la Instituţia Prefectului.

5 Thoughts to “Fostul viceprimar Sojka îi ia locul viitorul subprefect în Consiliul Judeţean”

  1. Anonim

    Oare in ce a constat concursul de la Crasna? Adevarul e ca se stie ca acest lucru este o minciuna si noi o acceptam in continuare. Politicienii ar trebui sa se gandeasca la altceva nou sa nu ne prindem

  2. Anonim

    este mizerabil ce se intampla. Unii capabii si nu au mici macar sansa sa concureze … cu toate ca stim cine ar fi iesit in caz ca ar fi anuntat postul din timp…………… AR FI CAZUL SA SE AUTOSESIZEZE CINEVA…. chiar ne cred prosti…….. nu mai avem nici sansa sa concuram in tara asta daca nu8 suntem afiliati unui partid?…… ar tara asta constitutie? … sa se aplice atunci……

  3. vgv

    oare pentru cine este adoptat normele de conduita al functionarilor publici ////
    de ce bateti joc chiar in halul aceasta de populatia care va votat?????//

  4. Anonim

    „FELICITARI” pentru cei de la UDEMEREU !!

  5. Anonim

    Trebuie denuntat la DNA si sa vedem ce se intampla. Trebuie sa denunte cineva, daca nu se face nimic nici nu se intampla nimic.

    Trebuie denuntat pe primarul, pe secretara de la primaria crasna care raspunde pentru legalitate.

Leave a Comment