Europarlamentarul Corina Creţu îl invită pe Traian Băsescu la Ip şi Treznea

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la europarlamentarele din acest an, Corina Creţu, i-a lansat, de la Zalău, preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a vizita localităţile Ip, Treznea şi Moisei (judeţul Maramureş, n.r.) şi de a le explica urmaşilor martirilor de aici de ce nu i-a retras lui Tokes Laszlo distincţia „Steaua României”. „Avem datoria să ne luptăm şi cu extremismele, ştiţi foarte bine lupta mea cu domnul Tokes. Am considerat astă-vară că este de datoria noastră să-i cerem preşedintelui Băsescu să-i retragă ordinul Steaua României unui om care considera că e nevoie de un protectorat pentru Ardeal din partea Ungariei şi l-aş întreba de aici, din Zalău, din nou pe domnul preşedinte Băsescu de ce nu-i retrage ordinul Steaua României. Poate că ar fi interesant pentru dânsul să facă o vizită la Ip, la Treznea şi la Moisei şi să vorbească cu urmaşii masacrelor din acest localităţi, să le explice de ce nu-i retrage Ordinul unui om care a cerut acelaşi lucru şi să vadă în mod direct în aceste localităţi ce au însemnat masacrele şi ce a însemnat protectoratul Ungariei asupra României”, a precizat europarlamentarul Corina Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o, joi, la Zalău.
Cu acelaşi prilej, candidatul la europarlamentare a dat ca exemplu Sălajul pentru armonia în care trăiesc românii şi maghiarii, felicitându-i în acelaşi timp pe locuitorii judeţului pentru buna convieţuire etnică.
Corina Creţu a ţinut să atragă atenţia electorilor asupra importanţei alegerilor europarlamentare din acest an, îndemnându-i să-i aleagă pe cei care nu vorbesc despre ţara lor ca despre un duşman de moarte, pe cei care „au făcut bine României” şi pe cei care se luptă cu valul de extremism ce se anunţă în Parlamentul European (PE) în viitorul mandat.

Socialiştii vor şefia PE
„25 mai este o zi foarte importantă pentru viitorul european al României pentru următorii cinci ani”, a spus europarlamentarul social-democrat, referindu-se la şansele socialiştilor de a prelua conducerea PE după zece ani de dominaţie a popularilor europeni. Reprezentanta PSD a adăugat că românii trebuie să înţeleagă ce înseamnă apartenenţa ţării noastre la Uniunea Europeană, în condiţiile în care 70 la sută din legislaţia actuală a României este elaborată la Bruxelles: „Chiar dacă Bruxelles-ul sau Strasbourg-ul ni se par foarte departe, ele sunt mult mai apropiate decât ne închipuim, pentru că practic ce se adoptă acolo are legătură cu viaţa de zi cu a cetăţenilor. Foarte puţini oameni ştiu că multe lucruri pe care le consideră ca de la sine înţelese, cum sunt libertatea de mişcare ori ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii au fost rodul muncii noastre. Este foarte important să ne dăm seama că sunt foarte multe comune care au sisteme de canalizare, şcoli ori spitale din fonduri europene, dar care nu ştiu că aceste lucruri vin din Europa, de la Bruxelles. Din acest punct de vedere este datoria noastră comună, a societăţii civile, a noastră ca partide, să explicăm ce înseamnă apartenenţa noastră la Uniunea Europeană”.

Europarlamentarii români, unul hăis şi altul cea
În opinia europarlamentarului, delegaţia română în PE are „o particularitate tristă” şi anume nu face front comun pe subiectele de interes naţional, indiferent de culoare apolitică. „Este o particularitate tristă a delegaţiei noastre în Parlamentul European faptul că nu reuşim niciodată, pe subiecte de interes naţional, să facem front comun”, a spus Corina Creţu, dând ca exemplu Mecanismului de Cooperare şi Verificare, pentru care s-a propus un mecanism egal faţă de toate ţările din Uniunea Europeană şi pentru care parlamentarii români democrat-liberali au votat împotrivă. „Nu am înţeles de ce colegii noştri din PDL sau care astăzi sunt în alte partide satelit au votat împotriva acestui mecanism de cooperare şi verificare şi continuă să militeze pentru ca România să fie discriminată. Una e să faci opoziţie şi alta este să loveşti în propria ta ţară”, a adăugat sursa citată.

11 Thoughts to “Europarlamentarul Corina Creţu îl invită pe Traian Băsescu la Ip şi Treznea”

  1. George

    Ce vrea p..da asta de fascist ?

  2. Zălăuan

    Alegerea golanului de marinar şi încă de două ori, ca preşedinte al României, este un vot de blam pentru acest popor !

  3. Anonim

    De ce nu-l invita pe d-l presedinte la Lutița, Tărcaia sau la Iermata Neagră ???

  4. Anonim

    anonimule de la 7:12 si ce vrei sa spui cu Tarcaia nu vrei sa detaliezi ?

  5. Anonim

    Vezi : evenimente din 19. 04. 1919. din aceasta localitate din Bihor !

  6. Anonim

    S-a imbracat in iie.Ce frumos.Acuma mai trebe sa-l imbrace in itari pe mulatrul Colin Powel cu care s-a iubit platonic chiombalaia .Vai,vai.

  7. nicu c

    Dar pe Kelemen Hunorr nu-l invita?! Ce bine ar fi ca doar sunt la guvernare datorita psd-ului!

  8. Anonim

    scuze pentu traducere eronata: in loc de Iarmata Neagra se intelege Ginta (Gyanta)

  9. Anonim

    interesant cum isi amintesc de noi miticii astia doar la alegeri si ne mai si tin prelegeri si lectii de itorie

  10. Anonim

    Bai madam.Cine-s aia urmasii masacrelor?
    Matale te lauzi ca esti din Tranis?Fugi d-acia FALFABETO.In Tranis sant oameni destepti nu d-aia care-i purtau plosca lui criminalul de iliescu.
    Da-te dracu,crezi ca toate blondele-i place lui Base?Nu-i ajungi lu’madam Udrea nici la genunche.Daca nu ma crezi, ia incearca sa sari de la 3 mii de metri.Sa te vad. Neparasuto ce esti !!!

Leave a Comment