Elena Basescu, sustinuta in Salaj de Viorel Stanca

Elena Basescu, sustinuta in Salaj de Viorel Stanca

Elena Basescu a reusit sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a-si depune candidatura la alegerile europarlamentare.

Surprinzator sau nu, fostul presedinte al PDL Salaj, Viorel Stanca, a fost si organizatorul actiunii privind strangerea de semnaturi pentru candidatura mezinei familiei Basescu. Dupa cum ne marturiseste fostul lider liberal-democrat, pana ieri, in urma desfasurarii activitatii amintite, candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare a fost sustinuta de peste 2.000 de salajeni. Am strans 2.183 de semnaturi pentru Elena Basescu, prin mijloace personale, fara a angrena in aceasta actiune structurile organizate ale PDL Salaj. A fost o actiune individuala, care a durat patru zile, si pe care am initiat-o din cateva motive, ne spune Viorel Stanca. Primul dintre argumente ar consta in dorinta de a o sprijini pe Elena Basescu in actiunea de strangere de semnaturi si, implicit, pentru a-i crea posibilitatea de a candida. Cel de-al doilea motiv pentru care m-am angrenat in actiunea de strangere de semnaturi este legat de faptul ca doresc sa verific credibilitatea si, eventual, simpatia de care ma mai bucur in randul cetatenilor orasului Zalau, dar si a unei parti din Salaj.

Toate acestea, avand in vedere emblema negativa, de proscris, pe care actuala conducere a PDL Salaj mi-o atribuie, atat in randul membrilor de partid, cat si in societatea civila, sustine fostul lider liberal-democrat.

Tot el face cunoscut ca, in urma actiunii de strangere de semnaturi pentru Elena Basescu, se declara satisfacut de rezultatele obtinute, dar si de atitudinea pozitiva a populatiei fata de persoana sa. Le multumesc celor care m-au sprijinit si care au dovedit, si pe aceasta cale, ca mi-au ramas prieteni, mai spune Viorel Stanca. Fara sa facem prea multe pronosticuri, din afirmatiile fostului lider PDL Salaj sesizam intentia sa de a reveni in prima linie a politicii salajene. Daca gresim speculand pe marginea acestei ipoteze, timpul ne va da sau nu dreptate.

Reamintim ca, la jumatatea lunii martie, Elena Basescu a demisionat din PDL pentru a candida pentru Parlamentul European. Strict politic vorbind, candidatura Elenei Basescu este importanta dintr-un singur punct de vedere. Ea va arata de cata sustinere neconditionata se mai bucura actualul presedinte din partea alegatorilor. Pentru toata lumea este evident faptul ca fiica presedintelui nu se poate desprinde, ca imagine, de tata, in timp ce independenta ei fata de PDL este doar de fatada. Aspect valabil si in cazul lui Viorel Stanca.

Leave a Comment