EBA bate cuie in talpa PDL

EBA bate cuie in talpa PDL

Surse democrat-liberale sustin ca liderii de filiale ai PDL au primit la sedinta Colegiului Director, care a avut loc luni, porunca sa asigure, la alegerile europarlamentare, cel putin zece voturi, pe fiecare sectie de votare, pentru Elena Basescu. Un simplu calcul matematic ne arata ca, in cazul ducerii la indeplinire a dispozitiei, EBA ar primi, din cele 296 de sectii de votare din Salaj, aproape 3.000 de voturi. La nivel national, democrat-liberalii par sa se bazeze pe acelasi calcul: in tara sunt peste 17.000 de sectii de votare. Zece voturi pe sectie inseamna cel putin 170.000 de voturi. In acest mod, EBA va avea siguranta castigarii unui mandat la Bruxelles. De retinut faptul potrivit caruia candidatii independenti devin europarlamentari daca, potrivit legii, aduna mai multe voturi decat coeficientul electoral national. Acesta reprezinta partea intreaga a raportului dintre numarul total de voturi valabil exprimate si numarul de mandate de parlamentari ce revin Romaniei.

In conditiile date, PDL se confrunta cu o problema extrem de delicata: incercand sa obtina numarul de voturi strict necesar catre EBA, numarul voturilor pentru partid va fi redus, partid care si asa se afla la egalitate cu PSD in majoritatea sondajelor de opinie.

Cum era de asteptat, presedintele PDL Salaj, Lucian Bode, neaga ca ar fi primit indicatii de la centru in cazul EBA. Da, PDL Salaj sustine o tanara pentru Parlamentul European, si anume pe singura salajeanca de pe liste – Andreea Vass, din Bobota, consilier al primului ministru, Emil Boc. Eu inteleg ca, in timpul campaniei electorale, se incearca gasirea unor subiecte cat mai interesante, dar va pot spune ca principala mea preocupare pana in 7 iunie este obtinerea unui rezultat cat mai bun pentru Andreea. Iar daca alegatorii o vor vota pe salajeanca noastra, va asigur ca Andreea Vass va sti sa le fie recunoscatoare pentru sprijinul acordat, sustine Lucian Bode. No comment.

Leave a Comment