Diplomaţi din Israel şi Ungaria – în vizită oficială la Zalău

Ambasadorului Statului Israel în România – E. S. Tamar Samash și a Consulul general al Ungariei în România – E.S. Mile Lajos au fost oaspeţii Primăriei Zalău, luni, 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului. Festivităţile şi luările de cuvânt au avut loc în sala  “Avram Iancu” a Primăriei Municipiului Zalău.

Primirea delegațiilor oficiale a debutat la ora 10 la sediul instituției, fiind urmată de o vizită efectuată de diplomaţi la Clădirea Transilvania, Centrul de Informare și Promovare Turistică și Centrul NORO. Principalele discuții s-au axat pe dezvoltarea relațiilor culturale, economice și din domeniul învățământului, reconstruirea evenimentelor istorice tragice din 1944 și moștenirea culturală care trebuie transmisă generațiilor viitoare. Au mai luat cuvântul, în cadrul acestei întâlniri oficiale, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România – Dr. Aurel Vainer, Directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca – Prof.univ.dr. Lucian Nastasă Kovacs, Președintele Comunității Evreilor din Oradea – Felix Kopelman, Președintele Comunității Evreilor din Zalău – Dan Has, Rabinul Federației Comunităților Evreiești din România – Rafael Shaffer și Administratorul public al Consiliului Județean Sălaj – Pop Emeric.

În final, oficialitățile au asistat la un moment artistic cu repertoriu variat, susținut de elevi ai Liceului de Artă “Ioan Sima” din Zalău, coordonați de directorul unității, Titus Câmpean. Oaspeţii au primit din partea Primăriei Zalău câte un suvenir, care să le amintească peste timp, de această vizită.

 

 

One Thought to “Diplomaţi din Israel şi Ungaria – în vizită oficială la Zalău”

  1. .

    FLORINE tare m_ar interesa si unele pozitii ale oaspetilor din cuvantul lor mai ales despre reconstituirea evenimentelor istorice tragice din 1944.Era interesant de stiut si cati romani au luat cuvantul , sau noi gazde bune , doar am ascultat ?

Leave a Comment