Din ciclul Hotul prins poate fi om cinstit: Alexandru Muresan scapa de catuse!

Din ciclul Hotul prins poate fi om cinstit: Alexandru Muresan scapa de catuse!Chiar daca a fost acuzat ca a votat la mai multe maini in ziua alegerilor europarlamentare din 2009, ca apoi sa fie condamnat de instantele salajene la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru acest fapt, Alexandru Muresan poate respira linistit aerul oxigenat al libertatii.

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au decis ieri – in dosarul in care inculpatul Alexandru Muresan este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de a vota de doua sau mai multe ori in ziua de vot – ca fostului secretar general al PDL Zalau i se admite recursul, condamnandu-l la doar un an de inchisoare cu suspendare. Astfel, pedeapsa primita de Muresan in dosarul judecat de instantele salajene este redusa de Curtea de Apel Cluj la jumatate, cu toate ca in 7 iunie 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, fostul pedelist a votat la mai multe maini, in patru localitati din judetul Salaj. Fapt pe care, de altfel, inculpatul l-a marturisit ulterior anchetatorilor.

Autoritatea Electorala Permanenta a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj cu privire la votul multiplu exercitat de Alexandru Muresan in iunie 2009. Ca apoi, dosarul sau sa intre pe rolul Judecatoriei Jibou, in februarie 2010.

Leave a Comment