Deputatul Mirel Talos nu este de acord cu eliminarea drepturilor de autor

Deputatul Mirel Talos nu este de acord cu eliminarea drepturilor de autor

Potrivit deputatului PNL, Mirel Talos, intentia Guvernului Boc de a interzice, pe viitor, remunerarea serviciilor culturale pe baza legii drepturilor de autor va avea efecte catastrofale pentru sistemul cultural din Romania. In domeniul muzicii, al teatrului, al filmului sau al cartii, plata cu drepturi de autor este cea mai obisnuita modalitate de realizare de venituri de catre autori. Aceasta modalitate de plata a creatiei este aplicata pe baza unei legi in vigoare, care are la baza reglementari europene, sustine deputatul.

Membru al Comisiei de Cutura a Camerei Deputatilor, Mirel Talos ne marturiseste ca a solicitat deja Ministerului Culturii sa intervina in aceasta chestiune vitala pentru sistemul cultural romanesc. Aceasta initiativa neinspirata a guvernului PSD – PDL, odata aplicata, va consfinti triumful divertismentului de prost gust ca si cultura oficiala in Romania, este de parere deputatul salajean.

Reamintim faptul ca primul-ministru Emil Boc a declarat, de curand, ca intentioneaza sa ia o decizie privind emiterea unei Ordonante de Urgenta care sa anuleze posibilitatea salarizarii prin contract de drepturi de autor. Premierul a spus ca propunerea va fi analizata si apoi prezentata sindicatelor. In opinia lui Emil Boc, tentatia de a plati impozite mai mici impinge tot mai multe firme din Romania sa-si plateasca angajatii cu salariul minim trecut pe cartea de munca si restul de bani prin alte forme de plata, precum drepturi de autor, microintreprinderi sau persoana fizica autorizata (PFA) sau chiar la plic.

Leave a Comment