Deputatul Lucian Bode, pe lista scurtă a posibililor miniștri din viitorul Cabinet Orban

Liberalii au deja o listă scurtă a posibililor miniștri dintr-un viitor cabinet minoritar PNL, condus de Ludovic Orban, au declarat surse din interiorul partidului. La doar o zi de la căderea Guvernului Dăncilă, liberalii sunt dispuși să preia guvernarea și deja s-au vehiculat câteva nume, pentru ministerele importante.
Potrivit unor surse credibile din PNL, aceasta ar fi lista amintită:
Florin Cîțu – Ministerul Finanțelor Publice
Dan Vîlceanu – Ministerul Muncii
Florin Roman – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
Robert-Ionatan Sighiartău – Ministerul de Interne Antoneta Ioniță – Ministerul Sănătății
Gheorghe-Vlad Nistor – Ministerul de Extrerne
Virgil-Daniel Popescu – Ministerul Economiei
Raluca Turcan – Ministerul Educației
Independent – Ministerul Justiției
Lucian Bode – Ministerul Transporturilor

Pe de altă parte, Ludovic Orban a făcut, la finalul consultărilor de la Cotroceni, care au avut loc vineri, o precizare importantă despre lista noului Cabinet, și anume că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL și după ce vor fi purtate discuții cu alte partide. „Am prezentat președintelui României Klaus Iohannis mandatul acordat de PNL, în cadrul consultărilor constituționale, după căderea Guvernului PSD. Poziția PNL e foarte clară. În cazul în care există posibilitatea unui acord pentru anticipate, noi susținem revenirea la popor, încredințarea cât mai rapidă cetățenilor români a posibilității de a decide un nou Parlament. În cazul în care nu e posibil acest lucru și dacă ioahnnis ne solicită să formeze guvernul, PNL este pregătit să formeze un guvern în jurul PNL. Voi prezenta public o listă a Cabinetului numai după numai după o decizie a forului statutar al PNL și a discuțiilor cu alte partide”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, cu Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PNL e dispus să formeze un Guvern cu PMP, UDMR, Ludovic Orban a răspuns: „Suntem la debutul consultărilor. Vom urmări pozițiile exprimate de partidele politice. Sigur că din partea noastă există disponibilitate la dialog, cooperare, noi ne dorim ca formațiunile politice care au contribuit la căderea PSD să continue un proiect comun”.

 

 

Alte articole

13 Thoughts to “Deputatul Lucian Bode, pe lista scurtă a posibililor miniștri din viitorul Cabinet Orban”

 1. Anonim

  Să vă dau o veste bună: a fost identificat noul jolly-jocker al guvernării pedeliste! Numele lui este Lucian Bode şi, foarte probabil, de mîine va ocupa în mod oficial scaunul de ministru al Economiei. Pentru postacii portocalii, în special pentru Androidul cu Şobolani, vreau să precizez că nu e vorba de economia de 100 de lei pe care părinţii mei au realizat-o la ultima pensie, ca să-mi facă – săracii de ei – o bucurie, după foarte mulţi ani. Nu, e vorba de economia României. De soarta şi viitorul ei.

  Ţineţi minte acest nume: Lucian Bode. Căci ne vom mai întîlni cu el, vă asigur. Probabil că n-aţi remarcat mai devreme, la televizor, interviul cu Lucian Bode. Tipul tocmai ieşise de la audierile parlamentare. Părea fericit. Deşi nu era tocmai fericit. Era mai degrabă pişat pe el. Şi-n acelaşi timp mândru că-l vede mămica lui la televizor, vă spun eu sigur.

  Scenă absolut năucitoare: un jurnalist îl întreabă despre primele măsuri pe care le are în vedere ca nou ministru al Economiei. Lucian zîmbeşte forţat şi-ncepe să spună ceva de reducerea taxelor. Jurnalistul îl întrerupe: Probabil că ştiţi că nu aveţi atribuţiuni în acest sens. Pentru asta există ministerul de finanţe. Lucian, ferm şi-ncontinuare zîmbitor: Da… În parteneriat cu Ministerul de Finanţe.

  Absolut incredibil. Omul ăsta habar n-are pe ce lume e. Şi cum dracului de i s-a întîmplat tocmai lui minunea asta. Sunt absolut convins că dacă l-ar fi întrebat cineva de OPSPI, Lucică ar fi început să rîdă încurcat: “Opis … ce?”

 2. Anonim

  Caligula imperator,
  Si-a numit calul senator
  Orban mai sinistru
  Si-a numit bo(u)de ministru.

 3. Anonim

  Rau te roade 11 56 si 11 57.Cu atat ramai cu comentarile ,ciumete rosu-albastru .

 4. un om din SALAJ

  papagali de doi bani,postaci platiti la litera,muriti de ciuda nu ?

 5. Anonim

  Hahaha !Cainii latra ,caravana trece .

 6. Anonim

  Atentie PNL!
  -PSD si-a plasat oamenii peste tot,in toate functiile cheie din judet,incepand cu CRUCEA ROSIE pana la Politie,marea majoritate,cica prin examen.Daca veti proceda ca guvernul Ciolos si nu va atingeti de ei,sunteti un partid pierdut,la anu’ veti lua sub 20%.

 7. Anonim

  Fara -TAIETORI DE FRUNZE LA CAINI in institutiile statului:
  -fara 3-5 directori
  -fara 5-7 sefi servicii
  -fara SEFI PE CRITERII POLITICE
  JOS CU EI !!!

 8. Anonim

  STOP !!!
  VIN AI -NOSTRI
  PLEACA AI -VOSTRI !

 9. Anonim

  prea mare palarie pt dl bode

 10. Anonim

  Orban, aceasta catastrofa care e pe cale sa ni se intample. V-o spune un PNList cu acte in tegula de peste 20 de ani! Dezastru.

 11. Ioan

  Din nou politrukul Werner ne abureste . El a stabilit deja premierul , acesta fiind ORB(an)UL , cel mai servil/docil/umil/incompetent dintre lacheii lui . De asemenea , a stabilit si componenta „guvernului meu”. pe care o va preda lacheului sef Sica Mandolina ! Printre ei si pedelepra Bode , electricianul din Valcau , un cretin descreierat !

 12. Anonim

  Sunteti invidiosi. Salajul are mult de castigat cu Bode…

 13. Anonim

  AICI in analize trebuia mentionata COMPETENTA de ce va pare rau ca doar poate nu stiti ca domnul LUCIAN BODE are studii superioare politehnica si un MASTER in TRANSPORTURI . EU va doresc mult succes d-le BODE sa reprezentati cu cinste fruntasul nostru JUDET SALAJ….

Leave a Comment