Decizia de excludere a lui Valeriu Crișan din PNL, în “stand-by”

Membrii Biroului Politic Municipal al PNL Zalău au luat decizia, joi după-amiază, să amâne până luni, la ora 18, o hotărâre în ceea ce-l privește pe Valeriu Crișan. Motivul care a stat la baza acestei soluții constă în faptul că Valeriu Crișan nu a fost prezent la ședința în care i s-ar fi decis soarta politică în partid. “Deși mulți colegi din partid s-au arătat supărați pe decizia lui Valeriu Crișan de a se alătura echipei premierului Dăncilă, credem că așa este normal, să amânăm o hotărâre în ceea ce-l privește, pentru a putea asculta motivele care l-a determinat să îl urmeze pe secretarul de stat Călin Forț”, ne-a declarat Radu Căpîlnașiu, președintele PNL Zalău.

Pe de altă parte, președintele PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, este de părere că, asociindu-se cu echipa guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă, Valeriu Crișan “a făcut un pas înafara partidului”, fapt care poate duce la o sinucidere politică: “Decizia lui Valeriu Crișan de a se alătura echipei Dăncila îmi dă sentimente contradictorii. Pe de o parte, dezamăgire pentru faptul că un liberal face acest pas înafara partidului, iar pe de altă parte constat lipsa de resurse umane în rândurile PSD. Am avut o discuție cu domnul Valeriu Crișan, în care i-am explicat că, din punctul meu de vedere face o mare greșeală pentru viitorul său politic. Să te asociezi cu echipa guvernamentală condusă de Viorica Vasilica Dancilă, girată de Liviu Dragnea, echivalează cu o sinucidere politică”.

Pentru a descrie și mai exact situația în care se află Valeriu Crișan, Lucian Bode a făcut trimitere la un citat biblic: “Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci pe unul îl va urâ și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona”…

La rândul său, liberalul Valeriu Crișan ne declară telefonic că singurul motiv care a stat la baza deciziei sale de a-l urma pe președintele executiv al PSD Zalău, secretarul de stat Călin Forț, la ministerul Transporturilor, a fost relația strânsă de prietenie pe care o are cu acesta. “Am avut și am o relație strânsă de prietenie cu președintele executiv al PSD, Călin Forț. Atât, și nimic mai mult. Este singurul motiv care m-a determinat să merg alături de el, să îl ajut, la Minister”, spune fostul vicepreședinte de Consiliu Județean. Acesta a adăugat că, indifeent de decizia colegilor săi, de a-l exclude sau nu din PNL, nu se va înscrie în PSD.

Dacă va fi exclus din partid, Valeriu Crișan își va pierde automat fotoliul de consilier județean. Următorii pe lista de consilieri liberali, care ar putea să-i ia locul, sunt Livia Chende și Liviu Ungurușan.

Reamintim că Valeriu Crișan – fost vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj în perioada 2012-2016 – a fost propus de PNL Zalău pentru a candida la functia de primar la alegerile din 2016, ca apoi să fie retras din cursă pe ultima sută de metri, fiind înlocuit de Radu Capîlnașiu, primar în funcție la acea dată.

 

4 Thoughts to “Decizia de excludere a lui Valeriu Crișan din PNL, în “stand-by””

 1. Mitza

  Iertati-il…….. fara numire in vechi nu ajungea sa lucreze la minister….:) Nu era nici membru PNL, daca nu mirosea functia de consilier.

 2. Liberalul SRL

  Ar fi interesant de stiut cand a intrat Crisan Valer in PNL. La cat timp a fost impins in functia de vicepresedinte al C. J. Salaj. Justificarea ca prietenia cu d.i Fort l-a impins inafara PNL pare una savanta,servita unor prosti. Despre aceasta prietenie se stiu multe,asa ca ….scuzati va rog. De fapt e vorba de un pretext de a pleca dintr-un loc unde nu i se mai oferea nimic si un pas spre o zona unde simte ca ar fi rost de cate ceva . Oare cei care l-au mosit si promovat, in viteza ,nu au nimic sa-si reproseze ? Sau e vorba de altceva ?

 3. Anonim

  S-au suparat pesedistii că Valer Crișan le-a luat casul, el, venit din alt partid. Asta dovedește că , in orice partid, după ce ești ești șef, numești pe cine vrei, unde vrei, pulimea poate aștepta. Valer e omul lui Capalnasiu, probabil, din moment ce pe vremea domniei sale Valer a fost vice la CJ. Acum îl poate f–e. Dl Bode, schimba garnitura până nu e prea târziu

 4. Anonim

  oare PNL ce fel de oameni are aici in Zalau…. cati sunt din astea vopsiti cu rosu pe sub haina galbena?….

Leave a Comment